Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 53 117
  • 737
  •   1
Отговори
# 510

....
Теодора Димитрова е разтревожена съвсем основателно и не виждам защо трябва да й скачаш така. Най-естественото нещо е малко дете в начлания курс да учи наблизо до дома си. Затова и хората като купуват жилище, гледат кое е най-близкото училище.  

Всички родители тук на бъдещи първолаци са разтревожени! И на фона на това да се появи някой и да се изтъпани с изказване "не виждам какъв ви е проблема да си вкарате детето в циганското и западнало училище, за да може то да се облагороди" е меко казано неуместен.
Местата, които се обявиха по райони, особено за тези попадащи в 1ва група, пък дори и в Лозенец, са достатъчни и самата Теодора се съгласи с мен, че тя проблем с приема на нейното дете няма да има. Проблеми ще има в 3та и 4та група, където ще се борят децата на "томболи".

По отношение на отстоянията - хубаво е да направи най-накрая някой точна карта на новото разпредение от общината, но не би, защото ще лъснат с яки злоупотреби и неадекватности.

# 511
Аз само да попитам - за район Лозенец ли става дума или само за квартала ? Или местата в училищата в квартал Лозенец, са си само за тези , които живеят в квартал Лозенец ... другите от района ( Витоша и Хладилника) , да си гледат работата,  защото  са гадни лоши хора с "приходящи деца" , дето ще изместят вашите . И сега ще правят "таръкатлъци" , за да не си карат децата до Симеоново или Дианбад, а в училище адм. район  (  който ги обслужва и на който му се разпределя бюджет, точно заради големината и броя на домакинствата, които плащат Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile И аз да съм и аз ще си запиша 3 годишното , още от сега някъде  да трупа "уседналост" Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 18:58 от paulieM

# 512
Попринцип е една дума. И попринцип явно в тази тема говорим само за Лозенец и център, и елитни училища. Извинете!

Не е една дума. Поне да владееше правописа, като правиш забележки на другите...
https://kaksepishe.com/po-princip/

Правилно е да се пише разделно – по принцип.
Източник:
Речник на българския език. Т. 14. С., БАН, 2012, с. 503.

Права сте, извинявам се за забележката. Поне мога да си го призная без злоба!

# 513
Аз само да попитам - за район Лозенец ли става дума или само за квартала ? Или местата в училищата в квартал Лозенец, са си само за тези , които живеят в квартал Лозенец ... другите от района ( Витоша и Хладилника) , да си гледат работата,  защото  гадни лоши хора с "приходящи деца" , дето ще изместят вашите . И сега ще правят "таръкатлъци" , за да не си карат децата до Симеоново или Дианбад, а в училище адм. район  (  който ги обслужва и на който му се разпределя бюджет, точно заради големината и броя на домакинствата, които плащат Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile И аз да съм и аз ще си запиша 3 годишното , още от сега някъде  да трупа "уседналост" Simple Smile
Нещо си в грешка - в админ. район Лозенец освен спряганите за престижни  училища в кв Лозенец, има и други училища. И общината си е направила труда да разпредели адресите горе-долу по близост до тях.  
За  живеещите в Хладилника и Кръстова вада има много по-близки училища от 35-то и 107-мо - това са 21 и 122 - и те са в техните прилежащи райони. Обаче не са "престижни" Wink А иначе, ясно е, че живеещите в Кръстова вада няма как да си водят децата пеш на училище - те даже тротоари нямат за целта - обаче родителите, като са купували или наемали там (специално за бубчето Wink), е трябвало да помислят и за този аспект. Но все пак 21 и 122 са по-близо до тях от 35-то или 107-мо, така че не виждам защо да правят тарикатлъци, освен за "престиж". Който пък отнема на децата, живеещи срещу училището, правото да учат в него. Което не знам по кои критерии и мерки може да се приеме за правилно.

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 17:03 от Анонимен

# 514
  • София
Може и да си изненадана, но има такива квартали -например Лозенец - и 120-то, и 35-то, и 107-мо са все желани.

]
Нещо си в грешка - в админ. район Лозенец освен спряганите за престижни  училища в долната му част, има и други училища.

Ох, малко се обърках...

И пак разбира се е трябвало да помислят родителите като са купували, не ги е срам, в крайна сметка купуването на жилище е толкова лесно и всеки му достъпно нещо, чак не разбирам защо има хора, които живеят под наем, сигурно не са помислили...

# 515
Може и да си изненадана, но има такива квартали -например Лозенец - и 120-то, и 35-то, и 107-мо са все желани.

]
Нещо си в грешка - в админ. район Лозенец освен спряганите за престижни  училища в долната му част, има и други училища.

Ох, малко се обърках...

Именно, че си лекинко объркана  Wink Има кв. Лозенец, има и административен район Лозенец, и това са различни неща. Има предостатъчно инфо из нета кое какво е, потърси, прочети и тогава пиши.

Същото се отнася и за наемателите - те имат същите права като собствениците, ако имат настоящ адрес.

# 516
  • София
А ти потърси и разбери, че в София има и други квартали и райони освен Лозенец и тогава пиши пак или се премести в темата за Лозенец.

# 517
А ти потърси и разбери, че в София има и други квартали и райони освен Лозенец и тогава пиши пак или се премести в темата за Лозенец.
Ти се изказваш компетентно за Лозенец, какво има и какво няма, без да знаеш дори кое е квартал и кое - административен район. Би следвало да си по-внимателна в изказванията за него, при това положение.
Аз пиша точно по темата и пиша за казус с квартал, където от години има проблеми с местата заради тарикатълци. Което нормално притеснява родителите от този квартал. Не виждам защо трябва да ходя където и да било.

# 518
  • София
Къде се изказах компетентно какво има и какво няма? Би следвало да си изчела, че е коментиран въпроса и в предните теми за конкретните училища и че далеч не е единствен, за да се налага да се изписват 5 страници само по въпроса. Ми да сте мислили като сте си купували жилище в този квартал, че са ви много елитни училищата и ще имате проблем Grinning

Същото се отнася и за наемателите - те имат същите права като собствениците, ако имат настоящ адрес.

А това пък колко е смешно и нелепо. Би следвало да си запозната с факта колко трудно наематели си вадят адресна регистрация в наетите от тях апартаменти и как реално никой не може да задължи собственика да им вади настоящи регистрации.

# 519
Къде се изказах компетентно какво има и какво няма? Би следвало да си изчела, че е коментиран въпроса и в предните за конкретните училища и че далеч не е единствен, за да се налага да се изписват 5 страници само по въпроса. Ми да сте мислили като сте си купували жилище в този квартал, че са ви много елитни училищата и ще имате проблем Grinning

А това пък колко е смешно и нелепо. Би следвало да си запозната с факта колко трудно наематели си вадят адресна регистрация в наетите от тях апартаменти и как реално никой не може да задължи собственика да им вади настоящи регистрации.

Вече те цитирах къде се изказа, няма да го правя пак. И ти опонирах на твърдението, че нямало места. Да, мислили сме, че има много престижни училища, и това е една от причините да го вземем. Защото сме предвидили, че общината ще въведе райониране и ще се опита да пресече тарикатлъците. Които далеч не са само в Лозенец, между другото. Предстои да видим дали сме познали Wink

С адресната регистрация съм запозната достатъчно, защото отдаваме под наем. Но докато общната не направи възможно отписването да става и от наемодателя, така ще е.

# 520
  • София
Така се измести темата, че няма накъде повече Sad
ПС. Ако никой не опонира на Popea, може би ще спре тоя лозенец-спам...

# 521
  • София
Това, което написах, е че съм се объркала, ти ми разясни и беше много мили от твоя страна Simple Smile Не виждам никакво изказване какво има и какво няма.
Направо ми скри шапката, че преди повече от 3 години сте предвидили, че СОС ще въведат това райониране. Брaво! Изумително Grinning
И докато е така за отдаването под наем, недей да твърдиш, че наемателите имат същите права.

Така се измести темата, че няма накъде повече Sad
ПС. Ако никой не опонира на Popea, може би ще спре тоя лозенец-спам...

Права си, извинявай, приключвам.

# 522
  • София
Последно по горната неуместна тема от мен - следя някои теми за имоти/квартали и само да се спомене лозенец и става същото като тук. Познай кой пише нон-стоп...
Иначе абсолютно споделям твоето мнение, bubcheto15...

# 523
От последните страници, изписани в темата стана ясно едно - във всеки столичен квартал, пък било то и "елитен", няма никаква гаранция, че средата,в която ще попаднат децата ни, няма да е махленска.
Успех на всички първокласници наесен и дано се намерят догодина повече трезвомислещи хора, които да мислят в посока на това как да подобрят западащата ни образователна система, вместо да подскачат срещу родители, които се борят да осигурят най-доброто за децата си.

# 524
От последните страници, изписани в темата стана ясно едно - във всеки столичен квартал, пък било то и "елитен", няма никаква гаранция, че средата,в която ще попаднат децата ни, няма да е махленска.
Успех на всички първокласници наесен и дано се намерят догодина повече трезвомислещи хора, които да мислят в посока на това как да подобрят западащата ни образователна система, вместо да подскачат срещу родители, които се борят да осигурят най-доброто за децата си.
И аз на това се надявам, тази година само се подготвям психически за следващата😀
И само да вметна Теодора Д.... никъде не е написала за кое училище говори, изобщо целия разговор е абсурден.

Общи условия

Активация на акаунт