Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-26

• 74 125
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
azalia_me, вие сте имали време, за да си търсите имот самостоятелно. Не всички, обаче, имат на разположение свободно време, за да преглеждат обяви всеки ден, да ги прозвъняват, да уговарят огледи и т.н., затова и си търсят брокер.

# 316
Има и нещо друго - няколко брокера се опитаха да се заемат с търсене за нас, ама това, което ми предлагаха аз вече го знаех и не ни устройваше. Та направо ми беше неудобно да отказвам на предложенията и то по няколко пъти. Предпочитах сама да си търся. Да не говорим, че пък една умница си позволи коментар, че сме имали странни критерии на търсене, като че ли са нейна работа моите критерии. Странното според нея беше, че търся в два или три квартала, явно трябва само на едно място да се търси, де да зная

# 317
  • София
А аз сега се скарах с една брокерка от Открий мечтания си дом и още не знам коя "мадама" !
Качили моята обява без разрешение, та че и снимките са откраднати и квадратурата е променена!!!
Качили са и в ОЛХ и в фейсбука, нахалници! Успях да се свържа - поне засега са я премахнали...

# 318
Има и нещо друго - няколко брокера се опитаха да се заемат с търсене за нас, ама това, което ми предлагаха аз вече го знаех и не ни устройваше. Та направо ми беше неудобно да отказвам на предложенията и то по няколко пъти. Предпочитах сама да си търся. Да не говорим, че пък една умница си позволи коментар, че сме имали странни критерии на търсене, като че ли са нейна работа моите критерии. Странното според нея беше, че търся в два или три квартала, явно трябва само на едно място да се търси, де да зная

По-скоро е обратното, според мен. Ти търсеше в най-търсените два-три квартала с най-тегаво предлагане и така си й пречела да си вземе комисионната. Ако можеше да ти предлага в цяла София или поне в големи части, като например "източни и южни" (любима фраза на брокерите Wink), си щяла да й позволиш да ти предлага много повече имоти и така да си увеличи шансовете да купиш през нея. От моя опит брокерите хич не обичат клиенти, които знаят какво точно търсят, къде точно го търсят и не правят компромиси с това. А когато са най-търсените места в София с ограничено предлагане, съвсем им спада ентусиазмът Simple Smile  Аз тогава ти казах - в твоя случай ще трябва сама да си свършиш работата. И се получи накрая.

# 319
Родителите ми сега продават един селски имот - бях пуснала обявата в ОЛХ и се намери купувач (дано нещо да не се обърка...). Не са ни досаждали, но сигурно защото е с относително ниска цена, а и отдолу бях написала с големи букви (по настояване на баща ми), че не искаме да работим с посредници.

# 320
То и аз ходих да гледам апартамент в Младост, след маса комуникация през ОЛХ, защото хората си мислеха, че съм домогващ се брокер.
Седмица след огледа им видях обявата в имот.бг с надценка, явно не го опазиха.

# 321
другарчета по съдба, моля малко за разяснения.
Както вече ми се попари ентусиазма(да открия каквото искам/цена и т н) виждам днес обява, която ме устройва като квартал, бих преглътнала, че не са точно моите квадрати както и че ще трябва да правя кухня...и всичко като гледам. ОБАЧЕ, много се тревожа, че е на последен етаж. Винаги съм избягвала 1 и последен, но пък гледка си има. След дългото интро искам да попитам: има ли сред вас такива, които живеят на последен етаж(има скосявания, т е не е стария тип, който над мен има тавани си вадя извод по снимките) Какви са подводните камъни на този тип апартаменти и примерно какви разходи са по евентуалните проблеми и дали се събират после от останалите живущи и изобщо всякакво инфо, което може да ми дадете, за да преценя дали да ходя на оглед?

# 322
Съветът ми е да идеш и да видиш - има скосявания и скосявания. Там на място ще видиш и ако има или е имало течове, влага и т.н. Аз така се отказах от един иначе перфектен за мен имот, на перфектното място. Но всичко мога да преглътна, обаче влага и течове - не. И не беше на последен етаж. Последните тенденции в архитектурното творчество предвиждат един, дори два етажа над тези със скосяванията. За готовността на съседи да поемат общи разходи тук може само да се гадае. Ако видиш добре поддържан имот в   общи части, значи на съседите им пука за средата, в която живеят - иначе - имай едно наум.

# 323
Старото ми жилище беше на 6-ти етаж. Парното никога не проработи добре, а сметките бяха високи - нещо свързано с обезвъздушаването. Уж го оправяха, но винаги сме имали слабо и скъпо парно. Освен това, тъй като беше ъглов апартамент, през лятото се нагряваше адски много - сега съм на нисък етаж и нямам такъв проблем. Друго - естествено, не може без асансьор и ако някой от входа откаже да го плати, става много неприятно.
Нещо положително - няма съседи, които да тропат отгоре. Ако пуснат музика отдолу се чува, естествено, но това трополене от стъпки точно над главата (посред нощ), го няма. Няма и много мухи и други летящи насекоми.

# 324
  • София
Както вече ми се попари ентусиазма(да открия каквото искам/цена и т н) виждам днес обява, която ме устройва като квартал, бих преглътнала, че не са точно моите квадрати както и че ще трябва да правя кухня...и всичко като гледам. ОБАЧЕ, много се тревожа, че е на последен етаж. Винаги съм избягвала 1 и последен, но пък гледка си има. След дългото интро искам да попитам: има ли сред вас такива, които живеят на последен етаж(има скосявания, т е не е стария тип, който над мен има тавани си вадя извод по снимките) Какви са подводните камъни на този тип апартаменти и примерно какви разходи са по евентуалните проблеми и дали се събират после от останалите живущи и изобщо всякакво инфо, което може да ми дадете, за да преценя дали да ходя на оглед?
Адска жега лятото.... трябват климатици задължително.... студ зимата..... скъпо отопление.... може да протече покривът... тук вече викай специалист да огледа ако решиш да купиш...
Скосяванията "изяждат" от квадратурата Confused
Иначе има гледка..... да.... може и тераса да имаш без съседи отгоре.... толкова с предимствата...

# 325

По-скоро е обратното, според мен. Ти търсеше в най-търсените два-три квартала с най-тегаво предлагане и така си й пречела да си вземе комисионната. Ако можеше да ти предлага в цяла София или поне в големи части, като например "източни и южни" (любима фраза на брокерите Wink), си щяла да й позволиш да ти предлага много повече имоти и така да си увеличи шансовете да купиш през нея. От моя опит брокерите хич не обичат клиенти, които знаят какво точно търсят, къде точно го търсят и не правят компромиси с това. А когато са най-търсените места в София с ограничено предлагане, съвсем им спада ентусиазмът Simple Smile  Аз тогава ти казах - в твоя случай ще трябва сама да си свършиш работата. И се получи накрая.

Ами Попеа, май има нещо такова, защото пък един друг брокер много се изненада, че като съм казала че търся в Лозенец отказвам да гледам имот на Кишинев....даже бях уточнила Лозенец - Семинарията и той ми казва - "Ми да де" Да де, ама аз съм отраснала в тоя квартал и за разлика от него зная всичките му части. За Лозенец спецификите са, че е голям квартал и все се нарича Лозенец - и до басейна Спартак, и до Римската стена, и до Семинарията /а това са много различни места сами по себе си/. Сега пък и Хладилника и кв. Витоша и Кръстова вада ги кръстили Лозенец.

# 326
milittana, точно за това говоря. Бъркат район Лозенец и кв Лозенец - който наистина е много различен в различните си части, но като се прибави и склонността на брокерите да кръщават "Лозенец" и Кръстова вада, и Кошарите, и Хладилника, и Витоша, и мазалото е пълно.  И не обичат да им обясняваш, че апартамент например в Кръстова вада могат да си го обявяват, където си искат, но ти категорично не искаш там Simple Smile  
Да де  - ей го къде е Кишинев от Семинарията Simple Smile. Не че нещо, просто ги отсвирваш, ама ти губят времето така.
За мен големият проблем дори не са течовете, те с пари се оправят, а скосяванията. Разбира се, има изключения, но като правило НС на последните (няколко) етажа е много клаустрофобично. Гледка може и да има, ама ти все пак вътре живееш, не навън, а вътре аз лично се чувствам като в дупка за хобити. Да не говорим, че обявените квадратури обикновено са много далеч от истината. Затова иди и го виж, и прецени сама как се чувстваш.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 15:55 от Анонимен

# 327
А Кръстова вада , но да е близко до Парадайз, а не само да пише, че е близко, не е толкова зле сякаш или се бъркам ?Днес гледах един двустаен уж на 200м от мола, но пак трябва да се види.

# 328
Кръстова вада със септичните ями и всеки ден да гледам как лайнарките обикалят квартала ... не, мерси Simple Smile

# 329
Според мен не е зле, стига да не държиш да ти е тихо и спокойно. Въпросът е, че и точно до Парадайз да е, пак си е Кръстова вада, не би трябвало да го обявяват за Лозенец. А пък сега чувам, че и Витоша обявяват за Лозенец.. Нямам думи Grinning

Общи условия

Активация на акаунт