Раничка на шийката на матката - част 6

• 58 498
  • 633
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте!При диагноза папилома вирус hpv 16 и 2-та партньора ли пият лекарства при негови изследвания отирицателни?Благодаря

# 616
Здравейте, някой прявил ли е биопсия при професор Ковачев в ВМА. Досега са  ми правили 2 пъти без упойка в самия кабинет. При него доколкото разбрах трябва да е болницата с венозна упойка?

# 617
Здравейте!При диагноза папилома вирус hpv 16 и 2-та партньора ли пият лекарства при негови изследвания отирицателни?Благодаря

Да, трябва и двамата партньори да приемат лекарства, защото може да си предават постоянно една и съща бактерия, вирус.

# 618
Това лекарят ще реши, не е задължително, особено ако вирусът не е активен.
Вирусът не е бактерия.

# 619
Това лекарят ще реши, не е задължително, особено ако вирусът не е активен.
Вирусът не е бактерия.

Вирусът може да не е активен в хода на изследванията, но партньора (мъжът) е възможно да го пренесе в по-късен етап, като не разбере, защото няма симптоми. Разбира се в момент, в който не се е изследвал. Въпреки това по време на лечението на жената, тя няма ли да води полов живот с този мъж?

# 620
Освен ако не се зарази пак, как ще го пренесе?Това е коментирано десетки пъти през годините и не кореспондира казаното от Вас
Болшинството сме минали през носителство на ЧПВ, интервенции и всичко, свързано с темата.

# 621
Освен ако не се зарази пак, как ще го пренесе?Това е коментирано десетки пъти през годините и не кореспондира казаното от Вас
Болшинството сме минали през носителство на ЧПВ, интервенции и всичко, свързано с темата.

Добре. Не споря. Сам всеки си знае какво се случва в живота му.

# 622
Здравейте, момичета Blush

От доста време се боря с течение, но всички лекари, при които ходя, казват, че е нормално. Лекувала съм гарднерела, няма други положителни резултати за полово предавани болести, както и за кандида. Течението има и лека миризма.

Пуснах цитонамазка и излязоха следните резултати:

Имам и раничка, която обхваща 90 и повече процента от шийката на матката. Днес пуснах микробиология и чакам резултати. Направихме и колпоскопия - всичко е наред.

Докторката каза, че няма какво да се направи по въпроса, вродено е и не препоръчва на този етап да я замразявам и горя (не съм раждала).

Въпросът е трябва ли да се изследвам за HPV? Няма го като препоръка в цитонамазката, докторката каза, че може да се направи, ако искам.

Наистина ли няма лек за това течение? Създава ми голям дискомфорт. Confounded

# 623
  • Бургас
Кактус, провери дали няма нещо общо с кръвната захар и инсулина.Мисля, че миризмата е от бактерията.При мен след ковид се появи същата, никога преди това не съм имала и действително усещах някаква разлика в течението и миризмата.

# 624
След профилактичен преглед се установи, че имам раничка. Изчаквам резултати от микробиология и цитонамазка и след това ми се иска да се консултирам с някой по-компетентен АГ. Знаете ли в Токуда към кой лекар мога да се обърна? Там кой извършва премахване на ранички?И каква е процедурата? Благодаря предварително на всички. Така се стъписах като ми го казаха на прегледа, че половината неща, които каза докторът, не ги запомних.

# 625
След профилактичен преглед се установи, че имам раничка. Изчаквам резултати от микробиология и цитонамазка и след това ми се иска да се консултирам с някой по-компетентен АГ. Знаете ли в Токуда към кой лекар мога да се обърна? Там кой извършва премахване на ранички?И каква е процедурата? Благодаря предварително на всички. Така се стъписах като ми го казаха на прегледа, че половината неща, които каза докторът, не ги запомних.

Не мога да Ви препоръчам специалист в Токуда, но следващата стъпка след цитонамазката и микробиологията (ако микробиологията е чиста) е биопсията, за да се установи произхода на видоизменения участък и след това се предприемат действия за лечение.

# 626
Здравейте, момичета!
Много съм притеснена!
Отидох на профилактичен преглед при АГ януари месец, тя реши да ми направи колпоскопия, тъй като скоро не ми беше правена и с изненада се установи, че имам два йод негативни участъка, силно изразени, като единия навлиза в матката. Тогава пуснахме само МБ, която беше сравнително чиста, само с повечко лактобацили, заради което слагах 20 дни пробиотични овули.
Ето нейните констатации след прегледа ми миналата седмица: Колпоскопия ZJ 1 W1-Нежен бял епител към 11 ч, жлези с уплътнени устия - йоднегативен участък , подобен участък към 7ч навлиза в СС -йоднегативни/провеждано деструктивно лечение на ПВКУ/ Вагинален секрет Цитонамазка от предметни стъкла, МБ влагалищен секрет и МБ урина.
Преди доста години имах раничка, която премахнах при друг лекар с криотерапия.
Вчера пуснахме цитонамазка, микробиология на влагалищен секрет и микробиология на урина.
Ето резултатите:
Вагинален секрет - Нормална вагинална микрофлора. Значително левкоцити.; Резултат от посявка: Нормална генитална аеробна флора. Не се изолираха гъбички.;
Урина - Резултат от посявка: Няма растеж на уропатогенни бактерии.;
Чакам цитонамазката и треперя. Винаги съм била 1,2 група, по-често първа. Миналата година съм правила точно преди година - беше първа група.
Много се притесних, при все, че жената ме успокои и каза, че не е задължително това да е патологично състояние, можело да бъде инфекция, но дали? Резултатите ми са повече от добри до момента.
Какви са тези левкоцити във влагалищния секрет? Може ли да е нещо възпалително?
Имам поставена спирала, която чинно подменям, когато й изтече срока.
Нямам течение, нямам никакви оплаквания. Нямам кървене между цикъла.
Да си поискам ли направо биопсия, как смятате?

# 627
Здравейте! Лекувам в момента раничка на шийката на матката, тъй като според АГ не е голяма и може да се справим с намазване с лекарство. В сряда ми беше втората процедура, обаче от четвъртък насам имам доста обилно течение, сменям ежедневни превръзки по 3-4 на ден с цел по-добра хигиена, дори стават като съсиреци от течение. Не е със странен цвят или мирис, но се притеснявам, тъй като предния път това отшумя за ден. Този път и като ме маза изпитах по-голям дискомфорт и ме "заболя" повече. Нормално ли е това?

# 628
Здравейте, на мен също ми предстои лечение на раничка. С кое лекарство ви мажат? 

Здравейте! Лекувам в момента раничка на шийката на матката, тъй като според АГ не е голяма и може да се справим с намазване с лекарство. В сряда ми беше втората процедура, обаче от четвъртък насам имам доста обилно течение, сменям ежедневни превръзки по 3-4 на ден с цел по-добра хигиена, дори стават като съсиреци от течение. Не е със странен цвят или мирис, но се притеснявам, тъй като предния път това отшумя за ден. Този път и като ме маза изпитах по-голям дискомфорт и ме "заболя" повече. Нормално ли е това?

# 629
Ох, ще Ви излъжа за името, но не се намира от известно време в България. Предполагам с това лекуват повечето с такъе проблем. Хората го поръчват чрез познати от Турция - аз поръчах да направят моето в педиатрична аптека Ерудита, тъй като нямам познати, които да пътуват там често. Прави се само след физическо представяне на рецептата от лекуващия лекар. Тъй като не съм от София, се наложи да я изпращам по Еконт. Не знам до колко ви помогнах, но поне е информация по темата.

Общи условия

Активация на акаунт