Дневникът - тема 91 - Да отслабнем всички заедно!

• 56 830
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Случвало ми се е да усетя чувство за глад. Изпивам една чаша вода и почвам да си приготвям храна. Може да готвя нещо, което става за повече от час. Докато си готвя забравям, че ми се яде , даже имам моменти гладът отминава и не ям, докато не усетя пак чувство за глад.

Аз усетя ли, че Гладът идва- просто трябва да се нахраня. Не мога да трая на глад и това си е. Да, има и случаи, когато някак си това чувства се притъпява и избледнява, но не са често. А и съм се научила да различавам видовете глад и кой ще ми "мине" и кой не.

# 691
Всички, които пътуват на почивка им пожелавам весела почивка. Според мен това е най-доброто , което може да се направи. Малко разнообразие и свобода.
Аз казвам -1, но с малко гузна съвест, защото тези дни имам разни нерви и натоварвания, а знам че при това сценарио започвам да трупам обратно .
За да не ядосвам Кайсията ще кажа> аз не правя режим, но откакто съм започнала с цел отслабване съм си променила хранителните навици много, храната съм намалила поне на половина, а мисля и повече като много оглеждам и състава на храната. Също правя доста целенасочени упражнения , които преди не правих.
Резултата за сега от Коледните празници насам е -8 като имам много стягане. Та не е без хич, но и да си кажа ми е много добре! Нямам ограничения, а имам внимателно подбиране и преценка на количеството.  Не прекалявам, не ми е тежко.

Сега да ми минат напрегнатите дни и да се вкарам пак в правия път. Това ангажиментите с изразходване на нерви много уморяват и блокират. Дано мине бързо.

TuЛи и аз така с глада. Хапвам нещо.

# 692
Това ангажиментите с изразходване на нерви много уморяват и блокират.

Същата съм. И то си има обяснение- кортизол се нарича.

Дано бързо отшуми при теб!

# 693
...

Дано бързо отшуми при теб!

Не вярвам. Много дребни ангажименти се събраха на различни места и много емоции из къщи. Всеки иска неговите ангажименти първо да оправим ... някак много дреболии и организационни. И за мен пак взе да не остава време да си дочета дори трилъра, пък сутрин съм размазана и не ставам за гимнастика ... после се уморявам и наваксвам енергия с хранене ... е аз тъкмо се бях измъкнала от този кръг. Сега ще опитам да вкарам народа в релсите преди да ми се е отразило зле на мен.

# 694
Последните 2-3 дни нямам ден без прегрешение. Дребни, но има. Днес пропуснах меренето. Днес открих и сезонът на овчето кисело мляко.

# 695
  • тук и там
За да не ядосвам Кайсията ще кажа>
Няма -спокойно:hugs:.Нали за това сме тук-да споделяме успехите си.И ...неуспехите. Аз на себе си се ядосвам !

# 696
Ден за теглене и мерене! Промяна - 2 см. в ханш, тегло и талия - без промяна.
Момичета, две седмици съм без промяна в теглото - 82 кг. И на това съм доволна! Не бързам...важното е движението да е в правилната посока.
При два дни се върнах от 3 - дневен престой в Истанбул, на фона на лакомства, баклави...знаете как е там...никакво прегрешение. Ядях си моя тип храни - пиле с ориз, картофки, кюфтета и салатки. Закуска - хотелска - яйца, патладжани, домати, маслинки и много, много млечни / супер кашкавал, сирене, моцарела и т.н. /. Отдавна не бях си позволявала толкова млечни, ама прекаленият светец и Богу не е драг! Важното е, че устисках с десертите и не съм качила нищо.
Отслабването от вече 14 килограма / за година и 1 месец / е, защото престанах да гладувам. Усетя ли лек глад, хапвам. Майка ми все ми повтаряше - яде ли ти се - яж, ама аз си мислех, че така се пълнее. Истината е, че когато сме гладни, рискът да хапваме неща, които ни вредят е огромен. И после усещането на разочарование от себе си ни тласка към още прегрешения. И няма край...Сега като съм все сита, се храня контролирано и най-важното е, че не се чувствам на диета.
Слънчев и усмихнат ден:hibiscus:

Последна редакция: чт, 03 май 2018, 13:38 от demirche

# 697
Аз на себе си се ядосвам !
Ако едно нещо не работи за теб, не значи че трябва да се ядосваш на себе си.
Ти беше казала, че имаш малко движение, ако не греша? Дали 1350-80 калории от храна и едни 100 изразходени калории от движение отгоре няма да дадат резултат? Калорийния дефицит остава същия.

# 698
  • тук и там
Ще видим какво ще предложи Страхил.Писала съм му на човека всичките си прегрешения и това че на 1280кал. съм гладна и все посягам към нещо въглехидратно.Но и аз съм си го мислела това-да,да остана на същите калории(1350-80) ,а да увелича движението.Като се върнем,ще започна да ходя и на фитнес,да видим и така ще се промени ли нещо.

# 699
Кайсия, не е задължително да се мяташ на фитнес. Освен ако не си фен, разбира се. Има толкова много други начини. Дори една разходка /писала си, че не обичаш, но ако е по- малкото "зло" от фитнеса- защо не пробваш/ може да направи чудеса ако с времето стане и ежедневие.  Peace

# 700
Увеличеното движение/спорт също увеличават апетита....

Моят апетит пък никакъв го няма....явно храненето само с мазно месо и яйца с масло/маскарпоне, са ме вкарали в кетоза...хич не ми се яде.Днес съм на :
з-1 яйце с 50 гр някъде маскарпоне
о-1 долно пилешко бутче, 3 парчета свински ребра печени, малки и 2 ч л маскарпоне
и две кафета, чисти.
Усещането за ситост е, все едно съм изяла слон.

# 701

Разбира се! Но в същото време забързват метаболизъм и задвижват куп други полезни процеси, протичащи в организма ни. Wink

# 702

Разбира се! Но в същото време забързват метаболизъм и задвижват куп други полезни процеси, протичащи в организма ни. Wink

и ако си заменил голямата пица с биричка или двете банички с айрян за сандвич с пълнозърнест хляб , крема сирене и резен домат , газирана вода и кафенце - хем ще си нахранен, хем ще си редуцирал калориите до 1/3 ako не и повече

# 703
Да, затова казах, че трябва да увеличи движението И калориите. Simple Smile Да се събуди пълна с енергия и желание за повече движение, а не гладна и нещастна, че прегрешава щото има неадекватно ниски калории Stuck Out Tongue

# 704
На мен ми прилошава и трябва да хапна нещо. До днес си взимах моркови и ям като ми пристърже, но те имат вкус на трици. Пробвах от различни магазини и вкуса им е горчив и неприятен.
Днес реших да си купя оризов чипс Yum Много вкусен, явно са подобрили вкуса.
 Утре ще пробвам и оризовките Smile

Общи условия

Активация на акаунт