Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 53 994
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, искам да попитам (ако някой знае) в 36 СУ и в 34 ОУ само заявление ли искат или всички документи?

# 196
  • Куциндрел
Явно зависи кой приема документите. Joy Joy Joy
Днес жената вдигаше рамене и казваше - ми каквото е написано в заявлението.
Утре ще видим  31во с уседналостта.

# 197
  • София
Всичко си е написано в наредбата. Просто служителите, приемащи документи, не са я чели с подробности.

Актът за раждане е официалният документ за самоличност на детето. Ако не го искат сега, ще го искат при записването.

# 198
  • София
6tiplio, и в двете искат всичко. С тази разлика че в 36-то си направиха те копие на удостоверението за адрес и връщат оригинала, който трябва да занесеш при записване.

# 199
  • София
Натали, копие искаха от удостоверението.

# 200
Правилно ли разбирам, че когато кандидатстваме в група 4 в съседен район, ако адресът на детето е постоянен, се изисква само лична карта на родитея, а ако е настоящ- удостоверение за настоящ адрес?

# 201
Натали, копие искаха от удостоверението.

Много благодаря.  bouquet

# 202
Правилно ли разбирам, че когато кандидатстваме в група 4 в съседен район, ако адресът на детето е постоянен, се изисква само лична карта на родитея, а ако е настоящ- удостоверение за настоящ адрес?
За 4-та група , и в двете училища които кандидатствахме ми взеха удостоверението за настоящ адрес на детето( който съвпада с този за постоянен). В едното ми взеха и копие от ЛК ,а в другото свериха адреса по ЛК с този в заявлението и с този,който кандидатствам. И в двете идея си нямат,как точно да тълкуват документите  за 4-та гр. В интерес на истината , аз си мисля,че за 4-та група нарочно е написано само настоящ адрес и само с него се кандидатства ,а ЛК е само за сверка дали ти си лицето,което дава документите. Т.е., за мен , в 4-та група се дава възможност за кандидатстване  само с един - настоящ адрес ( за тези,които имат по 2 различни).Иначе, тази точка е голямо недоразумение и в някои училища , прочетох че искат удостоверения за ПА / НА ....т.е. и с двете може.

# 203
6tiplio, и в двете искат всичко. С тази разлика че в 36-то си направиха те копие на удостоверението за адрес и връщат оригинала, който трябва да занесеш при записване.
Сърдечно благодаря!
Така като гледам в повечето училища искат всички документи...малко са тези, които искат само заявление.
От училищата, които са в "полезрението" ми -  3:1 Wink

# 204
  • Sofia
Т.е., за мен , в 4-та група се дава възможност за кандидатстване  само с един - настоящ адрес ( за тези,които имат по 2 различни).Иначе, тази точка е голямо недоразумение и в някои училища , прочетох че искат удостоверения за ПА / НА ....т.е. и с двете може.
Не се връзва: 8.4.Четвърта група - деца с постоянен/ настоящ адрес извън прилежащия район на училището към деня на подаване на заявлението.
И аз се чудих защо за 4-тата група не е отбелязано и удостоверението за постоянен адрес. Аз го тълкувам като пропуск.

# 205
  • София
HushedДали някой е подавал документи в 109 ОУ по електронен път и дали е имал проблеми с това?Hushed

# 206
като даже една любезна служителка ми даде 2 оригинала повече без пари! Реших, че сигурно в този ден удостоверенията са на промоция, което си е направо похвално.
Ами, не, не са били на промоция. Аз ви написах още преди кампанията, че можете да получите заверени копия на удостоверения с един и същ входящ номер. Таксува се входящия номер, а не броя листчета, които ви издават. Ама не четете Simple Smile
Явно зависи от общината защото на мен ми взеха 24 лв. за 3 бр. удостоверения за настоящ и 1 бр. постоянен адрес експресна услуга, т.е. взимам ги на момента.

# 207
  • Куциндрел
В 31-во само с уверения за настоящ адрес рискувате да не ви приемат документите или хубав скандал.
Ей сега ми се обади един познат, че чак звънял в Общината, а от там те звъннали на директорката и накрая тя им приела документите, но скандала бил грандиозен. Crazy

# 208
  • София
като даже една любезна служителка ми даде 2 оригинала повече без пари! Реших, че сигурно в този ден удостоверенията са на промоция, което си е направо похвално.
Ами, не, не са били на промоция. Аз ви написах още преди кампанията, че можете да получите заверени копия на удостоверения с един и същ входящ номер. Таксува се входящия номер, а не броя листчета, които ви издават. Ама не четете Simple Smile

Изрично попитах в Общината и казаха, че няма такова нещо. Всяка хартишка се заплаща.

П.С. В Общината лична карта ми поискаха за сверка и после бързо ми я върнаха.

# 209
В 31-во само с уверения за настоящ адрес рискувате да не ви приемат документите или хубав скандал.
Ей сега ми се обади един познат, че чак звънял в Общината, а от там те звъннали на директорката и накрая тя им приела документите, но скандала бил грандиозен. Crazy
И после на класиране по стар български обичай ще са си го върнАли тъпкано на детето..

Като цяло аз засега подадох само в това по район, искаха ми и постоянен и настоящ адрес, каквито бях извадила( че останах с впечатление че не много ясно кое точно), лична карта за сверка и копие на акт за раждане на което ме накараха да пиша че е вярно с оригинала.

Общи условия

Активация на акаунт