Корекция на къса юздичка на езика на дете - къде в София?

• 1 414
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,
Дъщеря ми е на 4г. 6м. и се оказа, че е с къса юздичка на езика, както и на зъбите (потвърдено и от нашата зъболекарка и педиатърката). След една седмица съм записала и консултация с логопед. Но ми казаха, че е добре да се направи възможно най-бързо, за да не се влошава положението с произнасянето на звуци, както и общо с храненето.
Вчера педиатърката каза да проуча въпроса да се направи процедурата в лазер.
Искам да попитам - имате ли опит с подобни интервенции, лазер/конвенционална операция, с какво упойка се прави (при лазерната интервенция местна ли е упойката или и там има вариант за пълна упойка), евентуални отзиви за клиники/лекари в София, както и каква е горе-долу цената на подобна интервенция?
Много благодаря предварително!

# 1
Когато ние събирахме информация за детето, получихме категоричен съвет да се резне с лазер. Така е по-безболезнено и възстановяването е по-бързо. Всичко приключи бързо, без драми, нямаше нужда от повторна манипулация. За съжаление вече не помня къде бяхме.

# 2
Здравейте, писала съм за това, но искам да го споделя ката опит и тук, с надежда да успея да помогна на някого (аз самата търсих информация за лекар и почти липсваше такава). Синът ми е на 7 м. Когато беше на 5 м. беше диагностициран с къса юздичка под езика. Това стана на рутинен преглед в ИСУЛ при д-р Любен Попов (чудесен професионалист и мн мил човек). Два месеца по-късно, след колебания и страхове, отново го заведох на лекар в ИСУЛ -- при д-р Силвия Вълчева. И тя е отличен лекар и беше много внимателна с детето ми. Тя ме свърза с д-р Милена Миткова от детското УНГ отделение в ИСУЛ -- отново мога да кажа само най-хубави неща и за нея. Д-р Миткова беше изключително добронамерена, организирана и експедитивна и ни прие с охота в отделението седмица по-късно, като направи успешна корекция на юздичката. Преди това се уговорихме какви точно кръвни изследвания и урина да пусна на малкия (с направление от педиатъра му). Самата процедура трае буквално секунди -- взеха сина ми в операционната за минута. После останахме в отделението 2-3 часа. Прегледа го пак и си тръгнахме. Преди това оправяхме документи за прием и минахме на общ преглед при педиатър. На следващия ден има контролен преглед при д-р Миткова.
Процедурата на тази възраст е безболезнена (с местна упойка - вплъсква се под езика), без шевове, без медикаменти след това. Мина 1 1/2 след процедурата и д-р Миткова ми каза да нахраня бебето ми с мляко. Той си хапна нормално и не показваше да го боли.
Има и изключително щадящ метод -- с лазер (само съм чела за него). Но това, което ме притесни при него е, че все още няма достатъчно изслесвания как се отразява в дългосрочен план (има ли странични действия или др.непредвидени нещо). Затова аз лично се спрях на класическия, изпитан във времето метод -- със механечно срязване на юздичката. И съм много благодарна на отличните специалисти в ИСУЛ.

Общи условия

Активация на акаунт