"Обичам" Топлофикация 3

• 47 151
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • софия
Благодаря за отговорите. Реално усещаме отопление от тръбите само в банята, но и това не е малко. Ниската сметка за ток компенсирана донякъде топлофикацията.

# 571
  • Враца
Апартаментът ни е 4 стаен.
Отопляваме две , в които дори не е особено топло, от както синът ни е студент .
Постоянно ни се вдигат сметките ,
но тази година чашата преля, когато се оказа,
че дължим 2200 лв за календарната година.  ooooh! ooooh!
В момента в който ми съобщиха сумата , директно отрязах и парно и топла вода и минах на електроенергия.
За сега наблюдения нямам, но очакванията ми са, да е по-поносимо.

# 572
В топлофикация потвърдиха че цената на кубик вода се определя от това колко апартамента във входа я ползват.

# 573
Ами много ясно. В абонатната станция има инсталиран общ топломер и количеството толпина, изразена като енергия се разпределя на ползвалите. Затова винаги съм казала, че е безумие в топлофицирана сграда да тарикатеят, да се отказват от ТЕЦ и да викат "ама той климатика хубаво топли" . Е да -топли, ама на чужд гръб. Щв ги видя дали така ще говорят ако няма ТЕЦ в сградата. Вместо да се организират и да хванат крадците, те се отказват от отопление.

# 574
Ами да потвърдя - климатика не топли като парното. Като го спреш и стаята изстива. Следващото жилище, което ще търся, ще е на тец, надявам се сметките да не са повече от 70 лв на месец 🙂

# 575
Ние отопляваме около 70 квадрата, като в дневната държим радиатора на 5 100% от времето, температурата е около 26 градуса. В спалните обикновено е около 22-23. Общо топла вода и парно за годината ни излиза около 1200-1400лв.

# 576
Ами да потвърдя - климатика не топли като парното. Като го спреш и стаята изстива. Следващото жилище, което ще търся, ще е на тец, надявам се сметките да не са повече от 70 лв на месец 🙂
Абсолютно, парното си е парно. Проблемът е, че цялата сграда трябва да е на него, за да е ефективно, и всеки да го пуска, да не го изключва и само да си играе, да няма срязани тръби, самоделки и краднене.
Оптимистично е много с тези 70 лв., защото топлото поскъпна последните 18 м. с 40%. Смятай ги поне 100-120.

# 577
На вас пуснаха ли ви парното вече? Уж трябва да има а тръбите студени. Какво ли не правих да дойде това парно.

# 578
Да, отдавна при това.

# 579
На вас пуснаха ли ви парното вече? Уж трябва да има а тръбите студени. Какво ли не правих да дойде това парно.
Oтдавна.
Къде нямаш топло, в общите части или при включен радиатор, защото има разлика?
Ако при включен радиатор нямаш, просто няма парно или има тапа някъде, необезвъздушено и не стига до теб. А това с общите части е относително за съжаление. В много случаи при две тръби, едната може да е ледена, а само другата да е леко топла или топла, може в една стая да има, в другата да са ледени и двете. Зависи и потоците колко са в блока, някъде са два за различните апартаменти, тия под теб може да са изключили на звезда или 0, и ходи търси да стигне циркулацията до теб, или да не са отворили, като са пускали парното. Абе, мазало е. Истината е, че почти няма блокове със 100% останали и ползващи парно.

# 580
4 изравнителни сметки - корекция на първата за миналата година, добре ли е? От 160 лв., изравнителната сметка стана 280 лв. Tada

# 581
Значи има смисъл да се обжалват изравнителните сметки. Догодина и аз така ще направя.

# 582
Едва ли има. Аз разбрах поста по-горе, че са и вдигнали сумата и затова си има обяснение - ако неколцина съседи не са дали достъп за отчет са им наплякали максимума. Те са видели цифрата и са повикали хора за отчет, намалили са им цената до реалната стойност и разликата е начислена на съседите. И така няколко пъти за всеки съсед. Но не мисля, че има начин да обжалваш, че ти се струва висока.

# 583
Ние сме в нова кооперация и тръбите минават по пода, не вертикално. Дори и да има такива, които не си включват парното, не ги топлят моите тръби. Онзи ден бях на гости на един съсед и там също е слабо парното. Не знам на какво се дължи.

# 584
Едва ли има. Аз разбрах поста по-горе, че са и вдигнали сумата и затова си има обяснение - ако неколцина съседи не са дали достъп за отчет са им наплякали максимума. Те са видели цифрата и са повикали хора за отчет, намалили са им цената до реалната стойност и разликата е начислена на съседите. И така няколко пъти за всеки съсед. Но не мисля, че има начин да обжалваш, че ти се струва висока.

Дамм, във всяка една корекция отдолу пише, заради кои абонатни номера е извършена корекцията. И на нито една не е нашият аб. номер. А, в първото писмо бяха поне 10-12 съседи, които не са дали достъп за отчет. Та, така.. Жалко, че не пише апартаментите на тези съседи, че да ходя да си искам парите от тях Joy

Общи условия

Активация на акаунт