Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-26

• 73 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
Ами имат си някаква уговорка с брокерите. Ако строителят им е дал да му продават 20 апартамента, сигурно им е дал някоя отстъпка.

# 361
Брокерите продават, каквото има на пазара и където го има. Много грехове могат да се препишат на техен гръб, но не е тяхна вината за неуредиците в някои квартали. Да, една не малка част не си знаят имотите, които рекламират,  но не забравяйте, че брокерите на обявите са наети от продавачите. Нали не очаквате да ви посрещнат със списък на всички недостатъци на имота и локацията.  
В Кръстова вада не съм правила сделка до сега, може би защото не го харесвам. Именно, защото е като лунен пейзаж или по точно, като една огромна строителна площадка. Миналата година един купувач, се беше запънал за там, и въпреки, че му говорих.. говорих... той, не та не. В момента , в който почна да ме гледа леко подозрително, че го мотая или че искам да му пробутам други имоти, аз се предадох и му организирах един двучасов тур огледи там.  След което и двамата бяхме потънали в прах, а зъбите ни скърцаха от прахоляк. Повече не стъпихме там. Но е факт, че там има бюджетни апартаменти, къде другаде ще купиш 3-ст. ап. за 107 000 Евро. В тези райони, никъде.
Първият въпрос, на който трябва да намерят отговор купувачите преди да се гмурнат в джунглата е: Къде, какво реално/ не по-желание/ мога да купя с моя бюджет?
Направите ли го ще си спестите много време, нерви, разочарования и разправии с всякакви екземпляри на пазара.
Не знам, дали има балон, а още по-малко кога ще се спука/ според мен не е балон този път, но това е дълга тема/, но хич не си го пожелавайте. Никой няма да спечели от това от освен единици спекуланти. В пазара на недвижими имоти пряко и не пряко участват много видове бизнеси и производства. Като почнеш от строителните материали и стигнеш до текстила, перденца, покривчици...озеленяване дори. Помислете си какво работите и дали вашата работа малко или много не е свързана с пазара на недвижими имоти и ако там стане блокаж, как ще ви се отрази на вас. Дали няма да се свие и вашия бизнес или да станете жертва на съкращения. Ако не вие, то със сигурност ваши партньори и контрагенти.
Да,  от няколко години пазарът е в подем, в подем е и целият бизнес свързан малко или много с недвижими имоти и това е супер. Аз пък се радвам, че фирмите се развиват и правят добри пари, че хората имат работа и могат да си позволят по-добър живот.  

За последната част от коментара ти съм напълно съгласен. Много правилни разсъждения, но за Кръстова вада мисля, че не си права. Това е може би най-перспективния квартал от новите. Както по-горе вече писах е само на няколко минути с метрото е от Витошка и НДК (3 спирки без прекачване) същевременно Витоша е близо и има доста апартаменти със страхотни гледки към нея. Южния парк е страхотен за майки с деца, за спорт и въобще за разходки, а до няколко години ще направят и парк Лозенец, който ще граничи с цялата източна част на квартала. В тази част на квартала по новия устройствен план е разрешено строителство само до 7 метра кота корниз и максимум 20 процента застрояване, което значи, че в целия този участък ще има само двуетажни красиви къщи с огромни зелени пространства между тях. Ето комплекс, който е хванал последния влак преди изискването за 20 процента застрояване, но пак е много добре http://first-estates.com/lozenets-park/bg/index.html. Еднофамилните къщи гледат към бъдещия парк Лозенец и са с неразрушима гледка. Над мола по улица Емилиан Станев също въведоха по-ниска кота корниз и сега е само 10, което значи 3 етажа плюс един над покривен. Частта към манастирски ливади също е само за ниско строителство и много от парцелите там са отредени за спортни съоръжения и озеленяване. Улица Емилиян Станев ще я разширят и ремонтират съвсем скоро успоредно с продължението на Тодор Каблешков до мол Парадайс. И двете ги почват до два месеца.

# 362
То много хубаво звучи това, но има ли общински терен там за да се предвиди парк? И не зная каква кота корниз е разрешено за строителство, ама преди няколко месеца направих грешка да се опитам да мина с кола от там за да се включа в Черни връх по-нагоре към околовръстното и едва се измъкнах от дупки, кал и теснотия . Дано да се разгърне потенциала на квартала, но и нека се има предвид, че Кръстова вада започва от мола и метрото, а продължава километри нагоре към околовръстното, където нито има магазини, нито свестен транспорт. Това за разширението на Емилиян Станев го слушам от две години, та не зная.

# 363
То много хубаво звучи това, но има ли общински терен там за да се предвиди парк? И не зная каква кота корниз е разрешено за строителство, ама преди няколко месеца направих грешка да се опитам да мина с кола от там за да се включа в Черни връх по-нагоре към околовръстното и едва се измъкнах от дупки, кал и теснотия . Дано да се разгърне потенциала на квартала, но и нека се има предвид, че Кръстова вада започва от мола и метрото, а продължава километри нагоре към околовръстното, където нито има магазини, нито свестен транспорт. Това за разширението на Емилиян Станев го слушам от две години, та не зная.
За Емилиан Станев лично съм проверил. Ще го почват успоредно с Тодор Каблешков. Там Трейс спечелиха търга и ще започнат съвсем скоро. Парк Лозенец ще е цялото огромно зелено пространство между Кръстова вада и квартал Витоша. “В момента се изработва идеен проект за новия парк "Лозенец". Предвидената територия е огромна – над 150 дка между "Кръстова вада" и "Витоша ВЕЦ Симеоново". Когато проектът бъде готов, ще се пристъпи към усвояване на терени, обществени обсъждания и т.н.

Район "Лозенец" скоро ще започне строителство на Обединено детско заведение в "Кръстова вада", което ще поеме малките деца в този бързоразвиващ се район. То ще бъде на ъгъла на ул. "Борис Руменов" и ул. "Сашо Николов-Сладура", като ще е с капацитет между 150 и 170 деца.“ P.S. “но и нека се има предвид, че Кръстова вада започва от мола и метрото, а продължава километри нагоре към околовръстното, където нито има магазини, нито свестен транспорт.” Всеки квартал си има и хубави, и не дотам хубави части. Ти живеейки в Лозенец го знаеш най-добре. Важното е, че базово кварталът е със страхотно местоположение и дори и в по-горните части ще изникнат магазини. Всичко зависи от търсенето. Когато има търсене има и предлагане. Не случайно дори и в първите 300 метра по Емилиан Станев има магазинче за хранителни стоки, луксозен фризьорски салон, страхотно магазинче за кафе и други. При положение, че в мола има всичко, а и билата е точно пред него.

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 13:03 от Анонимен

# 364
Да, за детската градина зная, проектът е добър, дано да стане бързо. Но капацитет за 170 деца, при положение, че има такова строителство в района ми се струва крайно недостатъчен. Все пак е по-добре от нищо, дано да се продължи в тази посока.

# 365
Да, за детската градина зная, проектът е добър, дано да стане бързо. Но капацитет за 170 деца, при положение, че има такова строителство в района ми се струва крайно недостатъчен. Все пак е по-добре от нищо, дано да се продължи в тази посока.
Не забравяй, че кварталът е супер близо до Лозенец, където има страхотни училища и детски градини, а за по-заможните е и частното училище “Петър Берон” със страхотните си открити площи и комплексчето, което постнах е точно срещу него.

# 366
  • София
В Кръстова вада нямяше ли подпочвени води?Ходихме на оглед януари , такива разбити улици не бях виждала никъде .

# 367
Подпочвени води има в цяла София някъде повече другаде по-малко. Дори под кооперацията, в която живея и се намира на пъпа на София има подпочвени води и имаме помпа от мнооооого години. Като, ако не бях прочел коментара ти нямаше и да се сетя за нея.

# 368
  • Пловдив
А тема за недвижимите имоти в Пловдив има ли? Че тук се коментира само София...

# 369
Не забравяй, че кварталът е супер близо до Лозенец, където има страхотни училища и детски градини, а за по-заможните е и частното училище “Петър Берон” със страхотните си открити площи и комплексчето, което постнах е точно срещу него.
Хайде стига реклама, като че ли никога никой не е стъпвал в Кръстова вада. Ей такива като теб примамват наивници от провинцията, които купуват обещания, а после правят протести, че нямали инфраструктура.
Парк Лозенец има само един и той е  на резиденцията. Онези трънаци между Кръстова вада и Витоша докато станат парк, ще побелеят косите на сегашните първолаци. Да не говорим колко пари трябва да налее общината. Сигурно някога ще се случи, но за децата и внуците на сегшаните купуващи.

Изобщо не е супер близо до Лозенец, ами е на около 30-40 мин пеш - до истинския Лозенец, имам предвид, не до брокерските измислици. И толкова и с кола, защото е непрекъснато задръстено. Освен това вече има райониране  и децата от Кръстова вада не попадат в прилежащите райони на добрите училища и ДГ в Лозенец. А там местата и за децата през улицата не са гарантирани. Така че няма да стане. Вероятно полека ще им направят училища и ДГ, дотогава ще са извън обхвата на желаните училища и ще си возят децата, където изобщо има място и ги вземат. В темата за първолаците в София плачат точно такива наивници, повярвали на приказки за страхотни училища във вадите и ливадите, а сега протестират защо децата от Лозенец са с предимство пред техните. Живея в Лозенец, откакто се помня, и добре мога да преценя стойността на твоите приказки. Дано повече четящи да могат и те.

Колкото до ЧУ, има предостатъчно от тях в перферията на София, за да е фактор за избор точно в тази периферия.

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 13:36 от Анонимен

# 370
Има, има. По тази причина дълго време не са били застроени - трябвало е сериозна инвестиция и инженерни решения за отвеждане на водите и канализация. Тук са описани проблемите преди 10 години, и като гледам, решения не са намерени:

http://www.segabg.com/article.php?sid=2008031900040001201

# 371
А тема за недвижимите имоти в Пловдив има ли? Че тук се коментира само София...

Не питай, че е зле положението:) общо взето изборът е измежду тесни кутийки. Или в огромни нови комплекси тип кошер, които твърдят, че са "до мола", а са всъщност почти в Прослав, или в някакви самоделни кооперации с меко казано странни решения и разпределения.

Градът е задъхан, презастроен, всичко живо се стича в центъра или до мола, ако иска нещо различно от улици, коли, още улици и още коли, гарнирани с прах.

Вече писах, че дори при имоти за 200 хил. евро, че и за 300 хил. пак има кусури. Примерно димящ комин точно пред балкона. Или комин на аспирацията в средата на панорамната тераса.

# 372
  • София, Bulgaria
Като при всеки нов квартал всичко предстои, само че аз искам днес и сега...И кварталът не е само 200 м. около МОЛ-а , но въпреки всичко и там се продават имотите, може по-бавно да е, но заминават.
Ние от 3 седмици продаваме от вторичен пазар  2 апартамента, ами какво да ви кажа... тегава работа, а какво ли не правим... пълен маркетинг, без компромис... и пак трудно. А апартаментите са бюджетни, хубави са...Ако бяха на друго място, да са заминали до сега и на по-висока цена, но не са.

# 373
Хайде стига реклама, като че ли никога никой не е стъпвал в Кръстова вада. Ей такива като теб примамват наивници от провинцията, които купуват обещания, а после правят протести, че нямали инфраструктура.
Парк Лозенец има само един и той е  на резиденцията. Онези трънаци между Кръстова вада и Витоша докато станат парк, ще побелеят косите на сегашните първолаци. Да не говорим колко пари трябва да налее общината. Сигурно някога ще се случи, но за децата и внуците на сегшаните купуващи.

Изобщо не е супер близо до Лозенец, ами е на около 30-40 мин пеш - до истинския Лозенец, имам предвид, не до брокерските измислици. И толкова и с кола, защото е непрекъснато задръстено. Освен това вече има райониране  и децата от Кръстова вада не попадат в прилежащите райони на добрите училища и ДГ в Лозенец. А там местата и за децата през улицата не са гарантирани. Така че няма да стане. Вероятно полека ще им направят училища и ДГ, дотогава ще са извън обхвата на желаните училища и ще си возят децата, където изобщо има място и ги вземат. Живея в Лозенец, откакто се помня, и добре мога да преценя стойността на твоите приказки. Дано повече четящи да могат и те.

Колкото до ЧУ, има предостатъчно от тях в перферията на София, за да е фактор за избор точно в тази периферия.
Ето една снимка с изгледа от хола ми за да не си помислиш, че живея в Кръстова вада и правя някаква реклама на квартала. Кореняк софиянец съм и много добре знам къде е добре да се живее тук и къде, не. За мен лично Лозенец  е супер далеч пеша и избягвам да ходя там, освен в градината на японския хотел, но до там си ходя с колата. Кръстова вада е много близко с метро и с кола. За пеша е естествено, че е далеч.

# 374
NikoT, ти може да живееш, където си искаш, и пак да рекламираш и продаваш имоти в Кръстова вада или в някое друго градоустройствено недоразумение. Просто нещата, които говориш за Кръстова вада, не са верни - не могат да ползват училища в Лозенец, нямат улици и тротоари, кал и прахоляк е, нямат детски градини, нямат канализация (много от тях), нямат елементарна инфраструктура. Някога може и да имат, но това не е ясно нито кога ще е, нито какво ще е.  И не е близо с кола до Лозенец, защото движението по Черни връх от НДК до околовръстното е кошмарно, за преките да не говорим. На мен ми отне 40 мин с кола от НДК до болница Токуда, която е много по-близо до НДК от същинската Кръстова вада. С метро е удобно, но в момента спирка Витоша  е далеч, ще трябва да почакат да направят следващите до Драгалевци. Но така или иначе, децата си не могат да водят в Лозенец на училище, ни с метро, ни с кола, защото не са в районите на добрите училища там. Затова не заблуждавай хората за тези неща.

Общи условия

Активация на акаунт