Дневникът - тема 91 - Да отслабнем всички заедно!

• 57 911
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Вероятно личи колко от скоро съм в темата, но нищо не разбрах от последния абзац на ТиЛи , нито коя е Вяра Joy

# 211
Герганче, явно клюкарка не си, за темата си си съвсем в час. За Ирина Тенчева/бивша Сарачинова/ думам. "Любимка" на Биипс, пък и моя.  Mr. Green

Вяра пишеше тук редовно, но отдавна не се е отчитала.  Peace

# 212
Тили, с тази зодия те подозирам в меркантилно преследване на подаръка Laughing
Позиционирам се при мързеливите и несъвършени теленца, но дебела станнах, защото го слушах колко съм си добре и че ме обича  всякаква, все съм прекрасна
Сиска, приятна почивка и хубаво време Simple Smile
 утре и аз съм  на плодове

Лейди Касиопея е Вяра

# 213
Абе то половинката много добре знае къде да ме "човръкне", че да ми подпали мотора.  Laughing
Иначе сме все обичани. И съвършени- но в очите на другите, не и в собствените.  Confused
Да, Касиопеята е Вяра, ама аз си я разпознавам с всичките никове и не правя разлика.  Blush

# 214
  • София, България
От няколко дни се каних да подметна за Лейди Касиопея, не знаех, че е Вяра. Дано всичко е наред при нея.

Аз днес ударих едни 10 км пешачката.Днес съм на 2 порции пилешко бутче с картофи на фурна.

ТиЛи, благодаря ти за информацията. Ще го имам предвид това за Л-карнитина.

Имам друг въпрос към тези, които пиете магнезий. Какъв магнезий да си взема? Искам да си взема някакви допълнителни минерали и витамини, но нямам представа какви. Единственото, което знам със сигурност е, че ми трябва магнезий. Страдала съм от нощни крампи, а сега напоследък, ако вървя повече ставите в ходилата започват да ме наболяват и започвам едва доловимо да покуцвам. За тичане и дума да не става. След 1 минута тичане умирам от болки. Другото нещо, което забелязвам е, че напоследък все имам нужда да се разтягам, да се опъвам, все едно съм схваната.

# 215
Тиси, къде точно в ходилата имаш болки? Аз имах буквално по цялото стъпало и основно в  свода, отвътре някак... Сутрин ставах със сълзи на очи, докато се раздвижа. Имах късмет, че попаднах при лекар на германските зимни олимпийци, той ми прави физиотерапия и ми назначи изготвянето на специални стелки, бяха много скъпи, по някаква разработка на НАСА, напълно индивидуални отливки, но помогнаха- след няколко месеца буквално забравих за този проблем, а всяко ходене пеша, по- дълго от 20 метра за мен бе изпитание. При мен се появи вследствие на ходене с джапанки и сандали на абсолютно равна подметка близо целогодишно. Също и от тренировки на босо / с кой ли акъл?!!!/. Оттогава не си го причинявам и винаги много старателно си избирам обувките, отделно още си ползвам и тези стелки, въпреки че още тогава докторите ме предупредиха, че след 2 години някъде ще трябва нова отливка. Да не говорим каква МТ имах на прасци и крака, докато свикна с тях- бях инструктирана първите дни да ходя със стелките 30 мин, после постепенно да качвам с по 10 и така, докато свикна. Мисълта ми е- не отлагай и посети ортопед, това оплакване е сериозно и не е за пренебрегване в никакъв случай!

# 216
Аз пия магне доро. Той е морски магнезий, магнезиев цитрат и витамини В-комплекс.

# 217
А аз се мажа с магнезиев гел. Втривам всекидневно в мускулите на краката. Попива чудесно за разлика от магнезиевото олио, което използвах преди това. Тъй като пия изключително много хапчета за различни мои заболявания реших поне това да приемам външно щом може.
siska79, приятно изкарване на почивката. А и може да се насладиш на някое местно кулинарно изкушение Simple Smile Ти го заслужаваш .

# 218
  • here, there, everywhere
Магнезиев оксилат мисля беше най-добре. Цитратът само ще те разхлаби. От продуктите на БГ параза Магнерот и магнерич са споменавани с добро, но са с много ниски дози. Трябва да вземеш повечко. И магнезий задължително на гладно, за да се усвои добре. Например нощем като отидеш до тоалетната мяташ в устата:). Не вярвам да ти е проблем, всички тук от мятане в устата сега си споделяме Mr. Green. Поздравления за резултатите.

Аз тези дни с главобол и то гаден, сега кръст ме дърпа. Викам на половинката: е така ли ще е вече? И понеже е пролет и трябва нещо да сменя, отидох и се постригах доста късичко, асиметрично.

Сега чета Дани, добра идея е магнезиевият гел. Олиото и аз нещо не го харесах. Дай някоя марка моля те.

Сиска, енджой.

# 219
Tissi,
аз имам проблем, който описа ТиЛи, но от малка - нарича се паднал свод и е два вида - напречен и надлъжен. Ако съм с равни обувки, тип джапанка или кец - не мога да извървя повече от 30 метра и то много бавно. За бягане пък съвсем.
Аз не съм много сериозна към краката си, защото съм си патица, но отидох в един чешки магазин, взеха ми с индиго отпечатък и ми предложиха стелки за моя крак - честно казано всяка стелка с извивка на свода ми върши работа. Тези чешките едната се отлепи при слагането в една обувка, направих рекламация и ми дадоха нов чифт (а бях купила първия от Пловдив, в София минах през същия магазин и готово).
Можеш да идеш в Горна Баня с направление от личния към ортопед. Или да идеш в квартал Борово (май ти е близо) там има на частно, но много добри отзиви чувам - там вече имат много модерна техника, мерят, измерват, отливат и ти правят стелката по твоето ходило - между 100 и 200 лв., беше нещо такова, по спомен от миналата година.

Вярата във фейсбука хубавее, а емоционално дали е добре, не съм я преслушвала Simple Smile Но изглежда щастлива.

Бийпс и аз я мисля. Особено много днес, с нейните 3-но критични дни, че утре ще е мазало. Изобщо не трябваше да съм на работа, понеже имам доста важен ангажимент, но трябва да отида и ще хвърча като гламава с таксита и лични автомобили из цяла София.

# 220
  • тук и там
Днес ден за отчет.За 25 дни съм отслабнала изумителните.....0,700 грама!!!!Мерки-имам 1 см минус на талия(една педя над пъпа),всички останали или без промяна или на плюс.Frowning1.Ще видим как ще продължим-очаквам отговор скоро.Не ми е добър период и без това, днес по лекари ще ходим.Поне да отслабвах-ама нъцки. Нищо не върви тези дни..Оплаках се.
Хубав ден от мен!
П.П.-Аз пък разбрах ТиЛи от раз..Личи ми че съм в темата от мнооооого време.
Бийпси и аз я мисля,  и за Вярчето се сещам всеки ден-покрай закуската ми от овесени ядки-тя им беше фен.

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 10:06 от Kaisia

# 221
Вероятно личи колко от скоро съм в темата, но нищо не разбрах от последния абзац на ТиЛи , нито коя е Вяра Joy
И аз така Simple Smile

Днес ми се очертава стабилно вървене. Свалих си приложение на телефона да изчисли колко крачки ще мина. А и сутринта направих една от най-дългите ми разходки, като време 1 час, а като км. може би 4-5.
После ще кажа приложението какво е показало и дали е вярно Yum

# 222
И от мен весела ваканция за Сиска.
Аз планирам едни 4 дена през май и не мога да се реша защото не знам какво ще е времето на едното място. На другото е по-постоянно.

# 223
Днес ми беше ден за мерене. Кантарът се държи повече от чудесно. Аз обаче заради ПМС, заради ПМС -то на мъжа ми и други такива се чувствам ужасно. Нервно, недоспало, красота. Вчера нямах желание да си подготвя дори обяд за днес, ще импровизирам с малко кашкавал с кимион.

# 224
  • На топло
Момичета, аз днес се качих на един супер кантар 😁. Уверихме, че мери с отклонение от няколко грама.
И Бам! Супер доволна съм от цифрата, въпреки, че в Бг. с тези параметри съм  в графата малко слонче 😂.
Бях пила един чай и не ми беше удобно да се разхвърля по гащи, значи минус още няколко грама в моя полза.
Забелязвам, че когато не се взирам много в калории и се храня интуитивно, имам малък напредък.
Говоря за себе си и знам, че този подход не е лесен за повечето хора.
Спортът допълнително извайва фигурата, ама пустиииии мързел. Предпочитам да седна в парка е книга, отколкото да бягам 😂.

Общи условия

Активация на акаунт