Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 114 020
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 1 965
Тя знае, че мъжът  и е "дърво" от първия ден на брака им. Имала е голяма любов, но тя не е завършила с брак. И тя решава че иска дете и семейство. И ..надянала очилата с шампата "става или не става за баща и издръжка на семейство" се е поогледала и той е попаднал в кръгозора така че си е постигнала желанието, обаче "изведнъж" се присетила, че той не и удовлетворява потребностите. Нещо като да сключиш договор при едни условия, а после да се отметнеш и да искаш десеторно повече от договореното. И аз предполагам, че мъжът и на никого не разказва и не се оплаква, а тя е тази, която се оплаква. А реално като им знам ситуацията той има доста одснование да се оплаче или най-малкото да и отвърне подобаващо, но той не го прави. Човекът кротък, изнася се в кухнята, купил си храна, гледа си  ТВ и ...сигурно си мисли що пък аз да се развеждам и изнасям като тя е тази която има пренеции някакви. А тя се оплаква - виж го какво е дърво бе...седи си там, яде си, слуша си музика,  и пет пари не дава че аз се гърча в агония. Ми хубаво бе, дърво си си взела с дърво ще живееш. Или го приемаш или си тръгваш, ТИ, не чакаш той да го направи. ТИ си недоволна, ТИ си тръгваш...ма как ще стоя сама...еми...няма угодия.

# 1 966
  • София
Скрит текст:
Не мисля, че ме е смачкал ТОЙ.  За да те смачка някой трябва да му позволиш, а понякога дори да го ...подтикнеш. Щото иначе...как ще продължаваш да се самозаблуждаваш, че други са ти виновни?
Продължаваш да се самообвиняваш и от девет кладенеца вода да носиш за да изчистиш името Му. Мачкал те е и още как.  Била си кукла на конци и те е връткал както си е искал през всичките тези години.

Пак стигаме до това- жената няма начин да не е жертва на мъжа.
Той е виновен, че я е мачкал и А се опита да излезе от позата на многострадалната Геновева, осъзнала вината=отговорността си за случилото се, за да стъпи на здрава почва, ще се намери някоя да я върне в коловоза!

# 1 967
Luna_80, и аз като теб се метнах от трън та на глог. Явно съм магнит за такива, от които по-принцип бягам с 200...но си разкриват истинската същност в последствие. 🙄
И аз нямах време да се насладя на живота си без мъж и да се фокусирам върху себе си. Голяма грешка. Сега имам пагубна нужда от това - да бъда себе си! Да не се стремя да угаждам на някой и да бъда такава, каквато той иска. Но трудно човек се учи да бъде себе си, ако цял живот е бил някой друг... 😔
Това твое сравнение ме сети за един виц -:
"Първи брак - враг до враг на един матрак.
Втори брак - елегантен скок от трън на глог.
Трети брак - опасен скок от глог на смок"
И сега шегата настрана. Аз също, като теб имам пагубна нужда от това да бъда себе си. А дълго време я саботирах, вкопчена в криви убеждения за правилна връзка, втълпена ми тънко от "любимия"в мой момент на слабост(голямо изпадане в емоционална дупка) и дълго вегетиране в нея. Минавайки през адска раздяла някъде в промеждутъците просветващ ум малко по малко осъзнах, че никога до сега не съм си позволявала независимост, нито съм поставяла ясни граници на каквото и да е за допустимо и недопустимо в отношенията ми с мъжете. Е, казах си: Стига вече, време е да пораснеш!!! Хич и не си помислям за "трети скок"... Поне не на този етап. Докато не открия себе си някъде в руините от предишното ми съществуване, докато не се изградя наново и не се науча да отсявам зърното от плявата твърдо съм решила да не допускам никого до себе си. Кардиналната промяна изисква време, задълбочени анализи върху слабите ти точки, полезното им отработване, цялостно  себеосъзнаване и твърда почва под краката. Нямам представа колко време ще ми трябва, но докато не съумея да намеря своето скрито зад несигурност, страхове и комплекси истинско Аз, не се изправя смело и открито пред него и не се здрависаме, за да го изкарам уверено пред света няма да позволя на никой(ако ще и да е самият Брад Пит) да ме накара да правя опасен скок от глог на смок.

# 1 968
Luna_80, и аз като теб се метнах от трън та на глог. Явно съм магнит за такива, от които по-принцип бягам с 200...но си разкриват истинската същност в последствие. 🙄
И аз нямах време да се насладя на живота си без мъж и да се фокусирам върху себе си. Голяма грешка. Сега имам пагубна нужда от това - да бъда себе си! Да не се стремя да угаждам на някой и да бъда такава, каквато той иска. Но трудно човек се учи да бъде себе си, ако цял живот е бил някой друг... 😔
Това твое сравнение ме сети за един виц -:
"Първи брак - враг до враг на един матрак.
Втори брак - елегантен скок от трън на глог.
Трети брак - опасен скок от глог на смок"
И сега шегата настрана. Аз също, като теб имам пагубна нужда от това да бъда себе си. А дълго време я саботирах, вкопчена в криви убеждения за правилна връзка, втълпена ми тънко от "любимия"в мой момент на слабост(голямо изпадане в емоционална дупка) и дълго вегетиране в нея. Минавайки през адска раздяла някъде в промеждутъците просветващ ум малко по малко осъзнах, че никога до сега не съм си позволявала независимост, нито съм поставяла ясни граници на каквото и да е за допустимо и недопустимо в отношенията ми с мъжете. Е, казах си: Стига вече, време е да пораснеш!!! Хич и не си помислям за "трети скок"... Поне не на този етап. Докато не открия себе си някъде в руините от предишното ми съществуване, докато не се изградя наново и не се науча да отсявам зърното от плявата твърдо съм решила да не допускам никого до себе си. Кардиналната промяна изисква време, задълбочени анализи върху слабите ти точки, полезното им отработване, цялостно  себеосъзнаване и твърда почва под краката. Нямам представа колко време ще ми трябва, но докато не съумея да намеря своето скрито зад несигурност, страхове и комплекси истинско Аз, не се изправя смело и открито пред него и не се здрависаме, за да го изкарам уверено пред света няма да позволя на никой(ако ще и да е самият Брад Пит) да ме накара да правя опасен скок от глог на смок.

Искрено ти желая да намериш, разбереш и приемеш, себе като най-важният човек на света..Трудно е,но не и невъзможно...

# 1 969
Luna_80, аз винаги съм си била финансово независима. Проблема при мен е(така мисля аз, а и децата ми го казват 🙄), че съм супер обгрижваща всеки. Искам да върша и се нагърбвам с мъжка и женска рбота и сякаш искам да докажа на света, че съм способна на всичко.. И си е така, де. 🤪 Докато в един момент не се осъзнах, че аз не съм любима, а майка на мъжа до мен. Дугия проблем е, че мъжете така свикват да бъдат обгрижвани, че няма оттърване от тях. 🤔
Не мога всъщност да разбера дали съм попаднала в цикъл или просто мал шанс и двете последни връзки да са дървета. Единия с паралелн връзка, а другия със супер чепат и токсичен харктер.
Сега искам да се фокусирам върху себе си. Сменям работата си, надявм се и средата и да видим. Успех желая и на теб. 🤗

# 1 970
Не чепатият характер на мъжа ти е проблемът толкова, колкото стремежът ти да се доказваш. Защо изобщо ти е мъж? Simple Smile

# 1 971
Luna_80, аз винаги съм си била финансово независима. Проблема при мен е(така мисля аз, а и децата ми го казват 🙄), че съм супер обгрижваща всеки. Искам да върша и се нагърбвам с мъжка и женска рбота и сякаш искам да докажа на света, че съм способна на всичко.. И си е така, де. 🤪 Докато в един момент не се осъзнах, че аз не съм любима, а майка на мъжа до мен. Дугия проблем е, че мъжете така свикват да бъдат обгрижвани, че няма оттърване от тях. 🤔
Не мога всъщност да разбера дали съм попаднала в цикъл или просто мал шанс и двете последни връзки да са дървета. Единия с паралелн връзка, а другия със супер чепат и токсичен харктер.
Сега искам да се фокусирам върху себе си. Сменям работата си, надявм се и средата и да видим. Успех желая и на теб. 🤗

Проблема е че загубваш себе ,в желанието си,да получиш "одобрение"...от което нямаш  нужда....и колко повече одобрение искаш,толкова повече те смятат за даденост..

# 1 972
Mom of 4, очаквам скоро да си намериш 3 мъж и да станеш mom of 5. .  ..

# 1 973
И при мен проблемът не е финансов. Аз работя, откакто съм завършила и не съм спирала и за секунда. Изпадам в ужас само от мисълта да завися от мъж за пари, но да бъда емоционално зависма бях в излишък. Capi е написал в поста си точната ми диагноза. Вече се уча точно на това - не да чакам другите да ме одобрят, а се уча аз да се харесвам. Първо аз - после другите, ако искат, ако не здраве да е ... Иначе и работа да сменя, и приятели все тая. Не се ли променя отвътре бъдещите ситуации ще повторят миналите, от които бягам. Та така...

# 1 974
Да си дойдем на думата най-накрая, а именно че не попадаме случайно на определени типажи и обстоятелства, а напълно закономерно. Ако разбирате руски, чуйте я тази Зина Шамоян, ще ви бъде страшно полезна.

# 1 975
Защо се заяждате с жената?

# 1 976
Mom of 4, очаквам скоро да си намериш 3 мъж и да станеш mom of 5. .  ..

Dincho, благодарв за пожеланието, но мисля да приключа до тук с бройката и на мъжете и на децата. 😌

# 1 977
Dincho, и аз мисля, че прекали. Ако ще и 6 деца да си роди жената, нейна си работа!

# 1 978
Разбира се, че е нейна. Просто, позицията - все на такива попадам, с очаквания промените да настъпват в поска отвън не особено печеливша. Освен за точно такива хора - вечно  чакащи признание за нещо си, но там пък награда е разочарованието Simple Smile

# 1 979
  • София
Разбира се, че е нейна. Просто, позицията - все на такива попадам, с очаквания промените да настъпват в поска отвън не особено печеливша.
"Все попадам на неподходящииии..."

Общи условия

Активация на акаунт