"Обичам" Топлофикация 3

• 47 162
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте! Дали тук е удобно да попитам какви сметки плащате за отопляване на ТЕЦ отделно, и отделно за водата на ТЕЦ в по-малко жилище (едностаен,гарсониера)?
Удобно е да попиташ, но отговорът е труден. Тук има и значение колко жилища в сградата ползват отопление и топла вода към съответната абонатна станция т.Е.  между колко абонати ще се разпредели, изразходваното количество енергия. Нашето жилище е по-голямо и последната сметка беше някъде около 1200 лв за отопление и топла вода (около 55 кубика) за една календарна година. Никога не спираме отоплението.(Мисля, че точните числа ги бях писала някъде в темата по-назад. Сега не ми се търси, но ориентъровъчно е толкова)

# 556
Водата е около 9-11 лв./кубик. Отоплението е около 67 лв. месечно средно /за 5 месеца ползване/, за 2 радиатора, ново сторителство.

# 557
А защо при мен е 14 лв кубика и зависи ли хора, които не осигуряват достъп и не подават самоотчет?

# 558
Зависи дали се краде, според мен.

# 559
..... и колко абоната ползват. При нас ползват всички с изключение на два апартамента и сградата е малка. На нас тази година ни е излязла по 9.70 лв с ДДС толлата вода на кубик и около 112 лв месечно отолението (смятала съм 6 месеца отолление, от ноември до април вкл.)

# 560
А защо при мен е 14 лв кубика и зависи ли хора, които не осигуряват достъп и не подават самоотчет?
При мен е 16лв  Whistling

# 561
Водата при нас е 10-11 лв.
Отоплението 180-220 лв. общо за сезона, в зависимост от продължителността на зимата. 60 квадрата, дървим 20-21 денем и 18-19 нощем.

# 562
Отоплението 180-220 лв. общо за сезона, в зависимост от продължителността на зимата. 60 квадрата, дървим 20-21 денем и 18-19 нощем.
Престани да ни депресираш с твоите сметки. Изключение сте вашето моржуващо семейство Joy Нормалните ние плащаме в пъти повече. И го знам, и пак като те прочета и ми се приисква  да се гръмна Weary

На такива хора обикновено им начисляват разход на база, което е доста неизгодно, затова всички потребители по един или друг начин осигуряват отчитане на водомерите. Проблемите идват от онези, които лъжат с отоплението - махат топломери, сменят радиатори и други тарикатлъци, а при нашите закони, забраняващи влизането по домовете за контрол, е трудно да бъдат хванати.

# 563
  • софия
Здравейте,
за първи път попадам на темата и реших да споделя и моя проблем.
Не ползваме топлофикация за отопление, а само за топла вода. Подали сме заявление да ни начисляват по 3 куб./месец. Според вас нормална ли е сметка между 60 и 100 лв. на месец само за вода и сградна инсталация ? Водим се към Изток

# 564
  • София
Здравейте,
Не ползваме топлофикация за отопление, а само за топла вода. Подали сме заявление да ни начисляват по 3 куб./месец. Според вас нормална ли е сметка между 60 и 100 лв. на месец само за вода и сградна инсталация ? Водим се към Изток
ние плащаме между 100 и 140 за вода и сградна инсталация.
не знам дали е нормално, но си е често срещано.

# 565
  • София
Адски много ми се вижда. Но може би зависи от членовете на семейството и колко водомера имате.

# 566
  • софия
Двама сме, имаме 2 водомера. Някъде около 40 лв. е водата. Но ми се виждат много 30-40 лв. за сградна.

# 567
Здравейте,
ние плащаме между 100 и 140 за вода и сградна инсталация.
не знам дали е нормално, но си е често срещано.
От написаното излиза, че нямате никаква сметка да си спирате отоплението - нито вие, нито съседите ви.

# 568
  • София
може би е така.
а може би не.
блока е с два кръга за отопление и ние плащаме различна сградна инсталация, горните етажи плащат по-малко.
нямаме радиатори, не искам да слагаме и изобщо не ми се занимава с разправии с топлофикация.

# 569
raheema, не е много за сградна. За да се затопли сградата е нужна много енергия. Дори да ползвате алтернативно отопление основното загряване го е направи ТЕЦ-ът и само няколко градуса вдигате с другото. Ако сте в нетоплофицирана ще ви е по-скъпо да достигнете желаните Т. У нас общите части в банята са толкова силни, че рядко се налага да се пуска друго. Също 30-40 лв. плащаме (60 квадрата). 1 кръг сме.
Престани да ни депресираш с твоите сметки. Изключение сте вашето моржуващо семейство Joy Нормалните ние плащаме в пъти повече. И го знам, и пак като те прочета и ми се приисква  да се гръмна Weary
Не моржуваме, това са препоръчителните градуси.
Освен това служебно управляваме 30-тина имота и имам поглед в/у доста семейства, не сме изключение, а водата ни е от скъпите, 60 лв. на месец. Има значение изложението и етажа. Офисът ни е 1:1 като разпределени и изложение, обаче нисък етаж, влиза по-малко слънце, тавани по 3 метра, тръбите са вкопани в стените, които са дебели и реално топлината се губи в тях, освен това е краен. Въпреки че е тухла от тези, на които им казват сталински, а живеем в панел, разликата е огромна, там ако не е пуснато на 3 все си е студено. Разбира се и сметките са различни.

Общи условия

Активация на акаунт