Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 4

• 71 076
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
На страница 29 от тази тема се коментира крема.
Вярно.
Аз не виждам коя съставка би могла да предизвика дразнене, но и не съм експерт, така че не мога да помогна освен да посъветвам да не го ползваш, Бухали и Сови.

# 736
  • София
Аааа, Мукофикс е гела с охлюви! Мазах го лятото.
За изгорено - Пантенол. Има един гел с хиалуронова. Или крем - каквото намериш.

# 737
Имам на спрей и се пръсках, какво да го правя. Явно Мукофикс не е за мен. Тази вечер айрол и спрей от Розова вода и шипково масло.
Други ден ще получа така чакания Акнелиз, дето ми излезе майка си и баща си.

# 738
Аз бих избягвала розовата вода на раздразнена кожа. Peace

# 739
Аз пък съм тръгнала по процедури и съм намалила трета на един път седмично, че все нещо като едно нищо си правя. Но не се спирам. Миналата седмица ходих на анализ на кожата да си правя. Уплаших се направо. Толкова не съм застаряла, колкото имам УВ повреда, ей така както видимо нищо нямам. Направо ужас. Не съм и предполагала. Казаха ми това било повреда от цял живот, не нещо от последните години. Нямам бяло петънце на лицето. Под тоя уред, цялото ми лице е увредено и покрито в петна.

В събота пък имам час уж ще ми махат едно петно мелазма на челото. По някаква нова технология CryoCorrect. Ще видим какво ще стане и там. Ще ви разправям. Другата седмица пък съм на хайдрофешъл. Бях си взела пакет от 3 процедури и това ми е последната. Най-грешно похарчените пари за мен. Но купено вече, ще го изразходя от немай къде.

# 740
Много моля да ми помогнете - как да си купя третиноин?

# 741
Аз пък съм тръгнала по процедури и съм намалила трета на един път седмично, че все нещо като едно нищо си правя. Но не се спирам. Миналата седмица ходих на анализ на кожата да си правя. Уплаших се направо. Толкова не съм застаряла, колкото имам УВ повреда, ей така както видимо нищо нямам. Направо ужас. Не съм и предполагала. Казаха ми това било повреда от цял живот, не нещо от последните години. Нямам бяло петънце на лицето. Под тоя уред, цялото ми лице е увредено и покрито в петна.

В събота пък имам час уж ще ми махат едно петно мелазма на челото. По някаква нова технология CryoCorrect. Ще видим какво ще стане и там. Ще ви разправям. Другата седмица пък съм на хайдрофешъл. Бях си взела пакет от 3 процедури и това ми е последната. Най-грешно похарчените пари за мен. Но купено вече, ще го изразходя от немай къде.

И аз искам да видя как ми е муцуната под такава лампа, обаче къде тук, нямам идея. Ще трябва да се разтърся. Иначе така е, едно време слънцезащитата беше нещо само за плажа и то само в началото на почивката  Whistling

Enisa60, имаш няколко опции.
1. екскурзия до Гърция и там от най-обикновена аптека за 3 евро тубичката 0,05% Airol
2. екскурзия до Турция и същата схема като в Гърция за Acnelyse. Май има и 0,05% там но е под друго име не Акнелиз
3. онлайн от OLX или ebay
4. онлайн от тук /гледам вдигнали са му цената  Twisted Evil/
5. онлайн от Индонезия, Индия и др. има доста варианти

# 742
Миоки, това на което ходих аз се казва Visia Skin Analyses. Търси такова или някакво производно. Ще ти пратя на лични снимка да видиш за какво иде реч.

# 743
Много благодаря.Дали да взема най-силния?От утре започвам пак ретинол 1% на Медик 8.Как да комбинирам двете?С ретинола всяка зима мажа всяка вечер само ретинол.

# 744
Миоки, това на което ходих аз се казва Visia Skin Analyses. Търси такова или някакво производно. Ще ти пратя на лични снимка да видиш за какво иде реч.
Прати, прати. Аз имам идея ама да видя твоите Simple Smile

Enisa60, третиноин 0,05% е по-силен от 1% ретинол. Освен това някои хора понасят различно двата вида ретиноиди. Съветвам те да започнеш с 0,05% и да го въведеш бавно. Не си заслужава да си предизвикаш някое зверско раздразнение бадева. Въпреки, че си привикнала към ретинол, не значи че ще понесеш леко третиноина.
Не те съветвам и да комбинираш ретинол и третиноин. Или едното или другото. Ако все пак решиш да пробваш. Започваш с една вечер в седмицата трет и останалите вечери ретинол и постепено да заменяш по една вечер през 2-3 седмици.
Като започнеш мазането, ще може по-ясно да прецениш как ти понася и колко бързо може да въведеш трета. Доста е индивидуално. Аз го въведох бързо, въпреки, че не съм ползвала ретинол кой знае колко, но кожата ми беше мазна и не чувствителна.

# 745
Аз пък да ви се оплача Simple Smile

От 20 дни, съм вече на третиноин 0,1% всеки ден. Започнах миналата година през октомви с         0, 05%, а през лятото прекъснах за 10 дни, докато бях на море. Междувременно миналата година правих TCA пилинг 20 % - 4 процедури, тази година вече направих първата от 5. Кожата ми понася цялото това нещо доста добре, с леко зачервяване и лющене от време на време, за ден-два. Туширам с Бепантен. Обаче продължават да ми се запушват порите. Да, доста по-рядко, доста по-малко, ама ...
И си ми е мазна кожата Sad . На обяд вече лъщя.
Кожата ми е доста плътна, с широки пори, мазна. Имах и доста петна, които след серията пилинги изсветляха драстично, сега почти не се забелязват. Надявам се да изчезнат напълно. Със слънцезащитата съм стриктна, внимавам много и нямам влошаване от лятото.
Та много се надявам най-накрая да спрат да ми се запушват порите и да се регулира омазняването.

# 746
И при мен така с лъщенето и порите:(

# 747
Сменете си слънцезащитата и пробвайте маслено измиване вечер.

Аз съм забелязала, че ако ползвам мазни кремове и лъщя като тиган и порите ми изглеждат по-големи. Имам един слънцезащитен Alturist който не ми суши, обаче лъщи яко с него. Другите пък все ми сушат  ooooh!

# 748
И аз съм от групата с омазнените кожи. Ползвам Аирол от май месец. Пробвах 5-6 вида слънцезащитни и все си лъсвам. Сега в студеното време като че ли по-малко.

# 749
Миоки, огромно благодарско за изчерпателния отговор! Търсенето започва!

Общи условия

Активация на акаунт