Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 71 329
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
www.hairandwigsshop.eu-Теди този магазин е в Пловдив.Имат и епитези и сутиени и доста перуки.Аз съм контактувала с продавачката през фейсбук.Това знам за Пловдив.За храната-подсилвай се-ядки,стафиди,цвекло.
Майка също изпрати в Плевен резултатите при Поповска.На нея й казаха,че един вид там е акредитирана лаборатория и по този резултат ще назначават лечение.

# 436
  • Варна
Teddyy, не го мисли за сега тоя туморен маркер. Ако го гледаш като абсолютна стойност и се опитваш да вместиш в някакви скали и референтни стойности без да отчиташ куп други причини за промяната му е лъжлив показател особено по време на лечение, след операции, че дори и след заболявания някакви странични. Варира постоянно и е по-скоро насочващ фактор, но не на него разчитат лекуващите те. Моят се разходи из сума ти стойности - първо 7, после скочи на 8.5, рязко се покачи на 16, взе пък после да спада и падна до 14. Иначе под 20-25 си си съвсем ок ако им гледаш скалите. Забравих да попитам... нали за CA 15-3 говорим, него най-често проследяват, там колкото и да щъкаш нагоре-надолу много притеснение не издават. Всичко си било нормално, всичко си вървяло добре, те си имат обясненията кога и защо може да се понижи или повиши. Но не си тормози съзнанието с нещо, което не разбираш. Иначе тия 9, 10, 11 и през какви ли не стойности ще минеш не бива въобще да те плашат. Както виждаш аларма при чисто здрав човек, който не е подлаган на пълни упойки, химии и други подобни изродщини реагират чак като прехвърли 20, някои онколози дори чак при над 25 да прескочи и тогава пускат сирените. За сега си в норми, ако има нещо притеснително все някой ще предпиеме мерки, може да не ти го каже в прав текст, но ще те насочи където трябва или правилно просто ще нареди пъзелчето и ще намери причината за промяната на тези стойности. Комплексно е, не е лесно, като висша математика е, затова и твърдят, че дори най-тежките и безнадеждни случаи се лекуват успешно с индивидуален подход, с индивидуален хранителен режим, пригодена към пациента схема и последователност на терапии и т.н.

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 11:08 от Spirit Crusher

# 437
  • София /Абсурдистан
Аз попитах за ХЕР-а защото не знам, не за да обърквам. Таблица такава като показаната аз нямам, при мен е описано нещо с проценти, явно навсякъде е различно.
За маркера - ако питате за CA 15-3, нормата е 25, аз имах 36 и лекарите онколози  ми казаха, че докато не превиши поне 3 пъти референтната норма, не било страшно. В някои лаборатории даже нормата им е 30, аз ходих в Цибалаб.
Теди, в системите слагат медикаменти против гдене, но си вземи Зофран 8мг за у вас и в случай на гадене го вземай. Обикновено сутрин и след обяд по 1 ще ти е достатъчно. На мен така са ми го написали и в епикризата, но за късмет аз пък нямам нужда. Веднъж и Марко Тотев да извади късмет  Simple Smile

А с перуките по каса си е разправия, моля ви се. Аз извадих късмет, че в Сити клиник ми дадоха протокол веднага още преди първата химия при това, но иначе се търси комисия за такива неща в онкологичните болници, носят се куп документи, чака се докато се събере комисия, това не се знае кога, после с протокола се ходи при социалните, след 10 дни - пак при тях за заповед и друг документ за магазина, после в магазина с епикризата, заповедта и бележката и копие от протокола от болницата, после ти си избираш перука, пишат фактура, касов бон и приемо-предавателен протокол, после хайде пак при социалните да им го дадеш заедно с банковата сметка и евентуално след месец ще ти върнат 100лв. Направиха ме на луда калинка. Ми нямам нерви повече, няма да се занимавам. Аз и малко трудно се придвижвам и все трябва да ангажирам някойда ме закара, а разстоянията в София са големи, повече няма да се занимавам с тях.
За протокола  - изкуствена перука, най-евтина и най-обикновена, нищо и никаква, която в лицезиран магазин струва 125-160 лв, в нелицензиран такъв ще я намерите за 45-60лв. Има ли смисъл?

# 438
Привет прибрахме се, вече мога да кажа, че имаме цяла химия, кръвните показатели бяха добре и минахме и втората част. Сега две седмици почивка.
Днес при нас е празник и бяхме само ние и една жена която беше за последна химия. При нея беше с този изтудяващият апарат за главата и гледах нея и си мислех за вас 🙁 защо по дяволите не се закупят поне по няколко на болница.

# 439
  • София /Абсурдистан
Я кажи какво представляява това чудо с изстудяването?

# 440
Ами изглежда като подвижен климатик свързан със една тръба и първо нещо като силиконова шапка и от горе после и слагат друга шапка от плат която се вързва от доло. Първо включват апарата да изстива после слагат салфетки между лицето и косата, силиконовата шапка и после другата. И когато изтекат всички вливки постоява още няколко минути накрая, за да се размрази (така му казват). Преди процедурата освен другите лекарства пият парацетамол, за да не ги заболи главата.
Но казват, че може и да не ти помогне този апарат и пак да си загубиш косата.

# 441
  • София /Абсурдистан
Чудесийка! Не бих се отказала от такова нещо, ама тук няма.

# 442
  • Plovdiv
www.hairandwigsshop.eu-Теди този магазин е в Пловдив.Имат и епитези и сутиени и доста перуки.Аз съм контактувала с продавачката през фейсбук.Това знам за Пловдив.За храната-подсилвай се-ядки,стафиди,цвекло.
Майка също изпрати в Плевен резултатите при Поповска.На нея й казаха,че един вид там е акредитирана лаборатория и по този резултат ще назначават лечение.
Ана, благодаря за линка но нещо не го отварям. Ще пробвам после и от компа

# 443
Да,нещо не се е копирало.Магазин Impres е във фейсбук.

# 444
Olive и Lady благодаря! Моята химия щяла да е червена, казаха и 6 те червени. Противоповръщащи слагали в системата. За следващите дни сигурно трябва да си взема нещо. Само да ви кажа че разпитвам и наистина е супер индивидуално. Една позната прави червенс химия и дори косата не и опада Simple Smile само и било отпаднало след самата процедура. Ама тя е толкова спокойна и над нещата.......
Иначе хер ми е 0, а е 75% хормонозависим и двата хормона. Така пише

Аз съм с абсолютно същите показатели. А дали ти е изследван КИ 67? Може ли да ми пишеш колко е при теб и дали имаш засегнати лимфни възли?

# 445
  • София /Абсурдистан
На мен пък защо не са ми правили КИ 67? Никъде не намирам по документацията. А имам засегнати лимфни възли.
Да се редактирам - това се прави след приключване на цялото лечение, по  време на химия не се назначава, както и непосредствено след нея, че може да даде фалшив резултат.
Изследва се венозна кръв после, когато си излекуван, за да се прогнозира евентуален рецидив и приживяемост.
Хора, психясах вече!  ooooh!

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 18:41 от Unknown_lady

# 446
Ти ли психяса JoyJoyJoy
Мъжа ми ме обяви за напълно луда и не ми говори JoyJoy Е  , ще му свърши бирата - бутилката е при мен. Все нещо ще каже Stuck Out Tongue Closed Eyes
Кара ми се , че много чета и влизам във филми.
Но аз съм си такава . С каквото да се захвана -чета и уча. Трябва всичко да знам . Снощи четох дипломната работа на .... идея нямам. Беше на тема тройнонегативен рак . Какво да се правя - обичам да се образовам Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 447
  • София /Абсурдистан
Ти пък намери какво да четеш Simple Smile

# 448
Хаха, такава съм си.
Всичко трябва да се знае Joy
Как си ? Този път много по-добре *звучиш* ?

Няма смисъл, как е мъжа ?

# 449
  • София /Абсурдистан
А, оправя се. Няма за кога да се боледува, започва се спешен ремонт на банята в къщи. Има работи да се вършат покрай майсторите.За протокола - ще участвам и аз Simple Smile Само че много се уморявам след химията. Този път нали казаха, че са ми хванали цаката и няма повече да съм зле и май наистина е така.
Сега ме хвана и страх от операцията, която предстои...

Общи условия

Активация на акаунт