Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 878
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 2 220
Оптимизиране на времето. В това поне мога да кажа, че съм добър. Благодаря.
Бгтатко, това ти ли си?

# 2 221
Колко от вас, които давате тези разяснения, сте го приложили? Нито една, нали? Значи е невалидно на практика.
Аз познавам 2 майки, оставили децата при бащата и ги намирам за безотговорни и негодни за майки.

Оптимизиране на времето. В това поне мога да кажа, че съм добър. Благодаря.
Бгтатко, това ти ли си?

И аз си помислих същото.

# 2 222
DeVa, тези конкретни майки ли намираш за безотговорни, защо са зарязали децата си? Или изобщо майките, които предоставят родителските права на бащите?

# 2 223
Тези двете.

# 2 224
Ако нямам достатъчна финансова възможност за нормален живот няма да взема детето с мен, ако бащата е материално добре, все пак аз мога и да ям само хляб и сол, но те трябва да растат, да се хранят пълноценно, да имат нормална среда за учене, израстване и т.н. Вероятно първо ще помисля как ще преживяват те преди да ги помъкна с мен в недоимък, местене по квартири и т.н. Това не значи, че ще ги изоставя, всяка свободна минута и стотинка моя ще е за тях!
Тук въпросите и ситуациите са сложни, при бащата може да има нова жена, доведени нови деца, на нашето пак да не се обръща внимание и т.н. въобще всеки ще решава според ситуацията и когато ще му се наложи!

# 2 225
Познавам бащи, които се грижат много добре за децата след развода или раздялата. Не знам как са стигнали до споразумението майките да им ги оставят, още повече, че едното дете беше направо бебе, когато родителите му се разделиха. Много съм впечатлена от този с бебето, направо образец за родител.

# 2 226
Така, както го написа, излезе, че всяка работеща майка изоставя децата си и  всеки мъж за нищо не става.
Казвам, че когато има такъв случай - говорим за изневяра например или голямо прегрешение някакво - бих направила така и така. Не за всеки мъж.
За всяка работеща майка не знам, знам за много работещите майки. Да, не искам децата ми да бъдат гледани от баби, затова и съм се събрала да живея с мъж. В момента, в който той абдикира и се наложи системна помощ от други хора, отново предпочитам това е да бащата, а не хора през поколение нагоре.

# 2 227
  • София
Как хем ще абдикира, хем ще помага системно...
То такъв не е за изпускане, за чий....ще се разведеш изобщо  Joy

# 2 228
Заради характерови особености? Как какво ...
Заради изневяра например, нали от там тръгна разговора. Може да е добър баща и лош съпруг, а именно - да не иска тази жена. Може и друго, да се налага например. Много неща може да не са наред. Може да е гей бе, що не ... Може свекървата да се меси, а той да допуска. Може, може ....

# 2 229
  • София
Хех, че ако децата са при бащата, той няма да бачка и няма да ги гледа друг ли? Това пък е егати изсмуканият от палците аргумент Simple Smile. Децата все пак ходят на градина и на училище от една възраст нагоре, тогава ползволено ли е да работя, ако ги гледам сама?
Не, никога не бих си оставила децата, абсурд. Евентуално ако съм терминално болна и не мога да се надигна от леглото, горе-долу май това е единственото изключение.
От какъв зор да ги оставям на шавливия им (в рамките на темата) баща? Че да "му покажа" и да "го накажа" ли? Или за да мога да си живея живота? (то па един живот като вечер детето ми не е с мен).
Как пък няма да му оставя най-хубавото нещо на него.

# 2 230
Важното е да изглежда, че ще го направиш Wink
В контекста на другата тема - да изглеждаш достатъчно уверена, че не ти пука. Ако ме разбираш.
Не за всички жени децата са най-хубавото в живота, освен това. Не е и нужно, всъщност.

# 2 231
  • София
Важното е да изглежда, че ще го направиш Wink
В контекста на другата тема - да изглеждаш достатъчно уверена, че не ти пука. Ако ме разбираш.

Хе-хе, да, така казано те разбирам какво имаш предвид. Пак не е моето де, но разбирам за какво говорите.
Моят мъж няма как да го уплаша с такова нещо, дори би се зарадвал.

# 2 232
Ето, ще дам пример. Ако достатъчно дълго време си изпълнявал това, което казваш, и си известен като решителен човек, излязла ти е репутация на човек, който държи на думата си ...
Освен това няма нищо лошо едно лятото детето да изкара при баба си, още повече че и бащата ще е там. За едно лято съм в състояние да си наредя живота така, че да поема и второто дете. Само че той тези неща не ги знае и за няколко дни е в състояние да изпадне в транс от страх, камо ли за месеци.

Привидна е радостта, привидна. И моят изглеждаше, че ще се радва, ама ... друго излезе. Кьорфишек. Манипулацията е от тяхна страна.

# 2 233
Не съм против споделеното родителство.
Има чудесни бащи, отговорни и съвестни.

Против идеята съм да се оставят децата за отглеждане при бащата, като вид възмездие, че е изневерил.
Както само си приказва Франсоаз, тъй като нейният мъж посмъртно не би ѝ изневерил. Simple Smile

# 2 234
  • София

Против идеята съм да се оставят децата за отглеждане при бащата, като вид възмездие, че е изневерил.
Както само си приказва Франсоаз, тъй като нейният мъж посмъртно не би ѝ изневерил. Simple Smile

Всъщност, защо това "възмездие" да не ги застигне? newsm78
То е лесно да изневерят и да отлетят волни като птички, сигурни, че жената ще опъне каиша по отглеждането, подчинена на емоциите си.
Ако са известени, че няма да стане както го мислят, ами ще се обзаведат с титлата "основен и ежедневен родител", ще включват в действие доста по- често горната глава.....

Общи условия

Активация на акаунт