Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-26

• 74 111
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
Кръстова вада на мен никога не ми е харесвала, но всеки си има свои вкусове и предпочитания, наистина ако е близо до мола и съответно метрото си има предимства мястото. Гледайте задължително за отстоянията, че там се вихри НС и трябва да се подхожда с повишено внимание.

# 331
така, имаме развитие. Звъня на брокера, за да си питам въпросите и адреса и какво ми казва - до 4 сезона на ГМ Димитров, след болницата СофияМед. От кога това се води кв. Изток или аз нещо съм изостанала? На булеварда колко е тихо и след кръговото не започва ли кв. Мусагеница?! Sad

# 332
Дали живееш на Цариградско или Г.М. Димитров - няма голяма разлика. Ужасен трафик и мръсотия е този булевард. Всеки ден минавам оттам и знам какво говоря. Не си го причинявай, ако е на самия булевард.

# 333
Технически е в Изток, но почти няма пряк път към квартала.
Но мястото е ужасно.

# 334
така, имаме развитие. Звъня на брокера, за да си питам въпросите и адреса и какво ми казва - до 4 сезона на ГМ Димитров, след болницата СофияМед. От кога това се води кв. Изток или аз нещо съм изостанала? На булеварда колко е тихо и след кръговото не започва ли кв. Мусагеница?! Sad
Интересно, сега там копаят нещо, но има празна кооперация. Иначе е към Изток, дори парцелът, дето разчистиха до ВМуер

# 335
Интересно, сега там копаят нещо, но има празна кооперация. Иначе е към Изток, дори парцелът, дето разчистиха до ВМуер
Изток не свършва ли до Тинтява? Не че на Тинтява ми харесва, но поне е в Изток. Ге-Ме-то не се ли води в Мусагеница? Летящата, и аз мисля, че трябва да е в Мусагеница. Но както и да го водят, за мен Изток си заслужава до парка - Латинка и наоколо, до към Жолио Кюри. И на булевард не ти трябва, за мен е ад да живееш на голям булевард.
Тя затова вероятно цената му е такава, че те е привлякла да се обаждаш.
А Кръстова вада , но да е близко до Парадайз, а не само да пише, че е близко, не е толкова зле сякаш или се бъркам ?Днес гледах един двустаен уж на 200м от мола, но пак трябва да се види.

Добре или зле, не е в Лозенец и не трябва да го обявяват така - както вече и други са го отбелязали.  И  Парадйз е по-скоро в Хладилника, на границата му с Кръстова вада, така че около него го обявяват Хладилника, защото са по-скъпи. За да е обявен в Кръстова вада, тези 200 метра вероятно трябва да ги умножиш поне по 4 Simple Smile Ще им научиш номерцата, иска се търпение. 

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 17:10 от Анонимен

# 336
Изток е и Софиямед. Зад болницата и в частта към Цариградско кипят луди строежи. Там е ужасна мръсотия, до булеварда е шумно. Тепърва ще има да се строи още, май и магазини много няма, инфраструктурата е убийствена. Точно там Арко бяха започнали огромен проект, продаваха активно на зелено, не знам докъде са стигнали. Някой от общината обясняваше точно за този район какъв проблем има - строеж, законен, на частен парцел, но до него се стига през имоти, които са военни, административни и т.н. Тоест реално нямаш улица и ще разчиташ общината да направи и собствениците на околните имоти да не решат да сложат бариери.

По темата за последния етаж - не бих купила никога. Знам какво е в стари блокове бабите да не искат години наред да дават пари за ремонт, а покривът тече. И нов да е блока, нямаш гаранция, че след няколко години няма да стане същото. Под всички природни стихии си, масово по последни етажи има проблем с парно - слабо е, скъпо е, топлата вода може да не стига.

# 337
Моят апартамент е на последен етаж. Малко блокче старо строителство от началото на 70-те. Проблеми с покрива нямаме, защото си го оправихме само на нашия апартамент. Другите два апартамента на етажа имат теч, но ние нямаме. Предимствата на последния етаж са, че никой не ми тропа и тупа отгоре, никой не ми излива помии по прозорците. Парно за щастие нямаме в блока, на бойлер и климатици сме.

# 338
дам, ами за мен Изток е улици: Чехов, Далчев, Тинтява. Шевченко, Дебелянов, Люлякова градина. Дори и накрая, където излизат на кръговото, пак е поносимо. Обаче след него - не е Изток, почва си Мусагеница. А блока е от 2010г и е до Следствието почти; горе - долу с/у пазрче и някакъв супер помня има. Вижте го на картата. На самия булевард(а Яворов, стария Лозенец ,Изток, Оборище и Ив. Вазов мисля тъкмо с обратното са известни) - супер мръсотия и шум. Добре поне, че ми спести времето за оглед. Апартамента бил голям, пък те го заградили и направили 2... Вярно, цената е поносима на квадрат(понеже просто си е друг кв), но за същите пари ще си купя по-добро. Жалко само, че чакането си продължава. Така се надявах, че ще е той, даже вече ремонта обмислях Sad

# 339
# 340
Е, добре ми е познато това чувство. При нас веднъж след разговор с продавача и агенцията и вече ни натискат  да платим стоп капаро, апартаментът се продаде на някой, който дигнал цената с 10 000 евро и ни изпревари човекът, а ние точно обмисляхме вече довършителни работи. Агенцията-посредник като ощипана мома, ама те не знаели, че той водел преговори и с други. Ми ще води, то затова не се плаща стоп капаро, защото нищо не ти гарантира. Та започнахме отначало.

# 341
А Кръстова вада , но да е близко до Парадайз, а не само да пише, че е близко, не е толкова зле сякаш или се бъркам ?Днес гледах един двустаен уж на 200м от мола, но пак трябва да се види.
Района над Парадайс е много добър. Не слушай глупостите за септични ями и тем подобни. Има си канализация и е супер близко до метрото, южния парк, най-добрия мол и центъра, като същевременно много от апартаментите имат хубава гледка към Витоша. Сега лятото започват ремонта и разширенито на ул. Емилиан Станев и продължението на бул Каблешков от мол България до мол Парадайс.

# 342
Само човек, излъгал се да купи на 1к+ евро там или брокер, предлагащ имот/и, може да твърдо това. Laughing

# 343
Само човек, излъгал се да купи на 1к+ евро там или брокер, предлагащ имот/и, може да твърдо това. Laughing
Разбира се, че читав апартамент над Парадайс ще струва над 1к на квадрат. Това е южен район близо до Витоша, същевременно с метрото са само 3 спирки до НДК и Витошка. Отделно южния парк е супер след ремонта, а и мол Парадайс със страхотните си заведения също не е за подценяване.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 21:53 от Анонимен

# 344
Да, аз почти се бях навила да купя един апартамент в Кръстова вада, като един приятел ме светна за липсата на канализация. Обадих се на брокерката и се оказа, че сградата била с модерна септична яма, какво толкова! Не беше счела за нужно да ми го каже, дори продължи да ме убеждава как 90% от сградите в Кръстова вада били със септични ями и това не трябвало да ме отказва...

Общи условия

Активация на акаунт