Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 4

• 71 071
  • 760
  •   1
Отговори
# 30
За ефекта, зависи от това какъв точно ретиноид използваш и колко често. Ретиноидната киселина (третиноин) и адапален се купуват от аптека и се водят медикаменти. В България ги няма. Третиноин мисля, че правят по рецепта, ако има кой да ти го изпише.
Другите ретиноиди като ретинол, ретиналдехид, ретинил палмитат и разни други форми са по-слаби и са козметика.
Няма индикации за проблем при продължително ползване (с години). Не се използват от бременни и кърчмачки.
Аз ползвам третиноин вече почти 11 месеца, още след първия месец минах на ежевечерно мазане и видях ефект върху фините линии след около 3-6 месец. Иначе положителен ефект видях още след първите мазания. Не уау, но не съм виждала подобна мигновена промяна от никое друго мазило, единствено подобно ми се е случвало след 30% гликолов пилинг. Кожата стана по-гладка на пипане и някак по-озарена, ако така мога да се изразя. Черните точки се подобриха, пъпките около цикъл намаляха.

Сега мога да кажа, че черни точки нямам, фините линии са много загладени (някои дори ги няма изобщо). Кожата е по-стегната и плътна на пипане. Пъпки не ми излизат почти никакви дори около цикъл са еденични, минатюрни и изчезват за около 24 часа. Петната ми са значително намалели, но това го отдавам повече на други продукти въпреки, че сигурна съм третиноина има заслуга. Нямам милиуми под очите, нито затворени комедони по брадичката.

Ще го ползвам докато имам сили да си вдигна ръцете да се намажа  Mr. Green

Free Agent, аз споделях снимки (на лични) ако искаш, свирни.

# 31
Зависи и от страртовата позиция. Моята кожа не е проблемна, има си кусури разбира - върви към повяхване, черно точки, по-големи пори тук и там, мелазма имам от 1-2 години насам по челото, контура е тръгнал на долу. Мажа от 8 месеца, но за видим ефект не мога да преценя дали има. Планувам да продължа с мазането. Така или иначе нямам по-добра идея за грижи за кожата, не губя нищо, а и ефекта може да се разгърне в бъдеще.

# 32
Айде да се пльосна в новата тема.
Продължавам си с айролчето всяка вечер,въведох успешно експигмент 4% ,сутрин хидратация и сл.защита на два часа от пукването на зората до вечерта.Та така.Остана да въведа и алоето и ще съм напълно щастлива.

# 33
И аз вече съм на ежедневно мазане на лицето.Вратлето го оставих засега, мажа с ретиноид 2% на Ординъри там и деколтето.После нощен крем.На лицето слагам и 4% Експигмент преди Аирол.Първият ще ползвам до 5-6 май(пише да не се ползва повече от 2м последователно или поне това преведох с Гугъл).
На лицето имам засушаване на зоната под очите, където мажа хидратиращ крем 20-30 мин преди Аирол.На горен клепач спрях мазането, там кожата направо се сбръчка и стана червена, явно не й е ок.
Тук-таме имам белене и лющене, пъпки още имам, но на долна челюст спряха да излизат, там ми бе голям проблем.
Като цяло лицето ми се чувства добре, кожата ми е мазна и дебела, с разширени пори.Засега не слагам нищо върху Аирол, сутрин се събуждам с мазничък нос и чело.През деня също не се изсушава, което ми е ок.Надявам се в бъдеще да се поизсуши малко, поне да не лъщи.
Като свърши Аирол ще мина на Акнелиз 0,1% и се надявам да видя стягане на контура, защото сз реално имам мн.малко бръчки за почти 41г възраст.

# 34
Аз Експигмента го слагам поне 15минути след Айрола.Под Айрол не слагам нищо.

# 35
Аз Експигмента го слагам поне 15минути след Айрола.Под Айрол не слагам нищо.
Мислиш, че така по-добре ли?Ми освен и аз така да почна.

# 36
Мисля,че е най-добре Айрола да се слага на чисто лице.Струва ми се най-логично,нали искаме той да е основата във вечерната грижа.

# 37
Аз моя хидрохинон го слагам след трет също. Общо взето няма значение преди или след, но ако ще се третират само отделни петънца, не искам да го разнасям на по-големи площи като отгоре мажа нещо друго. Не че не е попил де ама знам ли.

# 38
  • София
Вчера бях на козметик, откакто ползвам третиноин ходя по- рядко на около 3 месеца ... та лягам на масата и почти никога не питам с какво и как ме мажат, защота имам доверие на козметичката, на не съм й споделяла, че ползвам третиноин, а само ретинолови продукти ... и слага ми гел, леко абразивно почистващо,  рара, мануално рочистване на порите, след което ме намазва с някакава емулсия ... и облизвам си устните - леко ми киселее... сложила ми е ябълкова киселина. Притесних се да не направи някаква реакция кожата, но си замълчах .... после RF, масаж и хидратираща маска. На сутринта кожата ми перфектна, сочна, гладка, спокойна, добре хидратирана. За първи път минералната защита не ми се ронеше като маска...
Нейното мнение, че кожата ми е станала по- суха, но не болезнено и трябва по-добра хидратация.

# 39
Днес порових малко в нета и се натъкнах на мнението на една рускиня, която споделя как прилага ретиноидите. Накрая ме впечатли снимките, които е пуснала за сравнение. Особено ме впечатли едно пигментно петно, което е изчезнало. Ако ви е интересно прочетете, но и да не четете , снимките накрая са показателни.

https://lalila-adore.kosmetista.ru/blog/79883.html

# 40
Изобщо не се учудвам, при мен резултатите са подобни, въпреки че петната по-скоро се изчистиха с друг крем, но и трета със сигурност е помогнал.

Като говорихме по-рано за стрии, попаднах на това интересно четиво:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8624148/

с две думи, с третиноин 0,1% има значително подобрение на пресни стрии. За стари нищо не казват обаче.

# 41
Здравейте! Търся мнение за добра слънцезащита. Смятам да ползвам Айрол и през лятото поне 2пъти седмично. В момента ползвам https://www.eucerin.bg/products/sun-protection/sun-fluid-anti-age-spf-50, но много ми мазнее и имам чувство, че ми подчертава несъвършенствата. Мислех да си взема https://sopharmacy.bg/bioderma-hydrabio-perfecteur-spf30-40ml.html, защото някъде четох, че има пудрен финиш, обаче в друга тема bubanka писа точно обратното. Та съм в голямо чудене. За капак никъде по аптеките няма тестери на нищо.

# 42
Здравейте,
Дали някой може да напише каква е схемата за въвеждане на ретиноловите продукти от начинаещи -с каква концентрация се започва, колко пъти седмично, кога може да се мине на следваща стъпка....
Relaxed

# 43
  • София
И аз съм в драма със СЗ!
Има един флуид на Eucerin, който стои добре, леко, аз съм го ползвала, на промо е, но е 30 фактор.

# 44
Момичета,съпружието е във Франция.Знам,че там има третиноин 0,1 и ми се иска да ми донесе.Някой,който владее френски може ли да каже колко пари е и дали го дават свободно?
В Безие е.

Общи условия

Активация на акаунт