Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-26

• 73 481
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Офффф... Появи се някой от "топ-центъра", да дава акъл и темата замина на ...

Да ви се похваля и аз, тогава - израстнах в пряка на Витошка, на 20метра от самата Витошка - сега вадете по 2 бона, за да покажете уважение. Rolling Eyes
 Я да припомня защо се стигна до тук и защо въобще се разбра кой къде живее. Преди 4-5 страници някой попита за мнение за Кръстова вада и получи меко казано неточна информация. Аз понеже съм запознат с района обясних кои части са хубави и че в хубавите части почти всички нови сгради са с канал, а не на септични ями и казах за предимствата на квартала. От там ме обвиниха, че съм някой набутал се да си купи апартамент за над 1000 евро м2 и затова виждам предимствата на квартала и се наложи да покажа къде живея за да се види, че нямам нищо общо с този квартал и говоря безпристрастно. И на края се изказваш ти незнайно защо слагаща топ центъра в кавички и се очаква да се засрамя, че живея на хубаво място със страхотна гледка или какво? На комплекси ми намирисва. P.S. В пряка на 20 метра от Витошка не е лошо да се живее, но не е върха на сладоледа. Да, голям плюс е, че е до красивата пешеходна част на Витошка с множество приятни кафета и заведения, но обикновено гледката е към отсрешната близко разположена сграда, което не е особено приятно.

# 406
NikoT,

аз съм съгласна с теб на 101%. По-рано днес или вчера, постнах подобен пост, който касае Ман Ли - именно микрорайона от другата страна на зелената площ - намиращ се между Ман Ли и Кръстова вада. Просторни зелени площи,  отредени за къщи, спортни дейности, обществен басейн евентуално - и само къщи до 2 етажа.

Аз харесвам Хладилника - някои части, и някои участъци на Кръстова вада. Само някои, разбира се - именно защото са близо до Парадайс центъра + които са добри имат и канализация.

Ама тук и да се хабиш, с Поппеа и Петя Иванов, ако не се лъжа, на глава не можеш да излезеш. Те вземат две твои думи, вадят ги от контекста, и почват да пеят както си знаят.
То с тях двете и с радио - на глава не се излиза. Не признават чужди гледни точки, но от своята камбанария виждат всичко най-добре. Бих апелирала да са по-толерантни към чуждите мнение, опит и гледна точка, ама не виждам смисъла да го правя.

# 407
Нека всеки си харесва които си иска квартали, обаче ако не съм ги виждала на живо, а тук във форума четат такива хора, бих се заблудила, че там е зелено, луксозно, близко до центъра и с гледка към Витоша. Ми не е. Особено пък ако стане проектът за един небостъргач /дано да е отпаднала тази гениална идея/, че замина гледката на Нико с неразрушимия пейзаж. И да ви кажа, предпочитам да купувам имоти в квартал с настоящи парк, детска градина,  училище, поликлиника и хранителен магазин, отколкото в обещани такива. Щото съм се наслушала на обещания.

# 408
  • София
А тази обява как ви се струва. Реална ли е цената?
http://www.imoti.com/pcgi/details.cgi?ida=1d152438932345582

# 409
На мен лично районът много ми харесва. Цената на квадратен метър изглежда да е добре, но апартаментът е огромен и оттам цената скача доста. По-скоро бих предпочела това: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15103171710704 … k=3pibc7&f1=1 Ще ми останат доста пари от разликата в цените, лихвите, които ще платя по кредита ще са по-малко, защото сумата, която ще изтегля ще е по-малка и ще спестя едни 3000 лева при изповядване на сделката.

Изобщо, чудя се как хората могат да дават по 200-300-400 000 лева за имот Open Mouth Моят максимум за момента е 80 000 евро и то много трудно откъснати от сърцето Grin Всичко нагоре ми се струва ужасия.

# 410
Та, да... за мен това грозде е твърде кисело Grin Затова, понеже не съм потенциален клиент, мнението ми не е от особена полза, още повече с абсолютния максимум, който имам, но все пак да си кажа Blush

# 411
NikoT,

аз съм съгласна с теб на 101%. По-рано днес или вчера, постнах подобен пост, който касае Ман Ли - именно микрорайона от другата страна на зелената площ - намиращ се между Ман Ли и Кръстова вада. Просторни зелени площи,  отредени за къщи, спортни дейности, обществен басейн евентуално - и само къщи до 2 етажа.

Аз харесвам Хладилника - някои части, и някои участъци на Кръстова вада. Само някои, разбира се - именно защото са близо до Парадайс центъра + които са добри имат и канализация.

Ама тук и да се хабиш, с Поппеа и Петя Иванов, ако не се лъжа, на глава не можеш да излезеш. Те вземат две твои думи, вадят ги от контекста, и почват да пеят както си знаят.
То с тях двете и с радио - на глава не се излиза. Не признават чужди гледни точки, но от своята камбанария виждат всичко най-добре. Бих апелирала да са по-толерантни към чуждите мнение, опит и гледна точка, ама не виждам смисъла да го правя.

Искам да ти кажа, че нямам нищо против, както се изрази НикоТ "да си живеете на върха на сладоледа" . За мен такава точка в София не съществува. От теб разбрах, че имаш жилища из цяла София, но това за мен няма никакво значение. Това е форум и всеки може да си пише истини, полуистини, неистини и каквото си реши.
И аз, точно като теб, изказвам собственото си мнение за някои квартали, които познавам.

# 412
NikoT,

Искам да ти кажа, че нямам нищо против, както се изрази НикоТ "да си живеете на върха на сладоледа" . За мен такава точка в София не съществува. От теб разбрах, че имаш жилища из цяла София, но това за мен няма никакво значение. Това е форум и всеки може да си пише истини, полуистини, неистини и каквото си реши.
И аз, точно като теб, изказвам собственото си мнение за някои квартали, които познавам.

За да сложим точка на ненужния сеир, нека признаем, че всеки има своя истина .

# 413
Не, нямам жилища в цяла София Simple Smile за добро или за лошо.

# 414
Като родена и живяла цял живот в София мога да заявя, че изобщо никога кракът ми не е стъпвал в кръстови вади, манастирски ливади, малинови долини и други подобни новопоявили се квартали със селски имена. А Витоша се вижда сигурно от половин София. От моя апартамент в Подуяне се вижда със сигурност.

# 415
Да ти имам изказването, ариецо от мега якия квартал Simple Smile))

# 416
Нека всеки си харесва които си иска квартали, обаче ако не съм ги виждала на живо, а тук във форума четат такива хора, бих се заблудила, че там е зелено, луксозно, близко до центъра и с гледка към Витоша. Ми не е. Особено пък ако стане проектът за един небостъргач /дано да е отпаднала тази гениална идея/, че замина гледката на Нико с неразрушимия пейзаж. И да ви кажа, предпочитам да купувам имоти в квартал с настоящи парк, детска градина,  училище, поликлиника и хранителен магазин, отколкото в обещани такива. Щото съм се наслушала на обещания.
На теб самата ти харесва да живееш в Драгалевци, но за мен там например е доста отдалечено с кофти инфраструктура и понякога през зимата и джип не може да те спаси. Да не говорим, че в някои от по-горните части слънцето се скрива доста рано поради северния склон. С две думи това е ужасно място, но ето, че ти доброволно живееш там. Явно за всеки влак си има пътници. На теб Кръстова вада ти се вижда кофти на друг Драгалевци. По принцип идеален квартал няма. Ето например още един апартамент с добра гледка: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15247590316154 … k=3pilvq&f1=1 P.S. Между другото апартамента с тази гледка се намира точно до парк и то може би най-хубавия в София, на 100 метра от него има Била, метростанция,  аптеки, банки, страхотни ресторанти и кафета, стотици магазини и Токуда е на няколко минути с кола. Колко други места имат всичко това и то комбинирано със страхотна гледка. И да не забравяме, че до НДК се стига за  по-малко от 10 минути с метрото.

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 05:16 от Анонимен

# 417
Виждам, че си доста запозната и ще те помоля да кажеш къде е нормално да учат децата от Кръстова вада при положение, че се намират в район Лозенец? Според твоята логика ще останат неграмотни, защото нямат училища в Кръстова вада. P.S. Хареса ли ти гледката от хола ми? И сещаш ли се колко много време ще ти отнеме да дойдеш пеша от вас до тук.

Децата от Кръстова вада ще ходят, където са разпределени с наредбата, и това не е нито 35-то, нито 120-то, нито 107-мо, за които знам прилежащите райони и които са добрите училища в Лозенец. Ако в тези училища останат места след като се запишат децата от Лозенец, тогава ще ходят в тях, обаче познай дали ще останат. А в кои училища са разпределени децата от Кръстова вада си е проблем на техните родители.  Които, ако четат тебе, ще си мислят, че могат да учат в Лозенец. Ами не, не могат. Няма да останат неграмотни, разбира се, но ще учат, където останат места за тях. Има достатъчно начални училища в София, които са пред затваряне, защото не могат да си попълнят бройките на паралелките. В тях ще учат.
Не ме интересува нито къде живееш, нито гледката ти, нито какво можеш да си позволиш. Това си е лично твоя работа. В случая говорим за обективни дадености на кварталите и това, което обясняваш, не е вярно. От там нататък твоите лични обстоятелства не ме интересуват .
Защо отговаряш на въпрос, на който нямаш никаква представа какъв е верния отговор? Точно 35-то, 120-то и 107-мо са районните училища за живущите в Кръстова вада. http://lozenets-sofia.org/wp-content/uploads/2017/03/%D0%A3%D1%8 … 0%D0%BD%D1%82.pdf

# 418
Виждам, че си доста запозната и ще те помоля да кажеш къде е нормално да учат децата от Кръстова вада при положение, че се намират в район Лозенец? Според твоята логика ще останат неграмотни, защото нямат училища в Кръстова вада. P.S. Хареса ли ти гледката от хола ми? И сещаш ли се колко много време ще ти отнеме да дойдеш пеша от вас до тук.
На въпроса за училищата мога да ти отговоря и аз. Децата от Кръстова вада ще учат там, където учат и децата от Студентски град, Малинова долина, кв. Витоша - из цяла София и където има места, защото в тези квартали общински и държавни училища няма и не се и очакват скоро.
И да знаеш, че на никого тук не му пука  особено къде точно живееш, нито пък за снимки от балкони.
Не мисля, че някой ти пречи да харесваш един квартал или друг, но темата е за взаимопомощ, а не за реклама.
Кръстова вада.....дето през ден спират водата!
За да не се излагаш друг път, ще ти разясня, че децата от Кръстова вада ще учат в Лозенец, защото се намират в район Лозенец и за тях квартални училища се водят 35-то, 120-то и т.н. http://lozenets-sofia.org/wp-content/uploads/2017/03/%D0%A3%D1%8 … 0%D0%BD%D1%82.pdf

# 419
Аз пък се дразня някой като каже 'на 10 минути с метрото'. Защото: в него не е за живи хора, а за такива дето, според мен, им харесва да се бутат, блъскат, натискат и т.н., и то не в пиков час. Скоро ще назначат "тъпкач", като в Япония (ако не бъркам в Япония беше). Та метрото въобще не е критерий за мен. Освен това то въобще не стига до точките, които ми трябват, например Мегапарк и The Mall. Това е моя истина 😄

Общи условия

Активация на акаунт