Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 114 001
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 240
Съни, нима не си имала периоди, в които ти самата не се чувстваш добре в кожата си, крив ти е целият смят, в дупка си и заради това трябва да се разтрогва всичко ли?
Покрай бременноста всичко е изпитание, не е кефско и тогава ли да разтрогваме?

# 241
Имала съм такива периоди, имам периоди, в които ми е крив светът, какво остава за мъжа, ама не хуквам да търся нещо навън. А и да съм тръгнала, то тези две години са твърде голям период. И да, заслужава си да останат заедно, ако го искат, Няма проблем да се прости, ако човекът, на когото са изневерили, иска. Ама в случая - не иска. И не го виня. Ако двамата искат да преодолеят проблема - ок, ама заради децата, които на всичкото отгоре за дърти магарета вече, не си заслужава.

# 242
Съни, нима не си имала периоди, в които ти самата не се чувстваш добре в кожата си, крив ти е целият смят, в дупка си и заради това трябва да се разтрогва всичко ли?

Ако в тази твоя "дупка" си решила, че трябва да изръшкаш съседа/колегата, че да ти стане добре, да, май трябва да се разтрогне всичко.
Всички понякога изпадат в дупки и "криви" светове, но не всеки тръгва да се почесва навън, че да "изскочи" от дупката.
Май зрялост и акъл му се вика на това....

# 243
  • София
Изпадането в дупки, които не са по вина на съпруга/съпругата, е редно да бъдат преодоляни с неговата подкрепа. Ако тя липсва, тогава изцяло куцат взаимоотношенията.
И лечението на тези "дупки" не е изневярата.
А липсата на подкрепа от страна на партньора през бременността си е сериозен знак за проблем.

# 244
И пак стигнахме до причините за изневярата.Което няма нищо общо с вината или самообвиненията.

Но при развод важната фактическа  страна е  последицата, а не причината. А последицата е изневярата, независимо какви са били причините за нея., това е достатъчно основание за рязтрогвяне на брак.

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 15:47 от Анонимен

# 245
Каквито и да са причините й, трябвало е да мисли по-рано за това. Затова хората сме уж разумни същества, ама само уж е вярното обикновено. Simple Smile
Бих допълнила само, че да вземеш решение, според което друг ще ти носи негативите, пък ти позитивите, а ти даже няма да се допиташ до него, камо ли да го уведомиш, не е грешка. Нито преди, нито след. Преценка е, но основана на глупост, безразличие, безочливост, самонадеяност и измисляне на мотиви защо имаш Правото да постъпваш гнусно... Последствията винаги са за повече хора, отколкото са участвали в кратките и не толкова кратки подобни историйки и обикновено по-тежките са за онези, които изначално са определени като заслужили да ги носят. Обърне ли се каруцата, пътища много... от нея изпадат всички обаче - и основното действащо лице, и "постарадалия", и децата. Всеки решава, но и нищо не е същото/разбирай чисто/.

# 246
Някой просто иска да смени каруцата... обаче

# 247
Някой просто иска да смени каруцата... обаче
Каруца се сменя, като слизаш от едната, за да се качиш на другата.Grinning
Но тук описаният случай май не е такъв...

# 248
Или сменяш каруцата както дойде. Особено яко си на 50.
Ставаш напряво каубои, в движение сменяш..

# 249
  • София
Е, да де. Кои точно са причините, освен липсата на уважение към партньора? Ако не го уважаваш, значи няма как да го обичаш. Затова се криеш и мишкуваш, вместо да свалиш картите и да му дадеш възможност да не живее в заблуда.
Много се надявам да прочета поне една смислена причина, оправдаваща изневярата, както и смислена причина правеният с години на маймуна да си затвори очите и да се прави, че нищо не се е случило.

# 250
Sunny29, човек не изневерява, понеже партньорът му е дебел или не му дава достатъчно секс. Изневеряващите обикновено са такива по природа - хора без вътрешни задръжки и без достатъчно себеуважение и уважение към партньора си.
Абсолютно....и това да търся вината в мене си, че някой две години се е развявал по чуждо.....няма как да стане! Както аз мога да съм лоялна и да не изневерявам и да паза достойнството на човека до мен, така и аз очаквам същото насреща! Ако не се получи, чао, довиждане и поживо поздраво! Naughty

# 251
Че е неприятно - неприятно е.
Обаче всеки сам за себе си решава как да погледне на конкретния случай и как да продължи.

# 252
Абе в един момент им пада пердето,  и егоизмът надделява, тогава за какво увяжение към другия говорим.

# 253
  • София
Ако уважаваш самия себе си няма да се оставиш да ти падне пердето. Това е съзнателно действие. За какъв егоизъм говорим? Или семейството е семейство, или се разделят по живо и по здраво. Егоизъм не означава да се начесваш с който ти хареса и после да си с чиста съвест пред партньора и да продължавате да си играете на семейство. Ако пък си толкова заклет егоист - остави другият човек на свобода и си гледай егоизма.

# 254
Абе в един момент им пада пердето,  и егоизмът надделява, тогава за какво увяжение към другия говорим.
Ако в един момент ми падне пердето ще уведомя партньора си, че вече не съм същия човек, за който той се е оженил и е харесвал и тръгвам да търся нови каруци.....докато съм съпруга аз съм длъжна да спазвам поведение, каквото се очаква от мен и няма място за падане на перде......няма как и да се напия до безпаметност та да ми"падне" пердето случайно и по погрешка........!

Общи условия

Активация на акаунт