Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 53 025
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Кои са елитните училища?

# 661
  • София
Как кои, тия в Лозенец, разбира се.

За "елитни" се считат всички с повече часове чужд език и/или в центъра:
- език: 20, 35, 73, Шилер
- център: 32, 133
- директор, близък до властта: 51, 119
- математика от 5ти клас, макар и с отделен изпит: 107, 119, 125

Не може да няма други. Аз се сещам за тия. Обикновено ги дават по телевизиите като започне кампанията за прием.

# 662
  • София
Здравейте, оригиналът на удостоверение за НА трябва ли да бъде оставено в училището при подаване на документи за 8.4? Т. Е.  Ако кандидатствам в 10 училища трябва ли да оставя 25 лв в общината? 
След подадени документи в няколко училища - с уседналост над 3 години, съседни райони и едно без район наблюдението ми е, че във всяко поискаха по нещо различно и невинаги отговарящо на това, което пише в системата и указанията. Точно за т. 8.4 на едното място ми искаха за удостоверение за настоящ адрес (оригинал), на друго - удостоверение за постоянен адрес (в крайна сметка минах с копие от лична карта, защото точно това удостоверение не носех), на трето - удостоверение за промяна на настоящ адрес - това го подавах по електронен път, така че нямаше с кого да споря. Нямах време да се разправям, пък и в първите дни поради неинформираност извадих от всеки тип удостоверение "за всеки случай", така че не съм звъняла никъде. Казвам го, защото наблюдението ми е, че в много училища просто не са наясно какви документи са необходими при подаването на заявление и се разбира на място.

Аз действах като теб, извадих по 2-3 от всеки тип, плюс едно за семейно положение за училището на каката. Май в предната тема писах и в 5те училища, в които сме подали, какво са искали, в общи линии наистина искат различно в различните училища Simple Smile

# 663
Как кои, тия в Лозенец, разбира се.

За "елитни" се считат всички с повече часове чужд език и/или в центъра:
- език: 20, 35, 73, Шилер
- център: 32, 133
- математика от 5ти клас, макар и с отделен изпит: 107, 119, 125

Не може да няма други. Аз се сещам за тия. Обикновено ги дават по телевизиите като започне кампанията за прием.
AA - 125-то е и в 3-та група , бившата директорка  вече май е депутат Simple Smile Simple Smile  освен , че тя беше в комисията по образование към СОС и гласуваше миналогодишните критерии Simple Smile Simple Smile

# 664
  • София
Все тая. Желано училище е, макар да има много напуснали деца последните две-три години.

Утре е последният ден за кандидатстване!

# 665
  • София
Кои са елитните училища?
Освен посочените: 18-то, 31-во  (Бастилията), 38-мо.
В Оборище 129-то (в сградата на Испанската) и 112-то (в сградата на Първа английска) също се водят елитни, но не е чак такава истерията при кандидатстване като 133-то и 35-то например.

# 666
  • София

Ей тука си много права... как все министри излязоха от тия училища бе! Че единият сътвори най-голямата каша в образованието в последно време...

# 667
  • София
На мен повече ми е чудно как тези директори реализират много проекти. Дали заради това, че са близки до властта или защото са страхотни администратори.

# 668
  • София
Смея да твърдя - заради първото Simple Smile

# 669
  • София
Едно глупаво питане, свързано с документите за записване. Удостоверението за завършена подготвителна група различно ли е от  удостоверение, че посещава такава (извадено преди месец)? Питам, защото второто го имам и не знам дали трябва сега да вадя още едно от детската градина.

# 670
Различно е.
Вие няма какво да вадите. Удостоверението за завършена ПГ се издава за всички деца към края на месеца. От градината ще Ви кажат кога и как ще го получите.
При нас се получаваха в определени дни срещу подпис, като тогава проверяват и дали нямате неплатени такси към ДГ и Ви връщат всички документи (здр. картон и други документи, ако сте оставяли).

# 671
  • София
Понеже става въпрос за елитни училища, се сещам за едно от тях   
/да се свети името му - това ми хареса!/, в което и досега на сайта са обявени и си стоят цели 3 свободни места за 1 клас на учебната 2017- 2018 г. Това или е индикатор за липса на чак толкова голям интерес към въпросното училище или за липса на капацитет за актуализиране съдържанието на сайта.

# 672
  • София
Това е пример за училище, което не си обновява сайта редовно.

# 673

Което също показва неговата "елитност"!

Ако едно училище не може поне адекватно да покаже лицето си в интернет, язък му за останалото...

# 674
  • София

Ако беше валидно, че по сайтовете ще ги познаем, класацията на училищата сигурно щеше да изглежда по различен начин.

Общи условия

Активация на акаунт