Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 4

• 50 159
  • 786
  •   1
Отговори
# 705
Сиси, до втори ден е ролята на яйцеклетката след това на сперматозоида. Общо казано. Сега не го мисли това. Може ли също да кажеш, финансово от до, колко излиза опит във вашият случай? Без пътя и хотела.

# 706
Вики, без пътя, хотела и лекарствата,
около 4 хиляди евро близо сме дали дотук.
За пулинг по 1500 евро.

# 707
Не е малко, това за един опит ли е? При нас един кръг основен пакет е около $15 000 с лекарствата. Те самите са около $3-4 хиляди. Включва 4 видеозона, 4 кръвни теста на хормоните, пункция, ИКСИ и това е. Всичко останало нужно е отделен ценоразпис. Направо душата ти се чуди за кое да ревне при провал. За парите или за неуспеха. Пулинга е $1900

# 708
Ранинел, за тези ефекти също имаше инфо. Така или иначе аз сънувам много филми. Това няма да е нещо ново, но за доброто настроение това ми е някак чуждо в последните 1-2г. Постоянно съм в тихи паник атаки, за които само аз знам. На теб в каква доза ти беше изписано и в коя клиника? Приемаше ли нещо за щитовидната тогава и други добавки и витамини?
Беше ми изписан по 1 мл.вечер до 22 часа.Тое е разтвор и в темата пишеше как се смесва.Това е ниска доза.Вземала съм само мета фолиева ,утрогестан и клексан...беше преди и след трансфер.Аз по принцип не взимам съществени добавки...а за щитовидната-нищо..поне за сега не е излизала тя като проблем.Казах за сънищата,защото аз по принцип  не сънувам/не помня Simple Smile/и наистина се чувствах бодра....за розови мисли...не категорично ...и по-спокойно не и е било..няма разлика освен бодростта през деня..поне пшри мен.

# 709
Никак не е малко, Вики, сравнение с БГ, защото аз де факто съм на никъде, дето се казва,
и съм дала над 6 хиляди евро с лекарства, храна, път и т.н., хем харча с мярка.
Цената на хотелите и храната се е повишила сравнение със зимата.
Хубавото е, че в ТР лекарствата са по-евтини, отколкото в БГ.
В Щатите е много по-скъпо, но там стандартът е друг, затова.
Процедурата с ИКСИ, в която влиза еднократно трансфер и зам. на ембриони, е 2500 евро.
Всеки пулинг, събирането на ембриони, е по 1500 евро.
После по 1000 евро за трансфер на ембрион.
Сега, като дам още 1500 за пулинг, ще станат 5500 само за манипулации.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 20:46 от sisi345

# 710
  • sofia
Здравейте момичета,
Понеже понякога си говорите за ПИД, а и понеже и аз си мислех за ПИД, пускам линк към интересна статия, която намерих вчера в интернет.
https://www.thecut.com/2017/09/ivf-abnormal-embryos-new-last-chance.html

https://www.endonews.com/efa.mc.2017.the-abnormal-embryos-that-a … -dr.-monica-halem

С две думи ПИД не е на 100 % надежден. По-скоро е ориентир.Това беше изненада за мен, затова и пускам линка. В статията е описан случая на 44 годишна жена, която събира доста голямо количество бластоцисти и ги дава за ПИД. Резултатът от ПИД е, че всички имат аномалии. По-късно се среща с лекар, който и препоръчва да се изберат ембриони с добра морфология и да и се трансферират. Смята се, че резултатът от ПИД показва състоянието само на клетката, която е изследвана, а не на целия ембрион. А също, и че ембрионът има собствени възможности да елиминира клетките с аномалии или да ги избута към периферията, към клетките, които образуват след това плацентата. Освен това другият аргумент е, че при ПИД се вземат клетки от периферията на ембриона и това са клетки, от които след това се образува плацентата и ПИД не дава информация за вътрешните клетки, от които ще се развие бебето.
Та в крайна сметка описаният случай завършва с щастлив края. От трансферирани 4 ембриона, определени чрез ПИД като негодни с аномалии, се захваща 1 ембрион. Следва пренатална диагностика в 10та седмица, която определя бебето като здраво и в последствие се ражда здраво дете.
Реших да споделя тази информация с вас, може би на никой ще му бъде полезна. Може и описаният случай да е бил на жена с голям късмет. В статията пише, че има още няколко подобни случаи, завършили с успешен край и здрави деца.

Щастлива съм, че всички тези недостатъци ми бяха обяснени от моя лекар, когато попитах дали се налага това изследване. Когато отидох в друга известна БГ ин витро клиника задължително искаха да направят: премахване на тръби(при мен не е наложително), махане на възел (вече съм родила с него) и ПИД. Прецених, че нито джоба ми ще издържи, нито този "ремонт" е наложителен. Та, има поне една хубава част на възрастта- житейският опит дава възможност за трезва преценка. Ех, ако този опит не влияеше на яйцеклетките😀

# 711
  • На остров
Много ви благодаря, голям дивчо е да ни е жив и здрав след два дена става на две.

Цените в Европа като гледам са сходни навсякъде, в САЩ е значително по скъпо.
Не знам дали влиза в застраховката такъв тип лечение.
При нас няма само пулинг или събиране на ембриони. Според клиниките цената на опит без лекарства е около 3 500 4 000 евро. Лекарствата излизат около 250 евро остатъка се поема от държавата.
В цената на опита влиза кръвни изследвания по време на стимулация и видеозони според нуждата. Пункция и трансфер. Икси се прави при нужда, като цената не се променя. ЗЕТ е около 1400 евро, неуспешен ЗеТ 700

# 712
  • тук-там
Разлика в цената между успешен и неуспешен? Не знаех, че има такова нещо ...
Аз съм щастлива, че съм при Стаменов като слушам за какви инвестиции иде реч зад граница. Аз бих искала да инвестирам разумно средства и емоции, все пак съм щастлива мама на една страхотна тийнейджърка.
Благодаря за материала за ПИД. Всяко инфо е полезно!

# 713
  • In transit
Какво е пулинг? Blush

# 714
  • На остров
В нашата клиника има цена, ако размразят ембриони за ЗЕТ и те не оцелеят и не се осъществи трансфер.

Пулинг явно е пункция за събиране на ембриони.

# 715
Пулинг: две или три последователни стимулации, за да се съберат повече ембриони, и след това ЗЕТ. Прилага се при жени с ИЯР, когато от една стимулация се получават малко ембриони. В тези случаи всеки месец е от значение,  затова целта е да се събират ембриони, докато още има фоликули.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 22:33 от puh4e05

# 716
  • тук-там
Според мен това е единствената валидна стратегия при ИЯР - събират се повече Е и се замрзяват за ЗЕТ. Това ми беше предложено още на първата консултация и съжалявам, че нямах търпение и пробвах свеж трансфер веднага след първата стимулация.

# 717
googlish, наистина, де да можеше опитът да не влияе на я.
Много късмет ти желая от сърце! Hug
Две в едно, моля! Hug
Малко по-евтино е в ТР, отколкото в ЕС.
Вики, пулингът в ТР е като при вас, с много минимална разлика.
Дано всичко да мине успешно, че паричките са наистина множко, надеждите също.
Стискам ти силно палци! Hug
Все пак в САЩ са най-добрите клиники и лекари.
В клиниката, в която съм, са сключили договор с една Американска,
за съдействие и обмяна на опит, докторът ходи на конференции.
Там всеки четвъртък имат видеовръзка с всички клиники и докторите обменят инфо
за пациентите си, консултират се помежду си как да процедират,
веднъж чаках повечко заради конференцията.
Мики, пулинг е събирането на ембриони,
най-просто казано, стимулация и пункция.
Всички прегледи влизат в цената, ако ще и да са с месеци назад.
Пари не ми вземат.
mtz, човек, където и да е, трябва да има едно наум.
Можеш да четеш форума за Бахчеджи, в момента има 1 момиче там,
което е било при Стаменов, правил й е 2 опита с кръвна захар 12 и множество миоми,
без да ги отстрани. Сега събира ембриони, после интервенция на миомите.
При Владимиров беше фрапантен случая, запознахме се с момичето лично сега.
На 31 г. с огромно образувание, не помня какво, в матката, освен това и ЕМ.
Не само че не го виждат в БГ, ами с всичките екстри й правят ин витро,
неуспешно, разбира се. В тръбите й се събирала течност, която трови и ембриона.
Моят доктор й е казал, че толкова голямо образувание за пръв път вижда в практиката си.
Оперираха я заедно с професора, има и професор там.
Махнали са всичко, обгорили са мястото, където е било образуванието.
Следващият месец е за хистеро, защото се съмняват, че ще има сраствания.
Ако всичко е добре, чак тогава трансфер. Тя има ембриони.
Навсякъде стават грешки, но случая с Владимиров е безобразие.

# 718
Аз пък се чудя дали малко не се преекспонира с това качество на яйцеклетките. Малко по презумция се говори, и всеки неуспех се отдава на качество. Чела съм статии, че жени навлезли в менопауза дори, без цикъл, забременяват естествено (това е ако имат тръби разбира се)  Вероятно по-рядко излизат яйцеклетки, но все пак излиза нещо. Каквото има да става, то ще стане.

# 719
  • Варна
момичета, да попитам и тук
аз както споменах съм по пътя за второ
пуснах пълни хормонални, защото нещо не се чувствах добре напоследък пък и то по принцип при мен нещата не се случват лесно, аз съм и с ендометриоза, но на въпроса
някой да си е пускал Inhibin B и резултата му е да е бил над референтните граници?

Общи условия

Активация на акаунт