Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 4

• 50 356
  • 786
  •   1
Отговори
# 105
  • София
същото беше и преди успешния ми опит.
замразихме едни ембриони и си седят, а аз си измислях ангажименти.
пак беше по -това време на годината.
пак бяхме решили че няма смисъл да продължаваме така, нещо друго ще мислим.
баба ми беше много зле тогава и така се случиха нещата, че почина предния ден преди трансфера, не можахме да идем и на погребението, аз бях на трансфер.
но пък след него ме обзе голямо спокойствие и някак се бях примирила.
чак се изненадах като видях една сутрин втората чета на теста.

сега само като се замисля за трансфер и ме обзема паника.
ама ще трябва да действаме скоро, че годините са си доста  Rolling Eyes

# 106
Стела, много се радвам, че действате!
За ви призная, предните 3 теми ги пусках супер нахъсана и с голямо желание. За съжаление в тях почти нямаше положителни тестове.
Тази я пуснах направо по задължение, просто защото трябва- без никакъв ентусиазъм. И веднага след това ми дойде усещането, че точно в нея ще има много ++++++

# 107
  • На остров
Бамба разбирам те, ама това са 5 години, няма за къде да се отлага,  пращам много положителна енергия и чакам да се похвалиш с записан час !

МТЗ на кой остров сте точно, че така нищо не ми говори тези Атили.

Аз извън темеата за бебета нещо съм в криза на 40 те, търся себе си и не мога да се намеря. Не мога да реша какво ми се прави в следващите 25 години до пенсия да кажем.
Сигурна съм в избора си на мъж, сигурна съм на тема деца, дом, семейство там нямам търсения.
Но индивидуалното ми личностно развитие е блуждаещо.

# 108
При мен е още по-сложно.
Изгубих  години, надявайки се, че бившият ми ще престане с неговите глупости и ще бъдем нормално семейство. Обаче, вместо по-добре,  ставаше все по-зле. Когато видях, че вече има риск за здравето и живота ми, грабнах детето, два парцала и избягахме (буквално). Не ми пукаше толкова за мен, колкото за малкия. Мислех си "Ами ако утре ме заколи този идиот, какво ще прави това дете? Защо ще расте без майка?" Освен това-никое дете не бива да живее в такъв ужас! Детството трябва да е безгрижно; когато порастне човек, тогава ще си има неговите си проблеми и притеснения. И смятам, че всички жени, които търпят тормоз цял живот "заради децата", просто нямат куража да променят нещата и използват децата като оправдание! На тази тема мога да се горещя с часове, ама засега стига...
На 41г срещнах сродната си душа и си паснахме отвсякъде. Е, не може всичко да е наред, нали; пак трябваше да има нещо и да не съм на 100% щастлива! Напоследък моите терзания са: " Сега съм на 43г, че кога ще забременея, ще родя, че после ще правим ремонти и ще стягаме къщата....  И колко ли години ще ми останат оттам нататък да се радвам на всичко това???"
Ей такива мисли ми минават от време на време, в секундите когато не мисля за предстоящия опит😂
Две в едно,
ти отвори кутията на Пандора😀

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 11:44 от puh4e05

# 109
  • sofia
А мен все ме мъчи, че синът ми е сам, няма дори първи братовчеди...И колкото повече ме мъчи, толкова повече нищо не става😞
  Пухче, вярвам, че всичко през което си преминала, накрая ще се възнагради с пълното щастие, както си го представяш!

# 110
Мила googlish, 
в такива моменти не забравяй, че много жени по-света, включително и някои от пишещите в тази тема, се борят и молят поне за едно детенце. Така че ние трябва да им стискаме палци!!!
Ако моят любим имаше детенце отпреди, сега щях да съм ОК. Или пак щях да искам общо? Незнам.
Мен ме притеснява също,  че КАТО успея с ДЯ , двете ми деца няма да имат никаква генетична връзка. Но пък ще ги възпитавам по един и същ начин. Така се успокоявам.

# 111
Почти винаги бившите създават проблеми, за това са бивши. Лошо е, когато тези проблеми не спират и след развода. И всичко това подплатено с чакане за успешно инвитро ни избушват чивиите на моменти. Така че, всичко е точно 🤪 Шегувам се, разбира се... времето променя смисъла на нещата.
Изглежда всички се подмотваме от страх, при нас е същото. Аз също се подмотвам. Ами по-добре се живее с надежда и мечти, от колкото да преживяваш поредно разочарование, ако ме разбирате. Ама няма на къде, дето се казва в ъгъла сме притиснати с вдигнати ръце и събути гащи. Ще действаме!
Ние пуснахме кариотип и други там някакви си, изобщо тези генетичните са ми неясни. Като зачетох за кариотипа и лошо ми стана, ако някоя връзка не е читава, какво означава. Няма да могат да сглобят бебчовци ли? Ако някой се навие да минобясни на достъпен език.
ТСХ ми е над 4 и трябва да го свалям. Днес започвам с по 0.30 на ден доза.

# 112
  • In transit
Две в едно, и аз на 40 се чудих какво искам да правя с живота си...беше ми писнало със старата работа. Сега вече работя за себе си, занимавам се с неща, които ми доставят удоволствие и забравих, че има криза на 40те.

На мен тази ми стимулация минава по между другото, в момента имаме и друг важен проект и не ми остава даже време да мисля каквото и да било, толкова съм изморена. Но явно хормоните си оказват влияние, усещам се по изнервена тия дни, но може и от недоспиване да е... вчера щях да набия един, дето ми направи забележка, че съм тръгнала на зелено да пресичам.
А за бившите е вярно, че не спират да правят проблеми. Моя слава богу не големи, но все пак...отказва да дава пари на сина си, все му повтаря "Майка ти да удари едно рамо". Последния път, чак детето му се ядоса на думите и се разбуча...защото уж се разбрахме, че таксата за университета, той ще я плаща, но това беше май само за 1вия семестър на 1вата година. И така...

# 113
  • тук-там
Две в едно, моята криза на 40-те завърши с развод и нова любов. Класика в жанра! Хубавото при мен е, че аз нямам никакви проблеми с бившия. Приятели сме. Бяхме приятели и по време на брака, за жалост обаче само приятели, живеехме като съквартиранти. Реших в един момент, че не съм ок да нямам интимен живот. И така ... Другото хубаво е, както вече споменах в тази тема, че и двамата с новия ми мъж имаме по едно дете. Така че аз съм ако стане, стане. Ако не, животът е прекрасен и без памперси. Стискам обаче много силно палци на дамите, които се борят за първо детенце! Тази борба е задължителна и епична!

Иначе сега съм на остров Bonaire (Бонер) - чудесен за дайвинг и уиндсърфинг. Хипарси и много натурален! Страхотна природа! Малко туристи и много рилакс! Част е от Холандките Антили, известни още като ABC острови - Аруба, Бонер и Кюрасал. Намират се срещу Венецуела.

# 114
  • На остров
Аруба го знам доста популярна дестинация е.
Добре ме успокоявате с моите Радини 40 годишни вълнения Simple Smile.
Аз с БНД нямам проблеми, разведени сме от 18 г .
Много се обичаме с мм много сме щастливи заедно имаме си малчо и баткото, живеем добре, на хубаво място въобще няма нерви, няма драма както казах.
Просто аз не съм сигурна в коя посока да поема( професионално) какво ми се прави в следващите 25- 30 г до пенсия.

# 115
Две в едно, намери си хоби и го съживи. Превърни го в средство да изкарваш пари или някаква мечтана работа от детство, която да вършиш с кеф (изключвам такива като балерина, принцеса🤪). Извън тези идеали, има много неща с които може да се знимава човек. Идеи за бизнес бол. Трябва ти само силен мерак и начален капитал.
Изписаха ми някакво ново по-изчистено хапче за ТСХ-то. Казва се Theroid от 0.30 и по рецепта трябва да го цепя на две. Не е ли много ниска дозата 0.15. Стойността ми е 4.6 и дали ще го сваля за кратък период? А изобщо, като го цепя не е на равни половини и се разронва допълнително.

# 116
  • In transit
Вики, тя даже 0,30 ми се вижда много ниска дозата ако наистина ти е 4.6 ТСХ-то. Аз пих 2 седмици по 0,50 за да го смъкна от 2.00 до 1.00.
Но се консултирай все пак с лекар.

Днес ми е последен ден дупчене. Утре вечер трябва да сложа овитрела 2 инежкции и в неделя съм на пункция. Доки каза, че имам два много хубави фоликула вляво. Лигавицата ми стана 8,5. Тая виагра чудеса направи с лигавицата ми за 3 дни. Преди да я почна беше 5мм.

# 117
Мики, в коя клиника си? Може и да си споменавала, но не помня, извинявам се.

# 118
Браво, Мики, само така! Ще мине пункцията и ще си имате идеални ембриончета!
Аз не съм вземала нищо досега за ЩЖ.  Скоро си гледах изследванията отпреди една година.
ТСХ имам два пъти, но в различни мерни единици-единия 1 и нещо си, другия-3 и нещо си, като и двете бяха в нормата.  Та се зачудих -когато казваме, че резултатът трябва да е под 2 , но в какви единици? Защото в този случай, при единият вариант съм била добре, но ако е в  другия-е било високо.

# 119
  • In transit
Стела, в Майчин дом Варна при доктор Юдова.

Общи условия

Активация на акаунт