Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 54 063
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Не мога да си представя за какво му е на човек повече  от едно удостоверение за промени на постоянен и едно за промени на настоящ адрес (и то ако са различни и ще  кандидатства в различни училища с тях) ... Нали има по ЕДНО училище на адрес, в което детето е в група 1, 2 или 3. Вече за група 8.4 удостоверенията за настоящ адрес може да са повече. А за постоянен защо искат само лична карта на родител за мен е загадка.

# 226
Интересно ,в 55-то в понеделник искаха целия набор от документи - удостоверения,копия и т.н. Явно и тях са ги нахокали 😂😂Пълна боза за поредна година😂😂😂 Жалкото е,че и класиранията ще са така - в повечето училища надали ще разпишат ясно кое дете,в коя група и с колко точки се е класирало. После пак ще има дисквалифицирани, места които няма да са обявени , тълкувания кой как му изнася.Аз въобще няма да се учудя,ако в едното училище кажат ,че не ми е актуално удостоверението, въпреки че жената,която прие заявлението ,беше категорична,че няма проблем да е с дата от края на март. Върви доказвай ,кой какво ти бил казал и обяснил,след като вече е минало класирането.

# 227
  • София
Не мога да си представя за какво му е на човек повече  от едно удостоверение за промени на постоянен и едно за промени на настоящ адрес (и то ако са различни и ще  кандидатства в различни училища с тях) ... Нали има по ЕДНО училище на адрес, в което детето е в група 1, 2 или 3. Вече за група 8.4 удостоверенията за настоящ адрес може да са повече. А за постоянен защо искат само лична карта на родител за мен е загадка.
Не, може да има и две. В едното има уседналост от 4 г. примерно по постоянен адрес, а във второто да има уседналост от 4 години по настоящ адрес.

# 228
Влизам да докладвам как беше при нас:
Отидох на риск само с попълнено заявление в училището- 52-ро ОУ. Не ми поискаха нищо друго, дори и лична карта, даже и без копие от акта за раждане, въпреки че носех такъв. Всичко стана много бързо и безболезнено (Grin), нещо, което не очаквах. Бях се настроила за скандали, нерви и кавги.
Сега искам да питам- има ли значение с каква дата е издадено удостоверението и има ли някаква давност? Ако го извадя сега, дали няма да ме карат после при записването да вадя нов документ?
И още един въпрос- има ли вече някой с подадени документи във 2-ро СУ в Бъкстон? На нас не ни е в района, но ще пробваме и там.

# 229
  • Куциндрел
Аз в едното дадох оригинали, а в другото записах само номера на удостоверенията.

# 230
  • София

Сега искам да питам- има ли значение с каква дата е издадено удостоверението и има ли някаква давност? Ако го извадя сега, дали няма да ме карат после при записването да вадя нов документ?

Аз като подавах документите казаха, че удостоверенията имат 6 месечна давност, т.е.  и два месеца по-рано да си ги вадила, би трябвало да важат

# 231

Аз като подавах документите казаха, че удостоверенията имат 6 месечна давност, т.е.  и два месеца по-рано да си ги вадила, би трябвало да важат
Благодаря!

# 232
Не, може да има и две. В едното има уседналост от 4 г. примерно по постоянен адрес, а във второто да има уседналост от 4 години по настоящ адрес.
Да де и аз това казвам- по едно от вид Simple Smile Защото прочетох по-горе, че някаква жена си извадила по 5 бр.

# 233
  • София
Не, по повече от вид, защото кандидатстваме в по 5-6 училище, съответно ни трябват по 5-6 удостоверения. Макар, че не би трябвало да трябват Simple Smile

# 234
Здравейте, искат ли се служебни бележки от градината, че детето е предучилищна група и на кой етап? На мен не ми поискаха, но в дг заявяват за другите деца и то по 3-4бр и се чудя аз ли пропускам нещо.

# 235
  • Куциндрел
Такова не са ми искали.. Няма го и в наредбата. Я звъннете по телефона на Общината, че явно и това училище трябва да бъде наковано от там.

# 236
  • Sofia
Не, не се искат такива бележки. Ще Ви поискат удостоверение за завършена ПГ, но чак за записването.

# 237
Благодаря Ви!

# 238
  • София
Сега, като ви прочетох, установих, че съм дала грешното удостоверение при кандидатстването Grinning Таткото извади удостоверение за адрес на него, а не на детето. Предполагам, че няма да е проблем впоследствие при записването да извадя и приложа удостоверение за адрес на детето.

# 239
  • София
Сега, като ви прочетох, установих, че съм дала грешното удостоверение при кандидатстването Grinning Таткото извади удостоверение за адрес на него, а не на детето. Предполагам, че няма да е проблем впоследствие при записването да извадя и приложа удостоверение за адрес на детето.
Стига адресът на детето да съвдада с този на бащата.

Общи условия

Активация на акаунт