Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 53 195
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • Куциндрел
Абсурд да искат уверение, издадено в деня на кандидастването. Някъде в наредбата пише ли това?

# 46
Тази вечер говорих с една позната, учителка...Каза ми, че днес директорката им разяснила, че този документ за ПРОМЯНА на адресна регистрация на ДЕТЕТО, която ще се иска при подаване на заявлението, трябва да е извадена в деня на подаване на заявлението, а не преди това. Но тя е казала че няма да връща хората, защото и без това било безумно всичко това, което се изисква....Та да споделя, да не се окаже че в някои училища в понеделник ще се държи това удостоверение да е извадено в същия ден и ще бягаме обратно до общината и пак до училището Triumph
И нашата директорка е дала същото разяснение - удостоверението да е с дата след началото на кампанията ...и аз май ще се разхождам за ново ...пълна безумица😐😐🤨🤨🤨🤨

# 47
  • Куциндрел
Пише ли някъде в наредбата от коя дата най-рано трябва да е уверението? Не, че не мога да изкарам още две-три... ама, ако не е упомената дата е наредбата, директорките нямат право да искат това.

# 48
  • София
Аз изрично звънях на директорката и беше категорична, че всички документи се изискват при подаването на заявление :/

56то в Люлин. Последно като питах го пишеше на сайта. Днес пак ще проверя и звъня последно, може да има промени. Почвам да се притеснявам дали ще ми стигне един ден отпуска, хохохо :/

# 49
  • София
Момичета, как ги изкарвате тези удостоверения? Акт за раждане ли носите?

# 50
  • Куциндрел
Не съм носила акт за раждане. Не помня и ЛК да съм показвала. Дадоха ми дапопълня едно заявление какво искам и това беше.
Иначе по ЛК на родителя в базата им веднага ще излеезе кое/кои са му децата.

# 51
  • София

Не, аз също не съм носила, вписваш три имена и ЕГН на детето Simple Smile Твоята лична карта или на съпругът е достатъчна. Те работят с НБД.

# 52
Аз само Уверение за промяна на адреса изкарах, дано да не ме пратят от училището за някое друго уверение.  Joy
Ще кандидастваме по район, демек у първа група и по прилежащ район - демек у 4-та група с предимство.  newsm78
Ceca, ако кандидатствате в четвърта група, граничен район на вашия прилежащ, то тогава трябва да извадите и удостоверение за настоящ адрес на детето - поне така е записано в т.8.12. в Системата за прием. Удостоверението за промяна на адрес ще може да ползвате за училището, което ви е в прилежащия район. Аз поне така тълкувам това, което е посочено в Системата за прием. Нека и друг да изкаже мнение дали е така. Simple Smile

# 53
  • Куциндрел
Аз само Уверение за промяна на адреса изкарах, дано да не ме пратят от училището за някое друго уверение.  Joy
Ще кандидастваме по район, демек у първа група и по прилежащ район - демек у 4-та група с предимство.  newsm78
Ceca, ако кандидатствате в четвърта група, граничен район на вашия прилежащ, то тогава трябва да извадите и удостоверение за настоящ адрес на детето - поне така е записано в т.8.12. в Системата за прием. Удостоверението за промяна на адрес ще може да ползвате за училището, което ви е в прилежащия район. Аз поне така тълкувам това, което е посочено в Системата за прием. Нека и друг да изкаже мнение дали е така. Simple Smile
Понеделник отивам и изкарвам пет-шестнайсет уверения.
 Crazy Crazy Crazy Crazy

# 54
Скрит текст:

Понеделник отивам и изкарвам пет-шестнайсет уверения.
 Crazy Crazy Crazy Crazy

Минимум!  Mr. Green Peace

Едно съм извадила аз. Копирала съм го. Ако ме върнат, ще тичам за още.  Peace

# 55
  • sofia
Извинявам се ,но може ли линк към наредбата ,че нещо не я намирам  Disappointed Relieved .
Ние сме с един адрес от раждането и направо вече тотално се обърках какво трябва да извадя / ще кандидатстваме в първа и четвърта група в две училища / . Имаме братче в училището в което сме четвърта група и точка от съседен район .

Оф как сложно го направиха побъркаха всички - не само майки ,а и хората по училищата ...People Eyes
В едни училища искат документите при записването ,в нашето при подаване на заявлението /да се остави копие от тях  / . Това го казаха вчера на отворените врати

И може ли за необходимите документи да се подаде онлайн заявление и после само да се получат на каса от конкретната община ?

# 56
Здравейте,има ли родители ,които ще подават документи в 143 ОУ и 42 ОУ?

# 57
  • София
Точно така е... За първите три групи се вади удостоверение за промяна, а за четвърта удостоверение за настоящ адрес. При над постоянен и настоящ съвпадат. Не знам какво да вадя. Днес ще ходя и не мисля, че ще има проблем. Имайте предвид, че можете да искате копия на удостоверението. Т.е издават ви удостоверение с един изходящ номер в три ( примерно) екземпляра. Плащате си само веднъж.

# 58
  • София
....
И може ли за необходимите документи да се подаде онлайн заявление и после само да се получат на каса от конкретната община ?

може да се подаде онлайн заявление и може да се посочи да се получи на гише или  на e-mail, но трябва да представите и платежно нареждане за 3,50 лв. по посочената сметка. Не видях опиця да си го заявиш, а да го вземеш и платиш на място.

# 59
  • София
Здравейте. Аз звънях до у-щето (зам. д-р) и от там ми казаха, че няма проблем да се извади удостоверение по - рано (преди датата на подаване).

Общи условия

Активация на акаунт