Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 806
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 2 325
  • София
А каква е идеята всеки да живее отделно, но офицялно да не се развеждат? Може би заради някакви семейни облаги, имоти, наследства?
Моя позната са се разделили (тогава не съм я познавала) поради несъвместимости някакви... Не са се развели, защото са имали много общи имоти и деленето е било немислимо.

След 8 или 9 години разделени, втора година са заедно...

# 2 326
А каква е идеята всеки да живее отделно, но офицялно да не се развеждат? Може би заради някакви семейни облаги, имоти, наследства?

Не - не за имоти, облаги. Не виждам с какво разводът ще допринесе за моето щастие - излишни пари давани по адвокати. Нито мисля пак да се женя... та да ми е необходим.
  А може би емоционално все още не се чувствам свободна. Все още се чувствам омъжена за този човек.
  Ако се появи друг на хоризонта и трябва де се изясняват кой какъв на кого е, тогава да - ще има развод. А за сега така си ми е добре.

За унижението - дали е друга жена, алкохол, зависимост или работа - усещането е едно и също. Но с повече търпение се научаваш да го преодолееш. И с разбирането, че ти не си виновен за ситуацията.
    И да - много по-лесно и разбираемо е да се разделите, като кажеш "той ми изневери". Но "той непрекъснато работи" или "той тича да помага на роднини, приятели" - винаги среща неразбиране и етикет: добър работлив човек. Какво толкова искаш от него?
     И тогава започва чуденката: щом той е добрия, аз лошата ли съм? Защо се чувствам нещастна с него? - ето за това минават много много години преди да се решиш на раздяла.

# 2 327
А може би емоционално все още не се чувствам свободна. Все още се чувствам омъжена за този човек.
Защото си.

Мисля си, че в 99 % от случаите това е причината да не се развеждат, а не заради имоти. Имам позната двойка, които са от години заедно и мъжът все още не се е развел с бившата, която също живее с нов партньор. Казва, че не му се занимава с бумащини. Нямат общи имоти, нямат какво да делят, децата им вече бяха пълнолетни, та и за попечителство не ставаше въпрос. За мен причината е чисто емоционална. Новите партньори обаче не знам как търпят тази ситуация. Според мен и не е редно да тръгнеш да се развеждаш, когато вече си намерил за кого друг да се ожениш. Човек трябва да бъде свободен (законово и душевно) преди да тръгне да търси друг и да го вкарва в собствените си драми.

# 2 328
И тогава започва чуденката: щом той е добрия, аз лошата ли съм? Защо се чувствам нещастна с него?
Това какво значение има, и за двата въпроса важи ¯\_(ツ)_/¯ Всеки има право да си създава щастие за себе си, това кой е добрия или лошия герой  е за литературния анализ, ако някой някога ви опише в роман.

# 2 329
Това какво значение има, и за двата въпроса важи ¯\_(ツ)_/¯ Всеки има право да си създава щастие за себе си, това кой е добрия или лошия герой  е за литературния анализ, ако някой някога ви опише в роман.

Има значение - тръгвайки да си събираш багажа се започва една психо атака: Защо разваляш семейството?  Ти знаеш ли какво е да си дете на разведени родители? Лесно ти е на тебе, биеш си камшика, а аз ... Дай ще поговорим, ще оправим нещата.....
     Все неща от този род.  Започваш да се чувстваш най-големия злодей. Втора ръка жена, която не може да си запази семейството.
   Докато узрееш до идеята, че не всичко зависи от теб. Че и на глава да се изправиш,нещата няма да се променят. Че си обичал илюзия, а не реален човек. Или, че човекът до теб толкова се е променил, че няма нищо общо с младото си аз.  Или, че си давал прекалено много шансове.
   Причини много и различни. За самия себе си трябва да си убеден, че тръгвайки си е за доброто на всички.

# 2 330
Е аз да не съм врачка дали е за доброто на всички? Разводът е риск - като всичко друго. Който иска да си чака за всички доброто, трябва да се пресели на друга планета.

# 2 331
Има значение - тръгвайки да си събираш багажа се започва една психо атака: Защо разваляш семейството?  Ти знаеш ли какво е да си дете на разведени родители? Лесно ти е на тебе, биеш си камшика, а аз ... Дай ще поговорим, ще оправим нещата.....
     Все неща от този род.  Започваш да се чувстваш най-големия злодей.
Ако си стигнала до това да се валидираш само от мнението на един човек, това вече е друг проблем. По принцип не трябва да се стига до там, но след като вече се е стигнало отваряш очи и почваш да си повтаряш че това дето ти говори този мъж е просто тормоз и не трябва да му обръщаш внимание. Говориш с други хора ако трябва, такива дето са на твоя страна и отпрашваш. Остави мъжа да си говори после със  стената в празната къща.

# 2 332
Изневярата е сериозна предпоставка за развод без значение от възрастта.
Цял живот ще му готвя, чистя и пера , за да иде да го слага на някоя друга. Аййй…

# 2 333
  • София
Като чуя това.....абе вие самите не ядете ли, не се ли перете? Ами той на вас не ви ли поддържа колата, не ви ли ремонтира жилището?
А ако си ги научите да чистят, перат и готвят, няма да го приемате толкова навътре.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 12:19 от Cuckoo

# 2 334
Това със събирането на нещата и напускането…
Има един тип поведение, което вече три пъти виждам в живота си.
Жената се изнася, оставяйки децата при мъжа.
В единия случай майката беше жертва на домашно насилие, във другите два просто се влюбила.
Не мога да го разбера това… как една майка е готова да си зареже децата.

Резултатът и в трите беше деца, които ненавиждат майките си.

# 2 335
TheSickn3ss, като не си била там няма и как да знаеш точно къде и как са оставени децата. Нито при какви обстоятелства. Плюй си в пазвата, както се казва, да не ти се случи, и не се чуди и не заклеймявай толкова.

# 2 336
  • София
Жената се изнася, оставяйки децата при мъжа.
В единия случай майката беше жертва на домашно насилие, във другите два просто се влюбила.
Не мога да го разбера това… как една майка е готова да си зареже децата.

Резултатът и в трите беше деца, които ненавиждат майките си.
Явно са добре подковани. А ето ти причини: 1. мъжът не е лош баща, просто не мелят с жената;
2. мъжът разполага с голямо жилище; 3. жената не иска да мести децата от у-ще, квартал и т.н.; 4. мъжът не иска да й даде развод, ако вземе децата; 5. децата са изразили желание да живеят при него (майка им не става или ги е подкупил).
Светът не се е свършил и далеч по-зле е да стоиш при него само защото "нямам къде да живея/ще ми вземе детето"

# 2 337
TheSickn3ss, като не си била там няма и как да знаеш точно къде и как са оставени децата. Нито при какви обстоятелства. Плюй си в пазвата, както се казва, да не ти се случи, и не се чуди и не заклеймявай толкова.

не съм била там, но децата са ми близки и не искат да чуят за майка си, вече в зряла възраст.
Смятат , че са изоставени и детството им е разрушено.

По-скоро от изброените възможности е “Мъжът разполага с жилище”, но за мен това не е причина да прекъснеш контакт с децата си, и после като са станали вече възрастни да ги търсиш.

# 2 338
Случайно да ти е хрумвало, че може да са настройвани и от бащите си?

Защото аз навремето имах приятел, чиято майка - 18 годишна чужденка, забременява лятото у нас от баща му, ражда, оставя бебето в България и се прибира у дома. Беше я виждал броени пъти в живота си, но говореше за нея с много любов и не я мразеше изобщо. Как си го обясняваш?

# 2 339
Случайно да ти е хрумвало, че може да са настройвани и от бащите си?

Защото аз навремето имах приятел, чиято майка - 18 годишна чужденка, забременява лятото у нас от баща му, ражда, оставя бебето в България и се прибира у дома. Беше я виждал броени пъти в живота си, но говореше за нея с много любов и не я мразеше изобщо. Как си го обясняваш?

Не знам, възможно е.
Мога да кажа само какво те са ми споделяли.
Приятелят ми е бил вече сравнително голям, на 16, когато майка му ги напуснала заради друг мъж.
Сестрите му са на по 10 тогава.

След това се опитала да се свърже с тях като станал на 25, но той не иска вече да й прости.

Един друг приятел беше по същия начин.

Аз честно казано ако трябва да избирам да остана във връзка с децата си , или да напусна без тях, ще остана.
Все пак децата са на първо място.

Общи условия

Активация на акаунт