Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-26

• 74 170
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
Сградата на Атанас Далчев в Изток е необитаема повече от 5-6 год. Дълго време нямаше Акт 16, което говори за сериозен проблем. На мене тя изобщо не михаресва, тъй като прилича на бункер, усойна, без балкони, близо до други блокове. Цената е абсолютно неоправдана. В Изток могат да се намерят много по-хубави имоти.

# 151
.. За втория линк - това е улица Пимен Зографски, сниманата сграда е на Бигла. Ако е сниманата сграда точно - е добър избор, защото тя гледа към двора на училището на юг/изток и поне една фасада имаш със слънце и зеленина и липса на вероятност за запушване. НО! Бигла имат още една сграда с такава архитектура, точно ЗАД сниманата и там вече положението е кофти - около 25 метра е зад първата и аз като търсех нямаше нищо приемливо за мен. Та специално попитай дали се продава първа линия на ул. П.Зографски или отзад.... Въпреки че тази цена за двустаен в Дианабад, че и с една баня и без гараж ми е твърде скъпо, но всеки си преценява.

Споделям мнението на milittana. Това си е Дианабад и не знам защо е обявено в Изгрев. Освен това  най-вероятно не е 92 кв ЗП, а е някъде около 60 кв., което прави близо 2000 Е/кв. Всеки се преценява сам, разбира се, просто обявата е подвеждаща по тези два критерия - район и квадратура.

# 152
  • София
За сградите на Пимен Зографски на Бигла - общо четири са на Бигла. Тези двете оранжевите, до тях с кафето отдолу и сивата на втора линия към реката. Живея в една от тях. Всичко е продадено и няма нищо свободно в нито една от четирите. Точно вчера говорих с търговския представител на Бигла за наши познати и той ми го каза. Свободни апартаменти, но не знам какви, има в тяхната сграда, която строят в момента на ул. "Тинтява", а така също и в тази, която пак е на "Пимен Зогррафски" (дългата) с Била отдолу, но не е на Бигла.

# 153
На мен обявата ми се стори от вторичен пазар, така че е възможно на първа линия да се продава, особено предвид обявената цена. Нямам илюзии и съм убедена всъщност, че солиден процент от изкупените от Бигла имоти ще се появяват тепърва точно на вторичен пазар.

# 154
На вторичен пазар е, няма общо с инвеститора, просто някой, взел на зелено, сега си осребрява инвестицията.

# 155
Ако ми се налагаше да живея в Лозенец, бих избрала стара кооперация - големи стаи, хубава гледка(в някои случаи), усещане за простор(пак с доста търсене, но не е невъзможно). Имахме офис няколко години до пл.Журналист и винаги ми е било много сгъчкано, докато стигна до там(с метрото и малко пеша за разходка). Сега сигурно е още по-зле откъм улички за ходене и усещане.
Та в крайна сметка "престижния офис" го заменихме за нещо по-удобно за нас Simple Smile

# 156
Ако ми се налагаше да живея в Лозенец, бих избрала стара кооперация - големи стаи, хубава гледка(в някои случаи), усещане за простор(пак с доста търсене, но не е невъзможно). Имахме офис няколко години до пл.Журналист и винаги ми е било много сгъчкано, докато стигна до там(с метрото и малко пеша за разходка). Сега сигурно е още по-зле откъм улички за ходене и усещане.
Та в крайна сметка "престижния офис" го заменихме за нещо по-удобно за нас Simple Smile

Точно обратното е - беше станало наистина нетърпимо, но с въвеждането на зоната колите са в пъти по-малко, а тротоарите са свободни за пешеходци. И е далеч по-приятно за ходене. Но цените не са за всеки - назад дадох примера за 3-стаен над Журналист за 180 К за тотален ремонт, който изчезна за 1 ден.  А  "престижът" е отделна тема Simple Smile

# 157
  • София
На вторичен пазар е, няма общо с инвеститора, просто някой, взел на зелено, сега си осребрява инвестицията.

Може и така да е.

# 158
Poppea, не се засягай, но ти някакъв платвн потребител за Лозенец ли си? Не ропускаш пост за Лозенец, а като гледам знаеш и всички имоти в района за какви пари за колко дни се продават. Звучиш нелепо, ако не си забелязала.

Бялата сграда на Драган Цанков до метрото е необитавана повече от година. Някой има ли инфо за  нея?

# 159
Poppea, не се засягай, но ти някакъв платвн потребител за Лозенец ли си? Не ропускаш пост за Лозенец, а като гледам знаеш и всички имоти в района за какви пари за колко дни се продават. Звучиш нелепо, ако не си забелязала.

Ха-ха, за втори път в последно време ми се случва да ме изкарват платена. А де да бях,поне да си струва тракането по клавишите. Просто живея отдавна в Лозенец и казвам това, което наблюдавам около себе си.  А онази обява беше в друга тема, специална за обсъждане на обяви, сега се сетих, че не беше тук. Просто я бях сложила за обсъждане, имаше 1 коментар, а тя изчезна за 1 ден. Което за мен е показателно за мястото и за това, че цените в него не са за всеки.  Конкретно в момента положението в Лозенец няма нищо общо с това от преди зоната, много по-добре е.  И е едно от топ местата за живеене в София. А на който не му харесва, да не чете. Иначе баснята на Езоп всички я знаем и честичко постовете за Лозенец я потвърждават Wink

Не, не съм забелязала, дори виждам, че мнението ми за зелената зона в Лозенец има и подкрепа Simple Smile И не пиша, за да угаждам на потребителки като теб, а за да кажа това, което знам или съм видяла - при това точно по темата за пазара на НИ.  Оценките ти не ме засягат, както и на който и да било друг потребител. И не съм си позволила да назидавам или категоризирам потребител дори и когато е на друго мнение, просто споря и показвам, и доказвам, доколкото е възможно в анонимен форум. И очаквам същото спрямо себе си. Но когато свършат аргументите, почват квалификациите Wink  

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 20:59 от Анонимен

# 160
Здравейте, да се включа и аз в темата точно като говорите за Лозенец - с мм ми започнахме да търсим от скоро, видяхме се вече с 2ма брокери и ни увериха, че там за нашия бюджет от 85к евро може да си намерим само панел. Ние търсим нещо много малко- 55-65 кв, само с една спалня. Наистина ли е такава химера?

# 161
Сирма, нещо не разбирам - 55-60 кв само за НС ще е "много малко" Simple Smile Но НС в Лозенец за тези пари няма да намерите. Иначе   панелни в Лозенец има малко, излизат рядко и държат цени, защото  55-60 кв панелен ще е три отделни помещения и може да стане на двуспален.  Т.е. аз се съмнявам, че и панелен за 85 К ще намерите в Лозенец, освен ако не е гарсониера. Но потърсете и други мнения на брокери, щом не вярвате на тези.

# 162
Искам много да благодаря на всички, които взеха отношение с коментар на обявите, които споделих. Много ми е трудно да търся от разстояние. Сигурно има и други хубави места за живеене, но аз познавам Изток и района около Консерваторията, затова търся там. Този апартамент също ме устройва като локация, но там за паркиране е ужасно.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15224015752592 … k=3o6p39&f1=2
И този ужас да се гледаш със съседите не е само в София.

# 163
Бени виж тази обява - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14776482236169 … k=3otc1b&f1=1 - мястото е много добро, макар че апартаментът си е за ремонт. Познавам и брокерката, ако искаш питай я и за другата оферта, подозирам, че и тя е на хубаво място в Изток

# 164
beni, аз чакам от няколко месеца по ул. Чехов нещо смислено да излезе, но уви. Около Консерваторията(ако имаш предвид Външно) не съм виждала да се продава сигурно повече от 2г. Видях един днес до посолството на Ирак, ако те устройва.
Там за Оборище, като гледам е снимано Подуене, освен трафика, покрай магазинчето вечер има мн съмнителни субекти.

Общи условия

Активация на акаунт