Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 972
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Че то ако на 50 (+) г. се вторачим в това, че вече сме баба и дядо (още повече, че много хора на тази възраст все още нямат собствени внуци и имат деца в ученическа възраст) и си прехвърлим имотите на децата, а ние живеем в очакване на пенсионирането си след има-няма 15-20 г., то по-добре направо да си приготвим дрехите за погребенията и да си запалим по една свещ!

Sunny29, човек не изневерява, понеже партньорът му е дебел или не му дава достатъчно секс. Изневеряващите обикновено са такива по природа - хора без вътрешни задръжки и без достатъчно себеуважение и уважение към партньора си.

# 226
  • София
Нека бъдем реалисти! Нещата не свършват за една нощ.
При изневяра няма вина.
Има причини. И последици.
Принципно е така. Но колкото и да се надъхваме тук, жените доста по-рядко си намират дори и малко по-млад мъж, а какво остава за 15+ години надолу. Шарки е изключение, но колко са като нея?
Раждането и грижите покрай децата си казват своето и в един момент - татко вече не се кефи на връстничката си, агнешко му се прияло. Ето ти причина, може би уважителна, но аз да попитам:

Ако още от началото беше знаела, че някой ден мъжът ще я остави - дали нямаше и жената да се погрижи повечко за себе си и да остане с 1 дете?

# 227
Sunny29, човек не изневерява, понеже партньорът му е дебел или не му дава достатъчно секс. Изневеряващите обикновено са такива по природа - хора без вътрешни задръжки и без достатъчно себеуважение и уважение към партньора си.
В 80 % от случаите е точно така. Отговорът ми е за Герда, която твърди, че, ако ти изневерят, значи и ти има вина, а това категорично не винаги е така.

# 228
Вина, самообвинение и причина са съвсем различни неща!

# 229
  • София
Cuckoo, по-млад или по-стар няма значение. В случая точно жената си е намерила друг. Мъжът е вярвал, че семейството му е ОК. Т.е. не той не се кефи на връстничката си, а тя не се кефи на него и се кефи на друг вече 2 г. Wink

# 230
Добре де, Герда, дай една причина защо е възможно да ти изневеряват две години? Че аз не е сещам за много причини за подобно предателство.

# 231
Имам предвид, че когато между двама човека има близост, връзка ....не говоря за романтика или страс, а просто връзка, то няма как единия да е в паралелна връзка толкова дълго без другия да почувства, че....партньорът му не присъства заедно с него. Ако той не го е почувствал, не го е забелязвал значи и той не е присъствал ....т.е. реално е под въпрос що за връзка изобщо е било това. Може да е била такава от самото начало. Може да си живял 30 г с некого и да си спал с него в едно легло и въпреки това да НЕ СИ ПРИСЪСТВАЛ целия...и за да продължи една такава илюзия за връзка, то тя се крепи и на двамата участници.

# 232
Съни,Зависи ти самата на каква възраст си.
Пандорина.. тест ленти за изневяра  няма. Има хора, които крепят браковете си на изневерите...
Никой не е застрахован.

# 233
На 36 съм. И приемам, когато вкъщи не се чувстваш добре, да кажа направо - нещастен си, потиснат си и т.н., в някакъв момент се появява по-добър човек за теб, влюбваш се и напускаш партньора си, няма лошо на всеки може да се случи да се влюби в друг, но казва - довиждане, с другият ми е по-добре. В случай обаче, в който искаш да седиш на двата стола и да ти е удобно, хем семейството цяло, хем и паралелна връзка, не бих могла да го оправдая.

# 234
Хе, тоя брак е нещо като баница  с късмети, дето го описваш. Приисква ти се - бръкваш и си вземаш нов късмет.

# 235
Ми не, животът е такъв. Не се чувстваш добре у дома, намираш някого, с когото да си добре и продължаваш напред. Това се случи с мои близки, но това е различно от това, което наблюдавам с други - мъжът си хойка с всяка, пожелала го, че той не подбира, ама развод не иска, иска хем агнето цяло, хем вълкът сит.

# 236
Съни, ти от колко години си семейна?
Нещата не са толкова прости.
Във връзките, във браковете има амплитуди.
Нагоре, нагоре и после рязко надолу,надолу. Но щом двама човека искат да продължат напред заедно намират начин да оцелеят заедно въпреки обстоятелствата.

# 237
  • София
За мен Съни е права. Ако не ти е добре с един човек, не е редно да лъжеш и него, и себе си и да оставаш в брак, който те прави нещастен. Животът е кратък и не се повтаря.

# 238
  • София
Cuckoo, по-млад или по-стар няма значение. В случая точно жената си е намерила друг. Мъжът е вярвал, че семейството му е ОК. Т.е. не той не се кефи на връстничката си, а тя не се кефи на него и се кефи на друг вече 2 г. Wink
Имах предвид, че за мъжа всъщност "пазарът" се разширява, докато за жената се свива. В общия случай, не говоря за конкретния. Имах предвид, че причината е разбираема, но хич не бих проявила толерантност.
Сигурно причините са имотни, за да не иска тя развод или любовникът няма намерение да се събира с нея.

# 239
  • София
Каквито и да са причините й, трябвало е да мисли по-рано за това. Затова хората сме уж разумни същества, ама само уж е вярното обикновено. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт