Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-26

• 73 403
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
Южно изложение през лятото е много по-добре от изток и запад, защото слънцето е много високо и не пепе директно в стаите. В момента живея в жилище с изцяло западно изложение и лятото е нвкакъв ужас.

# 616
А палиш ли лампи до 3 следобяд Simple Smile?

# 617
Да, в коридора, който е вътрешен. Иначе е тъмно доста.

Мнението ми не беше заяждане, а просто, за да го знаеш.

# 618
За мен изложението няма значение. Важни са ми етаж\гледка, разстояние до съседните сгради.
В момента съм в хола, който е западен - светъл е, няма нужда от лампи.

# 619
Не мога да живея на първи етаж с изцяло северно изложение аз. Търся слънцето, защото съм топлолюбива и светлолюбива явно. Като се преместим, малко ще ми липсва кухнята с източно изложение - сутрин е много светла и приветлива. В новото ни жилище изложението е изцяло югозападно. Мъжът ми ще мрънка, че му е топло, със сигурност Simple Smile

# 620
  • Бургас
Ние сме във външен апартамент с холокухня запад - север. Имаме и топлоизолация. Нямаме проблем с отоплението, нито със светлината. Може би има значение, че има голямо отстояние между сградите и влиза достатъчно светлина сутрин.

# 621
Да, в коридора, който е вътрешен. Иначе е тъмно доста.
Мнението ми не беше заяждане, а просто, за да го знаеш.
И аз наистина се ивтерекувам дали е тъмно в западните стаи през деня. Холът е с много прозорци и не очаквам да е тъмно, въпреки севера, но в стаята не знам (там също е голям прозорец с балконска врата).

# 622
Ако няма сграда, която пречи на слънцето пред теб, според мен западното изложение е супер за през деня и няма да имаш проблеми със светлината, не се притеснявай.
Може ли някой да ми обясни с каква цел се прави минаването на данъчна оценка на имота и “продажба на мебели” до пълната цена, когато продавачът е частно лице?
Едната ми идея е, че може би за да се избегне ДДС за втора или нагоре продажба на недвижим имот, но това значи да се изповядва сделката за апартамента под 50 к лева, и обзавеждане за 100 к лева хахаха.
Наистина големи глупости измислят тия хора, само и само да не се минат...

# 623
Има къща на два етажа през сравнително широка улица (апартаментът е на трети). Къщата е чисто нова, та се надявам да не стане на блок през следващите 20 години.

# 624
  • София /Абсурдистан
При мен двете спални са на запад, а холокухнята на изток, етажа е 2-ри. Светло е, въпреки ниският етаж и неголемите дървета отпред. Ноо.... лятото е майкоуу на запад! В жегите спим на климатици, вътре е огнена пещ направо. Въпреки изолацията на всички стени, подове и тавани. Източното изложение е много по-добре,  но ако е спалня, слънцето ще ви напича и буди много рано.
В офиса сме източно, санирана сграда и дори в най-големите жеги не е жега вътре, етажа е трети. В стария офис бяхме на 18 етаж, изложение югозапад и щяхме да пукнем буквално от жега, няма друг такъв ад.
Искам да попитам и аз - какво е с изложение югоизток на невисок етаж 2-5, не е ли то най-доброто?

# 625
Имотът се изповядва на данъчна оценка, за да се платят по-малко нотариални такси. Ама за "продажба на мебели” не бях чувала 😛

# 626
търсачи на бърлога, искам да попитам от къде търсите своето жилище - аз гледам в imoti.info. Има ли и други сайтове и предлагат ли те други жилища?

# 627
Аз гледам само и единствено в imot.bg и olx. imoti.info даже не ги бях чувала Simple Smile

# 628
Аз съм продавала така. Отделно бяха парите за ремонт и обзавеждане. Но бяха в рамките на разумното, де, колкото си струваше действително.

1. Не плащаш такса на нотариуса на тази допълнителна сума
2. И комисионна на агенцията не дължиш върху нея.

Но не сме продавали или купували на данъчна оценка и допълнителен много завишен договор.

Сега като се сетих, и къщата ни така купихме- отделно платихме 6000 лв за това че но оставят радиаторите и бойлера.

# 629
търсачи на бърлога, искам да попитам от къде търсите своето жилище - аз гледам в imoti.info. Има ли и други сайтове и предлагат ли те други жилища?
Аз лично гледам имот.бг, но свестните имоти на добри цени не се задържат дълго по сайтове.

Общи условия

Активация на акаунт