Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 53 492
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • Куциндрел
Пак казвам - който желае е свободен да си запише детето при циганчетата.
Останалите ще направят каквото смятат за най-добре за тях и децата им. Всичко останало е чесане на пръсти по клавиатурата и напъни за размисъл.

# 391
Останалите ще направят каквото смятат за най-добре за тях и децата им. Всичко останало е чесане на пръсти по клавиатурата и напъни за размисъл.

Да де, ама тези, които искат да направят най-доброто за децата си, години наред избутват децата от кварталните им училища. Моето дете, какво е виновно, че попада в районирането на едно от най-желаните училища? Хайде малко се спрете с тарикатлъците. Всеки иска най-доброто за детето си, но практиката от последните години показа, че това "най-добро" е за сметка на деца, които наистина живеят до така наречените "елитни" училища.

# 392
  • Куциндрел

Да де, ама тези, които искат да направят най-доброто за децата си, години наред избутват децата от кварталните им училища. Моето дете, какво е виновно, че попада в районирането на едно от най-желаните училища? Хайде малко се спрете с тарикатлъците. Всеки иска най-доброто за детето си, но практиката от последните години показа, че това "най-добро" е за сметка на деца, които наистина живеят до така наречените "елитни" училища.
Успокой се, моля и прибери "тариклатлъците" за себе си.
Нали сега детето ти ще влезе в това училище?
А и ти идваш с лозунга за толерантност. Предполагам, че имате близко училище с циганчета. Laughing

# 393

А и ти идваш с лозунга за толерантност. Предполагам, че имате близко училище с циганчета. Laughing

Не, нямам и проблема ми е точно, че попадам с уседналост от над 3 години в района на едно от най-желаните училища, където майки от цяла София ще се пробват.

# 394
  • София

Не съм тръгнала да вкарвам детето си в елитното училище в другия край на София, даже и квартала не сменям. И ако образованието и физическото оцеляване на вашето дете са тарикатлък, то на моето не са.

# 395
  • Sofia
... проблема ми е точно, че попадам с уседналост от над 3 години в района на едно от най-желаните училища, където майки от цяла София ще се пробват.
И какво като се пробват, нали попадат в 4-та група. За да са Ви конкуренция трябва да са с над 3г. уседналост (едва ли всичките фалшиви регистрации са с такава уседналост, и то по адрес на детето).
Както вече писахме, прословутата уседналост донякъде спира тази практика за тази година. За другите години предстои да видим как ще се развият нещата. Аз си чакам решението на КЗД.

# 396

Не съм тръгнала да вкарвам детето си в елитното училище в другия край на София, даже и квартала не сменям. И ако образованието и физическото оцеляване на вашето дете са тарикатлък, то на моето не са.

Аз не виждам нищо животозастрашаващо едно дете да учи в кварталното си училище. По-скоро е живото-застрашаващо да прекосява цяла София, пък било то и придружено от родител, което в крайна сметка е до един момент.

# 397
  • Sofia
Аз не виждам нищо животозастрашаващо едно дете да учи в кварталното си училище. По-скоро е живото-застрашаващо да прекосява цяла София, пък било то и придружено от родител, което в крайна сметка е до един момент.
Тук не става въпрос за обикновеното квартално училище, а за училища с преобладаващи ученици от малцинствените групи, които са със съмнителни морални ценности и възпитание.

# 398
... проблема ми е точно, че попадам с уседналост от над 3 години в района на едно от най-желаните училища, където майки от цяла София ще се пробват.
И какво като се пробват, нали попадат в 4-та група. За да са Ви конкуренция трябва да са с над 3г. уседналост (едва ли всичките фалшиви регистрации са с такава уседналост, и то по адрес на детето).
Както вече писахме, прословутата уседналост донякъде спира тази практика за тази година. За другите години предстои да видим как ще се развият нещата. Аз си чакам решението на КЗД.

Спира я за тази година. Не по принцип. Цялата работа е, че трябва да се промени схващането, че кварталните училища непременно са "ужасни". А дори и към момента да има какво да се желае от някои от тях, то това е точно защото хората отказват да записват децата си в тях. Това е като западането на някои градове в провинцията. Как там да има работа, като няма хора, които да работят? Закриват се производства, не защото няма работа, а защото няма работна ръка.

# 399
Теодора, зависи от училището. Това, което е точно до нас и ни е по район е изцяло ромско и дори мен ме е страх да минавам оттам. Ще се ориентираме не към центъра, а към друго квартално. Малко са хората, които ще се трепят по задръстванията за елитно начално у-ще.

# 400
  • Куциндрел
Децата от 8.1 група влизат без проблем тази година, не знам за чии се повтаря едно и също безсмилесно нещо.

# 401

Не, нямам и проблема ми е точно, че попадам с уседналост от над 3 години в района на едно от най-желаните училища, където майки от цяла София ще се пробват.

Успокойте се. Няма да имате казус с тази уседналост, освен ако училището не е от онези, които деца на министри , депутати и общинари биват уредени извън всякакви системи.
И в този случай оставете "тарикатчетата" да се тарикатят за правото на нормално образование за децата си.

# 402
  • Sofia
Цялата работа е, че трябва да се промени схващането, че кварталните училища непременно са "ужасни". А дори и към момента да има какво да се желае от някои от тях, то това е точно защото хората отказват да записват децата си в тях. Това е като западането на някои градове в провинцията. Как там да има работа, като няма хора, които да работят? Закриват се производства, не защото няма работа, а защото няма работна ръка.
Аз пак да попитам, защо хората отказват да записват децата си в дадени училища? Ако едно училище точно пред вратата на блока е добро, кой нормален човек ще тръгне да си влачи детето през цяла София.
Хората от провинцията идват в София, защото в техните градове или не могат да си намерят добра работа или заплатите не са като в столицата. Ако има добре платена работа и възможности за професионално развитие, кой ще се надигне да напусне родния си град и родата?
Е, поне това е моето виждане.

# 403
  • София
Щото някой много държи да ни обясни как трябва да населим циганските училища, ама иначе нейното дете ще е в "елитното". Сит на гладен вяра няма. И защото чукча е писател, не е читател. Училищата са отхвърлени, защото ги съсипаха, в момента съсипват други. Проблемът не е, че аз искам друг старт за детето си, проблемът е, че некадърната управа не съумява да опази статуса на училищата. Както и икономическата обстановка в градовете и селата, от които се изселват хората. Твърде малко са тези, които са зарязали дом, семейство и приятели, само за да кажат, че живеят в София. Но да стоят без работа или да работят за заплата под прага на бедността, само за да се каже, че са си там и не допускат обезлюдяване, си е на гол тумбак чифте пищови. Та и с училищата същото - да си жертвам детето, за да бърша чуждите простотии, няма да стане, дори и да минавам за тарикат.

# 404
Цялата работа е, че трябва да се промени схващането, че кварталните училища непременно са "ужасни". А дори и към момента да има какво да се желае от някои от тях, то това е точно защото хората отказват да записват децата си в тях. Това е като западането на някои градове в провинцията. Как там да има работа, като няма хора, които да работят? Закриват се производства, не защото няма работа, а защото няма работна ръка.
Аз пак да попитам, защо хората отказват да записват децата си в дадени училища? Ако едно училище точно пред вратата на блока е добро, кой нормален човек ще тръгне да си влачи детето през цяла София.
Хората от провинцията идват в София, защото в техните градове или не могат да си намерят добра работа или заплатите не са като в столицата. Ако има добре платена работа и възможности за професионално развитие, кой ще се надигне да напусне родния си град и родата?
Е, поне това е моето виждане.

Ами аз точно за тази диспропорция говоря. То е като омагьосан кръг. Хората идват тук, защото няма работа, а няма работа, защото хората напускат градовете си и там икономиката запада. Точно това според мен се слува в момента с училищата в София.

Общи условия

Активация на акаунт