Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 70 039
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София /Абсурдистан
И друго. Предупредиха ме да внимавам да не качвам килограми и качих почти 10. Че се задържа вода е  ясно, отоците ги виждам и аз навсякъде, но от къде се взеха чак пък толкова, след като не ми се яде нищо,  само с вода и домшана лимонада се наливам и диня, постоянно съм жадна. По едно време поглеждах нездраво към вафли Морени, сега съм си забранила вече. Целия гардероб ще подменям вече, че нищо не ми става.
Събудих се с болки в костите на ходилата и сега едва стъпвам като мече дюстабанлийче. Бяха ми казали, че бялата химия "удря" в костите, но понеже досега нищо такова нямаше, мислех да ми се размине, ама не. Явно е и до натрупване на отровите.
После ще я мисля операцията, че верно ме депресира. Вчера доктора не напипа уплътнения, само портокаловата кожа се вижда малко и лек оток, но имало време още, така каза.

# 571
Лейди , спирай веднага ДИНЯТА.
Аз като бях бременна в 9м ядях само диня.
Качих адски много и се нацепих здраво.
Лекарката после ми обясни , че  е от Динята.
Тя е само течност и съм задържала много  вода от нея. От там се товари сърцето и .....

Аз в момента се чудя да се радвам или да се ядосвам.
Имам служебно предложение , което докато се лекувам ще ми е по-изгодно . Финансово , психически и физически .
Но имам притеснение , че Октомври като трябва да се върна напълно вече няма да е така изгодно.....
Съгласих се ... какво да правя.
Работата трябва да върви , а реално аз найстина не знам как ще ми се отразят следващите химии....

# 572
Отстраняването на гърдата и реконструкцията й се правят с една операция! Има даже здравна пътека за това /с малко доплащане../! Но на моята позната това й е коствало живота! Рецидива се появил точно между силикона и ребрата..., нямаше как да се опипа и да се види доста по-рано...Ох, като че ли всичко е до късмет! Не сме здрави да слагаме силикон....Но аз не се сещам, че съм без гърда! Слаба съм и се обличам модерно, нося прозрачни блузки...не се вижда, че нямам гърда! Много са удобни специализираните немските сутиени. Те са по 50-90 лева, но са много качествени! Имам сутиен на Iris, който го нося 4 години и не е мръднал. Много съм щастлива, че Бог ми е запазил живота!
За това ако жената е с имплант, трябва да прави ЯМР веднъж годишно поне!
И пластичната оберация не е безплатна. Доплаща се и е около 1500лв. (цената може и да варира между различните болници) ако се прави заедно с мастектомията.

# 573
  • Варна
Момичета, а относно физическата активност някой нещо да ви е препоръчвал или съветвал да избягвате? Мен вече не ме свърта и вчера направих една лека ала бабешка тренировка на Джейн Фонда, успя дори да ме препоти колкото и лежерна да изглежда серията като диско танци някакви там като за дроб сарми като нас след залежаването и/или болки в ставите.

Не се напъвах много, където не мога да и следвам ритъма позамазвам стъпките, но сякаш ми и просветна някак си след първи опит и сякаш нямам търпение да се прибера вкъщи и да си поденсим още малко заедно с баба Джейн. Противопоказно ли е? Питала съм ги там, можело било да се разхождам, само тежко да не съм вдигала, плуване ми казаха, че е доста добре за мен, но не и разни скоци-подскоци хипер динамични. Ей такова едно сякаш ми пасва към момента, хем да влезна във форма, хем травми някакви да не си предизвикам.
Скрит текст:
Че четвърта джидана рокличка си купих, искам да си я нося с гордост и да не мисля как да гълтам корема и да пристягам бедрата. Иначе баба ти Джейн едни брутални програми има... шпагати се правят, по над 30 мин. енергично подскачане все едно Лорд ъф дъ денс или нашенските си шопски брутални хора, голямо мятане на крака големи подскоци, голЕм ритъм, голямо хвърляне на пот и калории. Около абитуриентската една от най-сложните програми на тази велика жена успявах да следвам стриктно и до край, но вече не моА...

# 574
  • София /Абсурдистан
За физическа активност на мен ми казаха да внимавам да не падна или да не се наранявам, за плуването било опасно от инфекции от басейна и изобщо да си седна малко на парцалките и аз, йога можело, ама аз ако седна на пода, после ще трябва да ме вдигат, сама трудно ще стана, затова и нищо не правя.
Аз на баба ви Джейн Фонда не мога да и стъпя на малкия пръст. Тази жена е фурия.
Видях се с дружка по съдба, като се изтърсила от едни стълби и счупила 4 ребра, като 2 се забили в белия дроб. Появили се лезии в белия дроб и то от страната на операцията и се е видяла в приключение. Айде сега пак по снимки и по доктори, обикаля онкологиите да се види какво е точно. Та по-кротко да го даваме докато се стабилизираме е по-добре мисля.
Динята ... абе как да я спра. Тя е и със среден гликемичен индекс...

# 575
Lady, писах трих, пак писах и пак трих, и не измислих. Исках да ти напиша нещо много оптимистично и позитивно, ако можеха думите да лекуват.... От къде се появи тази гадна болест, вече не познавам семейство без засегнати от нея.

# 576
  • Варна
Мерси за поправката, Лейди! За басейни, плажове, рекички и вирчета така или иначе са ни ги забранили. Става въпрос за сухите тренировки, че ми казаха, че е ок. Сухи тренировки си представи движения, които трябва да овладееш извън водата преди да те цопнат в басейна. Позиция на китка, прибрани пръсти, махове с крака, движение в рамо. Мен ме питаха общо взето какви са ми хобитата и горе-долу се съгласиха да махам там като риба на сухо с ръчички и да пляскам във въздуха с краченца, но като чуха, че друг любим спорт ми е бадминтона и направо си ми казаха: "Подарявай или продавай ракетата и всичките гъши перца и забрави за тоя спорт". Рисков спорт си е, независимо, че бухам със здравата ръка. Стремежът да отреагираш светкавично травма може да ти нанесе. Аз така контузих на милото ми глезена като го излъгах коварно със скоростна забивка в неочакван за него ъгъл. За което му се извинявам и до ден днешен... хич не беше нарочно... просто като ми излезна на мрежата и като видях на левачката как ми се разкри... и разчекнах го там и го счупих от реакции.

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 17:15 от Spirit Crusher

# 577
  • Плевен
Ей, момичета, много ме радвате! Да си дам отчет, гледам, че сме на физически тренировки- днес ми е втори път на танци, нямам търпение! Първият път си ми беше тежко, но го давах по-лежерно и се разтоварих страхотно! Само някой да не ми каже, че не може, шшшт!

# 578
Спирит, аз ходя чат пат на нормален фитнес - кростренажор, пътека, велоергометър, няма никакъв проблем. Преди правех и другите уреди ама сега ме мързи .... Карам и колело понякога по 5+ км на пресечен терен Grinning Ходих и на танци - салса и народни, напоследък обаче нямам време за съжаление. Не се ограничавай. Аз съм два пъти по-стара от теб и като спра да се движа и се улежа, почват да ме болят стави, кръст, врат и какво ли не....
Химия повече няма да имаш за разлика от Лейдито. Тя ще не ще, ще свали килограмите, но ти ако не се движиш ще надебелееш и ще се обездвижиш, гаранция, а това е не по-малко страшно от рака. Разбира се че не е противопоказно, напротив задължително е движението и т.нар. физическа активност Grinning
Басейни защо да са забранени - за първи път чувам??? Не трябва да се излагаме на слънце заради терапите, през които сме минали, но иначе никакви ограничения. Ако разбира се операциите са зараснали, иначе естествено не може.

# 579
  • Варна
Разбира се че не е противопоказно, напротив задължително е движението и т.нар. физическа активност Grinning
Басейни защо да са забранени - за първи път чувам???

Щото, Фри, за по-лесно просто ни ги забраняват заради разгара на сезона и риска едно хубаво да се направим на шоколадови кукундрели като се излагаме прекалено много на слънце. Не че самата вода пречи, не че самото плуване е вредно... И наистина самата аз вече усещам как имам нуждата от движение, не само заради суетата и естетическите ефекти от движението, просто много по-добре се чувствам.

# 580
Аз съм чела, че Химиотерапията действа на бързоделящите се клетки, каквито са тези на кожата. Затова слънцето ни е забранено. Не шоколадови ами дори и карамелени не трябва да ставаме. Като ходя на море си стоя на плажа под чадъра със шапка и увита в чаршаф. Влизам в морето по бански естествено и после пак бързо под чадъра.
За по-любопитните в нета има много инфо за химиото и слънцето, ето един линк - http://www.breastcancer.org/tips/seasonal/skin_care
За лъчето и слънцето си е ясно, няма какво да обяснявам Grinning

# 581
Щях да пиша за килограмите. Всяка дозировка на химията е направена точно за този човек за който ще е и за килограмите му. Ако има 10% разлика трябва консултация с онколог.

# 582
  • София /Абсурдистан
В басейна може да се пипне инфекция и от здрав човек. Сигурно затова не дават.

# 583
Е то и в автобуса, а и в асансьора може да пипнеш инфекция.
Няма ограничение за басейните, няма причина при приключена терапия.

Лейди, в твоето състояние по време на терапия е логично да има много ограничения.

# 584
  • София /Абсурдистан
Аз мислех да не спазя всичко, ама както съм разкисната, по-добре да мирувам, да си гледам ремонта в къщи.
Имах в предвид ограниченията докато трае терапията. Има много мръсни басейни, това е истина. Още се чудя дали да не отида до морето, ама то пък есента ще ме оперират, та май ще ми се размине тази година.
Иначе при приключена терапия, какви ограничения, не би трябвало да има. На моята приятелка, която падна от стълбите, тя  е с приключена, казали са и същото - да се пази от травми, но не са и обяснили защо. Тя пък взе, че се претрепа.

Общи условия

Активация на акаунт