Раничка на шийката на матката - част 6

• 58 526
  • 633
  •   2
Отговори
# 525
Ммм…вижте, наблюдение значи цитонамазка на 3м, като ги пускате така хаотично няма да стане.
Успокойте се, след като няма
данни за развитие на дисплазията ( предполагам), няма защо да драматизирате толкова.Имала съм и аз цитонамазки 3-аб и
всичко е било
наред, те се вдигат и от бактериалния фон на влагалището.
Ходите на 3 или 6 месеца на контрола и това  е.
Ако ви гони параноя пускате тест за ЧПВ и онзи специфичния, който дадох по-нагоре.

# 526
Не,ние не се шашкаме,точно това е планът.Просто в рамките на около 6 месеца не успяхме да си намерим лекар за костите и през това време се взеха 2 цитонамазки.Написах го по повод дамата с различните цитонамазки,че и при нас се получи така 😊

# 527
Момичета добро утро ,

Снощи ми направиха колпоскопията. Докторът каза , че раната ми заема 2/3 от шийката и наистина е огромна,
но за щастие се оказа , че няма никакви изменения и всичко е нормално .
Наблюдавах всичко, защото беше с видео колпоскоп и ми показа много ясно  , кое , къде и колко. Препоръча изгаряне с лазер след предстоящата менструация. Мисля да се съглася. Обясни ми , че до 10 дни след лазера ще се възстанови тъканта напълно и няма да има и следа от раничката. Вие какво мислите ? Не съм раждала , на 28 г .
Прикачам и самият резултат.

# 528
Ами страхотно! Няма проблем за лазера, в случая е най-добрият вариант.

# 529
bekig44, чудесно. Аз бях в твоята ситуация преди да забременея с първото ми дете и също я "горих" с лазер.

# 530
Здравейте, момичета. При колпоскопия се видяха някакви изменения и ми взеха материал за биопсия и онко HPV. В сряда имам час, за да обсъдим резултатите. Може ли някой да ми помогне с разчитането? Има ли поводи за притеснение?

# 531
Положителен е, но не виждам да пише за кой от изброените щамове.

# 532
Положителен е, но не виждам да пише за кой от изброените щамове.
Тоест имам човешки папилома вирус предаван по полов път?

# 533
Така го разчитам аз, да.

# 534
Това не е изследване за типизация или скрининг за ЧПВ, затова не пише.Имате ЧПВ.
Активен е и лекарят ще
прецени как да третира измененията, но почти на 100% ще ги махне.На колко сте години?

За половият път не се хващайте, в смисъл да обвинявате човека до себе си, ако това имате предвид.
https://www.genica.bg/test/oncohpv-r-test

# 535
Това не е изследване за типизация или скрининг за ЧПВ, затова не пише.Имате ЧПВ.
Активен е и лекарят ще
прецени как да третира измененията, но почти на 100% ще ги махне.На колко сте години?

За половият път не се хващайте, в смисъл да обвинявате човека до себе си, ако това имате предвид.
https://www.genica.bg/test/oncohpv-r-test
На 30 години съм. А махането оперативно ли ще се наложи да бъде според вас? Извинявам се ако задавам глупави въпроси, но той ми обесни, че имало два вида лечение и единия е с някакво тампонче и киселина, а другото е оперативно.

# 536
С тампонче
отсега Ви казва да не разрешавате.Искайте биопсията да видите.Оперативно е силно казано за повечето, има няколко вида манипулации за премахването на тъканите, които са поразени, не е нищо страшно.
Нека първо видим биопдията какво ще каже.Каква е била цитонамазката?

# 537
С тампонче
отсега Ви казва да не разрешавате.Искайте биопсията да видите.Оперативно е силно казано за повечето, има няколко вида манипулации за премахването на тъканите, които са поразени, не е нищо страшно.
Нека първо видим биопдията какво ще каже.Каква е била цитонамазката?
2 група е цитонамазката.

Благодаря ви за бързата реакция! ♥

# 538
Това е добре.Цитонамазката е ок, но оредвид на прогнозния маркер и изменението, най-вероятно лекарят ще иска да махне изменената зона, което да не Ви притеснява.Просто нека не е с киселината( тампон), най-добре с лазерно обработване или електрическа бримка, освен ако не е скалпелно по преценка на лекаря, макар че в канала всичко е ок.
Мо устните на шийката ли е изменението, извън трансформационната зона с канала?

# 539
Това е добре.Цитонамазката е ок, но оредвид на прогнозния маркер и изменението, най-вероятно лекарят ще иска да махне изменената зона, което да не Ви притеснява.Просто нека не е с киселината( тампон), най-добре с лазерно обработване или електрическа бримка, освен ако не е скалпелно по преценка на лекаря, макар че в канала всичко е ок.
Мо устните на шийката ли е изменението, извън трансформационната зона с канала?
Да ви кажа не знам къде е изменението, но биопсия ми взе от 3 места (участъка), не знам как се води точно. Отново ви благодаря за съдействието, успокоихте ме! ♥

Общи условия

Активация на акаунт