"Обичам" Топлофикация 3

• 47 115
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • софия
А кат са ти начислявали всеки месец и после на изравнителната ти връщат ти чак след като излезе изравнителната ли плащаш сметката или пак си я плащаш всеки месец и просто тогава ти ги връщат?

# 616
А кат са ти начислявали всеки месец и после на изравнителната ти връщат ти чак след като излезе изравнителната ли плащаш сметката или пак си я плащаш всеки месец и просто тогава ти ги връщат?

Плащала съм. Иначе бих могла и да не плащам и на изравнителна да се погасят (с някаква лихва). Не вярвам, че ще предприемат нещо срещу дълга за толкова кратко просрочие.

# 617
Прогнозните сметки нямат лихва, така че можеш да не ги плащаш. Плащаш си накрая изравнителната. Но трябва да си плашаш онези 2-3 лв.,които са за топлинния счетоводител -такса дялово разпределение. Те са отделно от сметката и имат лихва, ако не с еплатят навреме.

# 618
  • София
Здравейте, имам въпроси относно това парно, дано някой от вас ми даде яснота. Не мога да затопля жилището и не знам къде е проблема. Радиатори на 4 и само 21 градуса, а те не изключват. Ползвали сме жилището преди време и пак спомена ми беше за същите градуси. Сега подменихме радиаторите, преоразмерени и уж достатъчни за помещенията и пак не се получава.До онзи ден не работеха постоянно, а за няколко часа, ако това е от значение. Без отопление 19 градуса, с отопление 21. Къде е проблема? Панелен апартамент, среден.

# 619
Щом не изключват, значи не насмогват и е нормално да е студено. Ако се стопли ще изключат. Опитайте да ги оставите 2-3 дни без да ги спирате - студените панелни стени могат да акумулират много енергия преди да се затоплят. Това, че са работили само по няколко часа, според мен указва само, че напразни сте хабили енергия. А ако след 3 дни пак не стане, значи загубите ви са големи.

# 620
  • София
Черна станция от къде може да са тези загуби? Дограмата е сменена с качествена с Ка стъкло, съседите около,над и под мен мисля, че не се отопляват. Няма външна изолация,но и др.панелки без си постигат зададените от термоглавите градуси. Аз реално имам по една външна стена на стая.Дали парното не е слабо? Нямам база за сравнение на пипане колко е горещ топлещ радиатор, но не пари кой знае колко, 10-15 сек.си държа ръката без проблем.

# 621
На нашите радиатори не може да се държи ръка дори за секунда на   3. степен.

# 622
  • София
На нашите радиатори не може да се държи ръка дори за секунда на   3. степен.
Значи мисленето ми е в правилна посока за съжаление, слабо парно. Къде може да се търси проблема?

# 623
На нашите радиатори не може да се държи ръка дори за секунда на   3. степен.
Значи мисленето ми е в правилна посока за съжаление, слабо парно. Къде може да се търси проблема?
В абонатната станция, в това колко са на парно, краде ли се, има ли много загуби, добра/лоша изолация, саниране, запушвания, въздушни възглавници и т.н.

# 624
Щом около вас не се топлят и нямате изолация, значи топлите и всички около вас. За това не може да се стопли у вас. Ако и другите се отопляват, нещата щяха да са други и сметките по-ниски за всички.

# 625
съседите около,над и под мен мисля, че не се отопляват. Няма външна изолация

Eто ти отговора - ти топлиш съседите си, освен атмосферата. А и щом съседите не се отопляват това влияе на работата на абонатната станция и от там слабото парно. И накрая като дойде и сметката, не очаквай да е малка. Дано ви е голям процентът на сградната инсталация (40%) иначе ще плащаш много яко.

Ръката на парното не е много меродавен метод - хубавите алуминиеви радиатори се нагряват по-малко от чугунените, защото отдават повече топлина. А на тях това им е работата - да отдават топлината, а не да я задържат и да се нагорещяват.

# 626
  • София
Миналата година на 3 в стаята беше 25 градуса, радиаторът беше горещ.
Сега на 3 раздиаторът е студен, а в стаята е около 22 гр.
Не знам проблем ли има или някой е чопкал в абонатната лятото.
И с топлата вода нещата не изглеждат като миналата година. Сега гореща вода няма изобщо.

# 627
Миналата година на 3 в стаята беше 25 градуса, радиаторът беше горещ.
Сега на 3 раздиаторът е студен, а в стаята е около 22 гр.
Не знам проблем ли има или някой е чопкал в абонатната лятото.
И с топлата вода нещата не изглеждат като миналата година. Сега гореща вода няма изобщо.

Тук нещата според мен са комплексни и има два отделни проблема:

- На 3 и при температура 25 градуса радиаторът би трябвало да е студен, защото вентилът ще е затворил. Ако на 25 градуса  вентилът не затваря може нещо да е заял и да не работи, т.е. нямаш регулация.

- Ако сега пък на 3 в стаята е 22 градуса това е нормално и радиаторът да е студен пак е нормално. Обаче ако приемем, че вентилите са си все така блокирани в отворено положение, но радиаторът въпреки това е студен, тогава проблемът е в абонатната станция. В полза на това твърдение е и фактът, че нямате топла вода.

Т.е. веднъж имаш неработещ термостатен вентил, и втори път нещо не ви е наред с абонатната станция, обезвъздушаването, липсата на ползватели и прочее. 

# 628
..... и скапал се топлообменник. Писмена жалба в топлофикация е решението.

# 629
  • София
Черна станция, не мисля, че проблемът е в радиаторите, защото тествах на 5,стана си равномерно много топъл.
Мисля, че е от абонатната. Проблемът с водата е още от лятото.
Мисля си, че може и да е от не особено студеното време.

Общи условия

Активация на акаунт