Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 54 000
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • София
като даже една любезна служителка ми даде 2 оригинала повече без пари! Реших, че сигурно в този ден удостоверенията са на промоция, което си е направо похвално.
Ами, не, не са били на промоция. Аз ви написах още преди кампанията, че можете да получите заверени копия на удостоверения с един и същ входящ номер. Таксува се входящия номер, а не броя листчета, които ви издават. Ама не четете Simple Smile

Изрично попитах в Общината и казаха, че няма такова нещо. Всяка хартишка се заплаща.

П.С. В Общината лична карта ми поискаха за сверка и после бързо ми я върнаха.

При мен по същият начин, отговориха ми, че не може такова нещо. Явно всяка община е различна, както и таксите за удостоверения.

# 211
  • София
На мен пък току що ми се обадиха от 128мо да ми кажат, че забравили да питат и да си запишат в коя градина била дъщеря ми. Не ми стана ясно в каква връзка ме питат и това какво общо с приема в 1ви клас има...

# 212
  • Sofia
Може би не е свързано директно с приема, а със сформирането на класовете.

# 213
  • София
Възможно е, но по-логично ми идва ако е това да искат такава информация при записването.

# 214
  • Sofia
Както се видя, накои искат документите заедно с подаване на заявлението, други чак при записването, та и тук така...

# 215
На мен пък току що ми се обадиха от 128мо да ми кажат, че забравили да питат и да си запишат в коя градина била дъщеря ми. Не ми стана ясно в каква връзка ме питат и това какво общо с приема в 1ви клас има...

Защото предпочитат децата от една градина да са в един клас, за да си имат приятелчета. И по мое време /преди 100 години  Mr. Green/ беше така.

# 216
  • София
като даже една любезна служителка ми даде 2 оригинала повече без пари! Реших, че сигурно в този ден удостоверенията са на промоция, което си е направо похвално.
Ами, не, не са били на промоция. Аз ви написах още преди кампанията, че можете да получите заверени копия на удостоверения с един и същ входящ номер. Таксува се входящия номер, а не броя листчета, които ви издават. Ама не четете Simple Smile

Изрично попитах в Общината и казаха, че няма такова нещо. Всяка хартишка се заплаща.

П.С. В Общината лична карта ми поискаха за сверка и после бързо ми я върнаха.

При мен по същият начин, отговориха ми, че не може такова нещо. Явно всяка община е различна, както и таксите за удостоверения.

Некомпетентността на служителките в общината не отменя законовите положения Simple Smile)) Имате право да получите 3 (примерно) броя на документ с един и същ входящ номер. Заплащате издаването само на единия, защото имате само един входящ номер. Правилата са еднакви за всички общини. Аз ви го написах, за да го знаете и да си го отстоявате. Искам да пише някой който се е запънал, че може и да видим дали не са му издали удостоверенията по тоя начин. Още повече пък, че всъщност трябва да се издаде само едно удостоверение от вид, защото оригинала се предоставя при записването. Това също ясно го пише в Системата.

# 217
  • Куциндрел
В 31-во само с уверения за настоящ адрес рискувате да не ви приемат документите или хубав скандал.
Ей сега ми се обади един познат, че чак звънял в Общината, а от там те звъннали на директорката и накрая тя им приела документите, но скандала бил грандиозен. Crazy
И после на класиране по стар български обичай ще са си го върнАли тъпкано на детето..

Като цяло аз засега подадох само в това по район, искаха ми и постоянен и настоящ адрес, каквито бях извадила( че останах с впечатление че не много ясно кое точно), лична карта за сверка и копие на акт за раждане на което ме накараха да пиша че е вярно с оригинала.
Днес минах и аз през 31во. Не ми взеха оригиналите на нищо, казаха при записването. Минах с Удостоверение за промени на постоянния адрес и Удостоверение на настоящ адрес.
Явно вчера са ги по подковали от Общината. Laughing

# 218
  • София
A дано са подковали всички директори, а не само тези в района на 31во.

# 219
Здравейте отново,
Питам пак, защото тотално се обърках. Както бях писала по напред в темата аз съм с променени на настоящ и постоянен адрес, заради развод. И двата адреса са различни. Ходих онзи ден в общината в Младост и на жената и стана странно, като казах, че искам удостоверение за уседналост, каза че това е термин измислен от училищата.  Не знае какви са тези приложения 16 и 17. Даде ми искане за издаване на удостоверение въз основа на регистъра на населението и каза да си го попълня и пак да отида. Всъщност ми трябват удостоверения за промени на настоящ и постоянен адрес на детето и удостоверения постоянен и настоящ адрес ? Интересува ме някъде пише ли от кога точно е уседналостта? Дано съм задала правилно въпроса, за да ме разберете. Реших първо да попитам преди да дам маса пари за излишни документи. Направи ми впечатление , че незнанието е масово и всеки вади документи за щяло и нещяло. Служителката в общината ми каза, че една майка дала около 100 лв. за целия набор от удостоверения, всяко от по 5 броя, защото щели да кандидатстват в 5 училища. Един баща пък пред мен искаше удостоверение за семейно положение - така и не разбрах, защо му е необходимо за кандидатстване в 1-ви клас?
Иначе в 8-мо и 55-то ОУ искат само заявление. Останалото при записване, ако е прието детето. За 11-то, като прилежащ район искат удостоверение за настоящ/ постоянен за адрес на детето, копие от ЛК на родител и копие от акта за раждане.

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 12:08 от moonlight_80

# 220
  • София
Точно тези удостоверения въз основа на регистъра след 2000 са въпросните приложения 16 и 17 съответно едното е за настоящ, другото за постоянен. В тях пише всички адреси, на които се е водило детето и по колко време, съответно се вижда уседналостта. Що се касае до удостоверението за семейно положение - като начало може да не му е трябвало за първокласник Simple Smile а ако е било за документи за първи, то значи доказва допълнителния критерий брат/сестра в дадено училище.

# 221
Благодаря!  И последно аз трябва да извадя и двете удостоверения едно за настоящ адрес и едно за промяна на настоящ адрес, нали така?

# 222
  • София
Три различни удостоверения са:

Удостоверение за промени на настоящ/постоянен адрес на детето - за първолака
Удостоверение за семейно положение - за по-големите му братя и сестри в училището.
Удостоверения постоянен и настоящ адрес - за другите му братя и сестри, при многодетни семейства

# 223
  • София
Благодаря!  И последно аз трябва да извадя и двете удостоверения едно за настоящ адрес и едно за промяна на настоящ адрес, нали така?
Зависи по кой адрес ще кандидатстваш и в коя група попадаш в този адрес. За доказване на адрес, попадащ в 8.1, 8.2 и 8.3 ти трябва удостоверение за промени, ако си в 8.4 - удостоверение за настоящ/постоянен адрес.

# 224
Ясно! Още веднъж Благодаря!
На мен също ми казаха, че всяко едно копие се заплаща.

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 13:33 от moonlight_80

Общи условия

Активация на акаунт