Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 4

• 50 364
  • 786
  •   1
Отговори
# 180
  • На остров
Мтз стига писа наслаждавай се на почивката .
Мики вероятно си знае защо и ги слагат.
При нас няма вариант да ти ги слага някой друг.

# 181
  • In transit
Две в едно, точно така изглежда и моя овитрел, само, че игличката отпред беше счупена и изкривена, като на изкривена карфичка.
Аз не мога да си ги слагам сама. Пъзла съм. Казах на ММ да ми сложи снощи овитрела, ама каза, че не иска да рискува точно в най-важната инжекция.

Пухче и аз щях да ти каза същото за вит.Д. Тази суттрин си мислех за теб и се сетих, че високите дози на вит.Д в организма подобряват АМХ-то.

# 182
Мики, аз в ТР сама си биех инжекциите,
само първият път е страшно,
докато се престрашиш, но нито боли,
нито е толкова ужасно.
Всичко е, докато свикнеш.
Пия витамин Д от 8 месеца, няма ефект при мен,
но и в ТР на първичния ми казаха,
че от него не мога да си повиша резерва.
Жената се ражда с един резерв и не може да се възстанови
с добавки, но е факт, че се получават различия при много момичета.
Успех! Hug

# 183
Момичета,  благодаря че ви за мненията! 💗
Аз доста мислих по въпроса. Дори по някаква причина АМХ да ми се е подобрил (вит Д не съм пила), едва ли ще изчезнат хромозомните аномалии на яйцеклетките.
Освен това незнам дали мога да вярвам на 100% на Рамус.

# 184
Късмет, Пухче! Hug
Едва ли някой ще ти откаже опит с ДЯ, защото не си изчерпан резерв.

# 185
АМХ се произвежда от гранулозни клетки в яйчниковите фоликули. Тогава са микроскопични и не могат да се видят чрез ултразвук. Производството на АМХ е най-високо, когато фуликулите са в антрален стадий с диаметър по-малък от 4 мм. Производството намалява и след това спира, когато фоликулите растат. В фоликулите над 8 мм няма почти AMХ. Следователно, нивата са доста постоянни, а теста AMХ може да се направи всеки ден от женския цикъл. Има също един тест, казва се clomiphene citrate challenge test (CCCT) и се прави на жени дори с нормални показатели на ФСХ и ЛХ, които не отговарят добре на стимулация. Лично мое мнение, относно АМХ и ниските показатели не са гаранция, че въпреки това Я не са качествени и обратно. Защото има случаи в които по една или друга причина жената е с един функциониращ яйчник, следствие на множество операции от кисти, секцио, извън маточни. Това за мен е механично увреждане, а не генетично. Следователно, няма как да има високи нива на АМХ и това да означава непременно лошо качество. В статистиката все повече се застъпват случаи в които жени на 25 са с лошо качество на яйцеклетки пред жени над 40 с перфектно такова. Божа работа!
Едно време си мислех че с инвитро стават нещата от раз, а то какво излезе...зора е същия само че си плащаш яко.
И според мен вит Д има пряка връзка с нивата на АМХ

# 186
Вики, какво стана със спермограмата?

# 187
Само эа протокола да кажа,че преэ ноември иэследвах АМХ и беше 0,7 ,а на последните иэследвания от 4.04 е 0,9 ,от два месеца и половина пия вит.Д (5000IE) и раэни добавки.

# 188
При мен нищо не помага, изпих маса добавки.
Не съм пускала отново АМХ, но няма и смисъл,
резултатът е на лице при фоликуметрията.

# 189
  • тук-там
Пухче, а първият резултат в надеждна лаборатория ли си правила? Като те четов в темата с Дениз, хич не ми се струваш изчерпана - много фоликули, много нещо Simple Smile

# 190
Спермограма още не сме пускали. Сега сваляме ТСХ и чакаме кариотипа.
Пухче, защо си на мнение че не са ти качествени Я?
Сиси, пусни си вит Д и АМХ. Консултирай се като цяло изобщо какво да изследват за да добият представа за състоянието на резерва ти и качеството му.

# 191
Вики, бях си пуснала абсолютно всичко.
Дадох сума ти пари за изследвания.
Занесох една папка в ТР.
АМХ не съм пускала тази година,
но няма смисъл, поне засега,
докторът изобщо не ми го иска,
гледа колко фоликула имам, по принцип него това го интересува,
не вярва много на кръвните изследвания, а на фоликуметрията,
като имам само 1, а сега и нито един фоликул,
това е достатъчен показател колко може да е АМХ.
То моето си отговаря на състоянието ми - 0,13.
Пия сега едни хормонални, дето ми ги изписа за сваляне на ФСХ.
Да видим на следващия цикъл дали нещо ще се е подобрило.
Де да имаше вълшебно хапче, което да изпием, и да си решим проблема,
ама няма, за съжаление.
Дано по-бързо да свалиш ТСХ и всичко да е наред с кариотипа! Hug

# 192
mtz, и двата пъти съм го изследвала в Рамус. Първия излезе 1,2 и на следващия месец започнах стимулация с 6 антрални фоликула. Сега,  точно след една година, пак там е 2,56. Абсурд!
Вики, мисля го,  защото от 14 яйцеклетки общо от  двете ми стимулации,  нямаше и една читава. Сигурна съм, че имам още поне една-две качествени,  но как да знам в кой цикъл са, та точно тогава да действам😞

# 193
Аз витамин Д никога не съм си изследвала. Ще вземе да си го тествам и ще започна да го приемам на своя глава, ако е нисък. После пак ще тествам АМХ. Пусто любопитство!

# 194
  • тук-там
Аз пък не смятам да изследвам нищо повече. Имам си всякакви преживявания: и БХ, и кухо яйце, и успешна спонтанна бременност, а сега и ИЯР. Иначе каквото съм изследвала до сега, все е било с добри резултати. Няма да се ровя, не е математика това, няма да реша формулата! Факт е, че последната БХ беше от естествено забременяване в Сардиня преди 2 години - на плаж, слънце, положителни емоции и чиста проба секс. А уж сме главно с мъжки фактор. Така че ...

Общи условия

Активация на акаунт