Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 904
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 2 115
За втория случай: ясно. Ама в първия случай съпругата пак ли е дала съгласието си за такава конфигурация или просто е била принудена да го приеме?

Да добавя: няма обвинение във въпроса ми.

# 2 116
Този случай, който разказва Luna_80 е подобен на друг, който ще ви разкажа.
Мъжът е над 50 годишен, има общо 11 деца, като две от дъщерите са законни. Мнението ми за него е, че или е психично болен (например ОКР, има идеи за прераждане, Исус, Тангра,  и т.н....)... Или че е обикновен к@@@ар, с комплекси за малоценност, които си избива с полигамия. Някои мъже си мислят, че са уникални любовници и жените т.е. к@@вите спят с тях за това, а не за парите им. Мъчно ми е за жена му и дъщерите му. Не знам защо съпругата му не се е развела досега. Предположението ми е, че я е заплашил и я е страх. Хората говорят, че се е била примирила и вече ѝ е било все тая.

# 2 117
Ох, Фри, май си права. В случая с моите познати възрастта е над 60. Но продължава така от младите им години. Мъжът се изявява, като Бог. Видите ли аз съм най- най- , брои си лайковете на жените във фейса, гледа да е център на внимание навсякъде и само посмей да му кажеш, че нещо не му е ок... Вдига се олилия до Бога. Изкарва се винаги, че е най-големия мъжкар. Та и аз си имам мнение, че е просто комплексар със страшно развито чувство за малоценност, за да търси по този начин внимание към себе си. И да, FabriFibra, съпругата се е съгласила, че даже понякога той ѝ споделя за преживелиците със съперничките ѝ. Например могат да седнат на следобедно кафе и да си поговорят най-приятелски за някоя от тях. Тя даже му била казала веднъж, че като му капне оная работа ще си седне на задника и ще се кротне.

# 2 118
  • София
Класически случай на нарцисизъм. Промискуитетът е типичен за това отклонение.

# 2 119
Някои са полигамни; други избират по-млади или по-възрастни партньори; раждат от всеки следващ, макар че са от трън на глог и какво ли още не.
Събрали се групичка хора, да диференцират норма от патология. Кому е нужно?

# 2 120
Много ги обичам такива дришльовци...
Затова е важно поне според мен, жената да е силна и да е способна и сама да оцелява и да успява, а не да е зависима емоционално или физически или имотно или финансово. Всичко се случва, може и да не е изневяра или насилие, може партньорът да се разболее или да умре. Ако е слаба с него, то без него ще е съвсем зле.

# 2 121
Luna_80

Както я разказа първия път, историята на първата двойка звучеше като да е по взаимно съгласие и жената да е напълно ОК с това. Сега ми звучи по съвсем друг начин. Примирението не е съгласие. Дори и да е временно. А ако чака “да му капне оная работа”, за да спре да ходи навън, може да си отчака бая време. Или да не дочака.

Втората двойка ми звучи като да са изградили нещо, което ми е познато и съм виждал и друг път. Изисква два силни характера, уверени в самите себе си личности, които да знаят своите плюсове и минуси, да са наясно какво дават и какво не дават в една връзка/брак. Както и да са стигнали до извода, че не е задължително да правят компромиси или още по-лошо - жертви - “в името на...”

# 2 122
Много ги обичам такива дришльовци...
Затова е важно поне според мен, жената да е силна и да е способна и сама да оцелява и да успява, а не да е зависима емоционално или физически или имотно или финансово. Всичко се случва, може и да не е изневяра или насилие, може партньорът да се разболее или да умре. Ако е слаба с него, то без него ще е съвсем зле.

И аз така мисля. Peace
Даже изобщо да не се женят такива мъже е най-добре.
Но после жените се правели на мъже. Ами не се правят, но като мъжете са извратени?
Аз такъв не бих търпяла за нищо на света. Как ли пък не, ще си има официални любовници и деца от тях?!
Мога и без мъж в къщата, идеално. Peace

# 2 123
При втората двойка нещата се развиха така. Впоследствие принудиха съпругата да се изнесе и тя го направи. В момента е с друг партньор, а любовницата, която остана поживя с него, докато пеперудите в стомаха отлетят и му би шута сега живее в Испания с арабин. Та шейх Амал от два стола падна на земята. А първото семейство и до днес са заедно. Не знам...

# 2 124
Що ни държиш в напрежение с тия детайли Simple Smile)) Като Гейматронс - съсипа историята в края Simple Smile))

# 2 125
Аз се сещам само за 1 такова семейство. Любовницата роди детенце и съпругата беше на кръщенето даже Simple Smile За нещастие мъжът загина в катастрофа, заедно с нова любовница и още двама души Sad В този смисъл наистина се случи трагедия.

# 2 126
Всъщност, тези примери доказват нещо, което принципно убягва, когато биват разглеждани: не-моногамните връзки са изложени на същите рискове, на които и моногамните. Могат да завършат по същия или още по-трагичен начин. Единствената разлика е, че ако една не-моногамна връзка е изградена от зрели хора, наясно със себе си и поемащи отговорност за емоците си - там изневярата (а в повечето случаи и ревността) изобщо не вирее.

# 2 127
Според мен и при единият вид връзки, и при другия е въпрос на приемане на човека такъв, какъвто е и адаптиране към връзката било тя полигамна или моногамна. А трагичните завършеци важат еднакво и за двата типа.

# 2 128
  • Варна
Мисля, че не връзките трябва да се определят като моногамни, а хората .
Женкарят си е бил такъв индивид.  Подбор на слабохарактерен партньор улеснява порока му. При дългогодишните бракове съм го забелязала този толеранс.
 Има я заблудата , че мъжа ще се промени, отрезви и улегне. След смъртта им започват да ги идеализират.
Може би илюзията ги държи в наркотичен унес и  спира равносметката за един провален , брачен живот. При по- ранните връзки, освен зависимост има и вид апатия. Как да ревнуват някой, който никога не са обичали....
Богата фамилия стигна дъното , поради отказа на законната съпруга да се разведе . Мъжът и с официална любовница ,  дъщеря му живееше с него. Охрана, маркови глезотии , суета...
Метресата , нагло вирнала глава , законната забила поглед в земята .
Но алчността и безскруполността на любовницата доведоха до пълен фалит глупака , принц-просяк. Банката им взе всичко и последния 6-стаен, фамилен апартамент. Ако беше се развела, жената щеше да спаси достойнството си , здравето и жилището за децата си.

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 23:01 от Viviana91

# 2 129
Абсолютно вярно: именуването на връзките тръгва от хората. Именно те са не-моногамни или моногамни. Чудесно уточнение, благодаря!

Това пък е поредната история, в която животът "на инат" в края се превръща в едно голямо "пропиляване". В първата история на Luna_80 мъжът поне е казал от самото начало какъв е, а във втората са имали и живот в съгласие.

Общи условия

Активация на акаунт