Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-26

• 73 552
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
При нас имаше входна врата, интериорни врати, дограма, контакти и ключове, останалото беше на замазка и шпакловка. Но това е НС отпреди 10 години вече. Но в момента гледам повечето обяви за НС са без интериорни врати...

# 106
Кога се очаква да започнат строежите на сградите на ул Младежка и зад Амичи във Варна? Нещо много се бавят с разрешителните

# 107
В момента 90% от НС се издава само с входна врата. Даже не слагат и радиатори...

# 108
  • In transit
Кога се очаква да започнат строежите на сградите на ул Младежка и зад Амичи във Варна? Нещо много се бавят с разрешителните
Някъде скоро четох, че само във Варна са необходими около 150 дни за да получат разрешение фирмите. В София ставало доста по-бързо. Сещам се за една сграда в Пчелина, която бяхме харесали и нямаше още разрешение, че им отне 3-4 месеца докато го вземат.

# 109
  • Sofia
По принцип ако няма сложени настилки - паркет, гранитогрес не е удачно да се слага врата т.е по-скоро врати има когато има и настилки сложени от строител. Без настилка врата си е риск - след това обикновено има проблеми. При нас и радиатори нямаше - това поне можеха да сложат, но са спестили едни 1000лв на апартамент.

# 110
Нали ви бях писала за нашата сага с чси
В петък платихме вече таксата за АВ и местните данъци
Др седмица ще ни въвеждат във владение май
Ако туй стане ... егати и покупката ... точно 1 година съдилища и мотаене
Та ако стане ще черпя да знайте

# 111
За покупка на ново строителство - при мен включва шпакловка и замазка, външна и вътрешни врати, терасата е завършена, контакти и ключове.
Не че вратите и ключовете са кой знае какво перо на фона на целия бюджет за жилище, но психологически не мога да се доверя на строител, който оставя стърчащи жици по стените. Макар и на шпакловка, едно жилище ми изглежда много по-добре, ако има контакти и врати, изглежда ми много по-завършено, отколкото ако няма. (Но аз съм човек, който не разбира от строителство).

Руми, поздравления за доброто развитие на нещата, пожелавам безпроблемен въвод във владение!

# 112
Много се радвам, че строителите не ми бяха сложили врати и радиатори. Убедена съм, че щяха да са най-големите китайски боклуци. А сигурно и гаден цвят. Например бяха сложили ключове и  контакти, но бежови, и трябваше така или иначе да ги сменя абсолютно всички. Също съм чула, че наистина трябва да са положени настилките, че да се слагат врати.

# 113
  • София
Нашият договор включва врати, но ги отказахме защото нямаше опция за стъкло на вратата на дневната и ще приспаднат от крайната цена. Радиаторите пък искахме по-висок клас и за тях ще доплащаме. Гъвкави са, но трябва да се следи докъде е стигнала работата и кое след кое е, за да се реагира. Поне при нас избраха фирма за врати съвсем накрая, доскоро не се знаеше кои и какви ще са.

# 114
Моят беше на шпакловка и замазка без интериорни врати, но с ключове и контакти. Също така имаше и радиатори много хубави италиански, но ги продадох на един приятел. Електрическо котле така или иначе няма да слагам. С климатика ми е супер Simple Smile

# 115
Това ми попадна във ФБ:

Умишлено не го слагам в скрит текст. Вдигали етаж през 7 дена...

# 116
Какво точно те притеснява? Тухли винербергер поротерм стават, атова е вътрешна стена с тънки такива. От пяната отстрани ли се възмущаваш или какво??

# 117
Относно врати, дограма, настилки, контакти - пълна грехота е някой инвестирор-стотинчо да ти натресе най-долнопробните, както става в 90% от случаите. Изключение правят няколко доказани фирми, но пак не е гаранция дали цветове ще е това, което желаете.
Само за контакти и ключове дадохме 700 лв.и всичко беше важно да се върже цветове. За дограмите - масово не се слага троен стъклопет, което мисля, че е пропуск. За вратите - като изтупат мдф в мокро помещение.... А за външната - без коментар. Виждала съм наистина големи боклуци по огледали преди време. С 2 думи: нищо читаво готово не може да се очачква, освен компромиса на завареното положение.

# 118
Не всички са толкова взискателни Simple Smile 700 лв за ключове и контакти? Опазил ме Господ, ще получа удар, ако се изръся с толкова за такова нещо Smiling Imp

# 119
В един апартамент има доста ключове и контакти, като теглиш чертата излизат доста солено. А ако ти ги слага и майстор, още по солено. Тъй че не се учудвам на тия 700 лв. Ние затова си останахме с тия долнопробните, сложени от строителя.

Общи условия

Активация на акаунт