Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 952
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 2 130
Пак да кажа, че има жени (предполагам и мъже де), които не вярват в развода ))) Няма такава причина, която да ги накара да се разведат, особено пък изневяра, особено пък щом накрая пак се прибира вкъщи. Чакат да спре да му се ходи по чуждо и това е.
Някои дочакват, някои - не.

# 2 131
За някои жени, фактът, че мъжът се прибира в къщи е знак, че независимо, какво прави навън, обича тях.

# 2 132
За някои жени, фактът, че мъжът се прибира в къщи е знак, че независимо, какво прави навън, обича тях.
Пълна глупост! Ма като има заблудени жени, ще има и такива мъже!

# 2 133
Такива жени избират да са с такива мъже. Причините всеки си знае, ако отстрани изглежда излагация, за тях е приемливо.
Жените много обичат да дават оценка, коя била проста или сложна, защото търпи/не търпи.

# 2 134
mimi.7299

Точно пишех уточнение: ако не е (само)заблуда, това е едно от най-прекрасните усещания, даващо също така изключителна вътрешна увереност.

Трябва да правим все пак разлика между съгласуваната не-моногамност (consensual non-monogamy) и несъгласуваната, позната още като “изневяра”.

# 2 135
Сетих се за книгата "Отива една жена при лекаря". Там семейството изглеждаше перфектно, родителите млади и успешни, със сладко детенце. Обаче мъжът кръшкаше без спиране, постоянно. Жената разбра и въпреки това си останаха заедно. Тя уж го прие такъв и т.н. После се разболя тежко от рак на гърдата и той не спря да кръшка, докато тя се лекуваше, всъщност вече съвсем безразборно правеше секс с най-различни жени. Жената почина много бързо, за няма и две години. Винаги си мисля, че самото й оставане с кръшкача подсъзнателно й е действало зле и е влошавало състоянието й. Не че не може и супер щастлива жена да се разболее. Но в тази книга мъжът беше просто ужас и с такъв мъж да живееш едва ли е песен.

# 2 136
Сетих се за книгата "Отива една жена при лекаря". Там семейството изглеждаше перфектно, родителите млади и успешни, със сладко детенце. Обаче мъжът кръшкаше без спиране, постоянно. Жената разбра и въпреки това си останаха заедно. Тя уж го прие такъв и т.н. После се разболя тежко от рак на гърдата и той не спря да кръшка, докато тя се лекуваше, всъщност вече съвсем безразборно правеше секс с най-различни жени. Жената почина много бързо, за няма и две години. Винаги си мисля, че самото й оставане с кръшкача подсъзнателно й е действало зле и е влошавало състоянието й. Не че не може и супер щастлива жена да се разболее. Но в тази книга мъжът беше просто ужас и с такъв мъж да живееш едва ли е песен.
Ако трябва да вярвам на някакви ...."гадания", човек се разболява първо в ума си.После болестта се проявява на физическо ниво, някъде из тялото.
Чела съм и някакви (абсурдни в известна степен, поне за мен) обяснения кои/какви жени се разболяват от рак на гърдата...които се чувстват неоценени като жени, неосъществени като майки, затова болестта засяга женската им същност.Дали има нещо вярно, идея нямам....дори не помня детайлите.
Ако трябва да използвам горния пример, при мъж кръшкач, нормално жена му да се чувства НЕжена, нежелана, грозна, недооценена, мачкана именно като Жена.От там и болестта.

# 2 137
Идеята на книгата беше как преди болестта й те бяха идеално семейство, идеално. И точно това аз не мога да го повярвам (той само за първите им 2-3 години заедно беше преспал с над 20 жени, не ги и помнеше всичките), но такава е фабулата.

Имаха някакъв разговор, в който жена му настоя да си признае всичко и той докато броеше, прескачаше през 2-3 и така ги броеше, за да минимизира бройката. Излязоха към 10 и жена му откачи, а той се зарадва, че не си е казал за повечето...

# 2 138
mimi.7299

Точно пишех уточнение: ако не е (само)заблуда, това е едно от най-прекрасните усещания, даващо също така изключителна вътрешна увереност.
Кое, че те имат за икономка и се прибират при теб като в хотел, изчистен и подреден...И от благоволение може и да ти обърнат внимание.... Smiling Imp
Но да, всеки търпи колкото може...!

# 2 139
Е, то има разлика - отношение към семейството, и отношение към жената Simple Smile
Знам реална история такава.

# 2 140
Не ели по-удачно да се определи първо какви типажи жени и мъже има и тогава кое как става със съгласие и с желание? Но с правилното тълкувание, не с криви изводи, че доста се набълбука темата с такива.

# 2 141
mimi.7299

Ако ти самата се чувстваш като икономка, няма кой да те накара да се чувстваш като принцеса. Нещата започват именно от поемане на отговорност за собствените емоции. В противен случай ти даваш силата на друг(и) да определят твоите емоции, отвън. Така сама се поставяш в слаба позиция.

Или казано с думите на Елинор Рузвелт (жена, обръщам внимание!): "Никой не може да те накара да се почувстваш унизен (на английски думата е inferior, т.е. по-скоро в смисъл на "нисш") без твоето съгласие."

Не твърдя, че съм я познавал или че съм чел (авто)биографията ѝ, но ми звучи точно като човек, който е поел отговорност за собствените си емоции.

# 2 142
mimi.7299

Ако ти самата се чувстваш като икономка, няма кой да те накара да се чувстваш като принцеса. Нещата започват именно от поемане на отговорност за собствените емоции. В противен случай ти даваш силата на друг(и) да определят твоите емоции, отвън. Така сама се поставяш в слаба позиция.
Това е абсолютно така, и жени с обичащи ги и неизневеряващи мъже могат да се чувстват като икономки,...но тук говорим за семейство, ако говорим за съжителство, да моя работа ще е да реша като икономка или като принцеса се чувствам, но семейството не е само от жената, тук има деца, възпитават се, те го научават това нещо, общуват с други хора, които могат да се подиграват и т.н.! Даже и аз в моите очи да съм си принцеса с това търпене на изневеряващия, официалните му връзки, отражението им върху семейството като цяло не е нормално поведение. Като дете общувах с детето на такава жена, а мъжът и ходеше с една моя съученичка, като една от многобройните му изгори! Отношението ми и към майката и към дъщерята беше съжалително вътре в мен...колкото и да исках да се убедя, че са го приели и са ок с поведението на мъжа в семейството им!

# 2 143
  • Наблизо
Много хубаво Фабри,но емоциите са предизвикани от външна сила - в този случай мъжа.Можеш да си контролирашемоциите спрямо изневери и т.н. ако чувства няма.Има ли чувства - емоциите се предизвикват и от тях.
Пък и как ли пък не ще чистя вкъщи,ще му готвя,докато той се развява навън.Гарантирано обаче в едно 70-80 процента от случаите,ако жената откаже да го прави това и да го обгрижва като цяло,мъжът се омита или държи безобразно докато я накара тя да се омете.

# 2 144
Пък и как ли пък не ще чистя вкъщи,ще му готвя,докато той се развява навън.Гарантирано обаче в едно 70-80 процента от случаите,ако жената откаже да го прави това и да го обгрижва като цяло,мъжът се омита или държи безобразно докато я накара тя да се омете.
Точно така, и това евднага показва за какво аджеба се е "връщал" в къщи....!
Свършиха мъжете по земята, че ще търпя някакъв си щото видиш ли много ми е дотрябвал и не мога без него!

Общи условия

Активация на акаунт