Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 70 034
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, закъсах го. Гадината се е върнал май. Не че си е тръгвал де. До скенера на 7 юни ще ме наблюдават, сега на 29 ще имам химия, но ако продължава да е така, ще ми направят пак Пет скенер и ще насочат за операция с махане на всичко. Ужас. Биха ми инжекжия за кръвта. Назначиха и антибиотик, че ще си изкашлям дробовете вече.
 Сега само това оставаше и химията да не действа... Sad

Лейди, скенер ли ти правиха? Как разбраха, че има проблем, от кръвните изследвания ли? Не се безпокой, нашите лекари са добри. Кой лекар си избрала да те оперира? Не е лошо да си направиш консултация с хирург, аз препоръчвам проф. Гаврилов, но ти си знаеш най-добре. В сряда прави консултации в Онкологията. Може да се запишеш и в частния му кабинет. Помоли сестрата да те запише за по-ранен час, понеже при него наплива е голям и записват за преглед след 1 месец.

# 556
Lady, не знам какво да кажа, освен, че те прегръщам силно. Няма да се даваш 🌸

# 557
  • София /Абсурдистан
Скенера е на 7 юни. Изследванията не са ОК, но тях ще ги стабилизираме. Върна се червенината, отока и портокаловата кожа на мястото, където бяха проблемни и бяха изчезнали уж. Макар и по-малки отпреди, има ги. Онколога каза, че това е лош показател, освен ако не е реакция от химията и не изчезне до няколко дни. Притеснява го и бронхита, който се появи, даде антибиотик, би трябвало да мине, че иначе лошо, изкашлях си дробовете направо. Та ще видим.
Избрала съм за сега д-р Младенов за операцията и за реконструкцията в болница "св.София". Той ми прави и отворената биопсия, с него съм говорила. Ако може да е 2в1, още по-добре, той прави такива, но не винаги е възможно.

# 558
Ох, Лейди.
Дано да е реакция от химията Confused
Вярвам , че ще е така. Мисли позитивно.
За операцията не го мисли.
Минава и заминава .
Свикнах вече без една гърда.
Изобщо не ми е проблем. Виж косата по-тежко го понесох -не спах цяла вечер снощи. Гърдата ще мине и замине.
Има протези , има сутиени...
Моя хирург не препоръчва реконструкция докато не приключи лечението.
Аз и за после много се съмнявам , че ще направя. Пак операция , пак шевове...
Само с едната няма да стане ,ще  трябва и другата да се повдигне.
Горе главата , нека режат цялата .
До два месеца след това ще си свикнала Kissing HeartHug
Гуш Hug

# 559
  • Варна
Месец мина от последната химия , а все още нямам коса Sob Преди пет години, месец след химията имах 1 см, а сега само мъх. Как беше при вас?

Май зависи от химията, аз имах само три червени в схема там няква с Ендоксан, после почнаха да ми вливат само Доцетаксел, от който да ви кажа честно сякаш по-гадно се чувствах, та затова все съм коментирала тук, че не първите червени ме сгазиха като усещания, а баш четвъртата, т.е. първото доцетакселче. Иначе от кое точно капе косата така и не успях да разбера, май от червената химия. По Нова Година нямах абсолютно никакво окосмяване, ни коса, ни вежди, ни мигли, косъм не беше останал по тялото ми. Рисувах вежди, лепих мигли, надявах перуки само и само хората около мен да се не шашкат, че бях заприличала на Фестър Адамс. После почна един мъх, който два пъти окастрих, щото нещо не ми понасяше визията на смешно бебе маймун, предпочитах да съм си зловеща, като усетих обаче, че вече същинска коса никне я оставих и... срам не срам, ще си позволя лицето си да разкрия... ей туй селфи го метнах преди малко след работен ден и над 8 часа сплескана нова коса от перуката, без пяни, без гелове, ей такова едно е в момента положението. Бих казала обнадеждаващо, даже си се и харесвам. Нищо, че в момента това чудо на никаква фризура не подлежи

Скрит текст:

# 560
Здравейте. Чета темата, признавам, не редовно, но отскоро да. Извинявам се, че ще взема отношение, но всички сте ми на сърце, сякаш ви познавам и ми се иска да изкажа и моето мнение към Unknown_lady.
Малко предистория: моята баба е оперирана с отстраняване на едната гърда и последвала пълна програма химия и лъче. След тази операция живя 40, а може и повече да са годините и почина от една нелепа травма, нямаща нищо общо с РМЖ. Мисля, че беше направила рецидив в здравата, но отказваше да отиде на лекар предвид годините си - 94 г. Още при откриването на гадината тя е настоявала пред доктора да махат всичко. Та мисълта ми е Unknown_lady , не се бави. Биопсията ти мисля, че беше показала 3-ти стадии. Махни го това чудо от себе си, а каквото има, ако има останало, нека химията и лъчето да го довършат.
С пожелание за здраве и дълги ремисии на всички вас смели момичета.

# 561
  • София /Абсурдистан
Ами ще вървя, какво да правя, да режат. Но трябва да минат тези химии и после. Не знам какво ще решат. На 29 ще кажат. Обаче сега гледах подутините, подобни на целулит по гърдата, лимфен застой, леко е намаляло, но едва ли ще изчезне. Доктора каза, че има ли и по кожата, реже се всичко.
На мен ми вливат Доцетаксел и от него също заминава косата. Сега силно се е разредила, до края и на другите химии хептен ще замине.
Спирит, с такава коса можеш спокойно да зарежеш перуката Simple Smile

# 562
  • София
Лейди, на моя позната също направиха предоперативна химия, когато после я отвориха, не намериха нищо, при тумор 3 см всичко беше изчезнало. Пожелавам и при теб така да се случи, ако не - лекарите най-добре ще преценят как действат.
Спирит, аз имам по-къса коса от твоята в нормалното си състояние. Simple Smile

# 563
  • София
Spirit, къдрокоса кукличка си ти! Heart Eyes
Не ти трябват перуки и тюрбани вече!

# 564
Точно това й казах днес Kissing Heart
Много добре изглежда Hug
Няма нужда от перука .Със здраве да си разхожда новата коса Kissing Heart

Оф, момичета да са ми живи и здрави мъжете. Малкия като ме видя едвам не се разрева. Но мъжката го прие. Като видя , че кърпите за вкъщи в момента не ми понасят сам ми я свали . Каза че ще свикне и е важното аз да се чувствам добре Kissing Heart Обичам ги и съм благодарна , че ги имам Hug

# 565
Дръжте се момичета, гадно е, но трябва да преборим животното. М@мка  му и рак...
Лейди, ти говори ли с Младенов? Ако не си то иди да го видиш и да си запишеш евентуално ден за операция. Да не забегне някъде по чужбина и да го няма маса време после.
Dz да са ти живи и здрави, благословена си, че ги имаш Simple Smile

# 566
  • София /Абсурдистан
Разрошваш с пяна да стане тип Ежко Бежко, пръскаш малко /цветен/ спрей тук там и става леко пънк, много яко и не ти трябва перука Simple Smile
Върви много с големи обици и подобни  арт аксесоари Simple Smile
С д- р Младенов имам уговорка като поприключа с химиите, да се обадя, за да се разберрм кога. Как ли пък няма да ми избяга, ще го дебна, ама верно, той не се свърта в БГ.

# 567
Благодаря за подкрепата момичета! Аз исках да започнем с операция, но ми казаха, че това било "глупаво и безсмислено" и аз млъкнах. Можело и да има клетки, които уредите не са хванали, те ще загинат, ок, съгласих се. Казаха ми, че това се прави заради засегнатите лимфни възли най-вече и клетките на гадината се топели като снежни топки. Сега ще се съветват и ще решат за следващия път кскво ще правим, но мислят да изкараме и другите 3 химии и накрая пет скенер префи операцията. Знам, че има протези и какво ли не, ама криво ми е да ходя така - от едната страна чашка Е, а от другата нищо... Ще питам хирурга дали може едновременно да се направи нещо, с една упойка, реконструкция. Ама едва ли, имам засегната кожа. Както и да е, сега е важно да докарам ремисия накак си, другото са бели кахъри, всякак може да се живее.
Уф от къде ми дойде до главата...
Отстраняването на гърдата и реконструкцията й се правят с една операция! Има даже здравна пътека за това /с малко доплащане../! Но на моята позната това й е коствало живота! Рецидива се появил точно между силикона и ребрата..., нямаше как да се опипа и да се види доста по-рано...Ох, като че ли всичко е до късмет! Не сме здрави да слагаме силикон....Но аз не се сещам, че съм без гърда! Слаба съм и се обличам модерно, нося прозрачни блузки...не се вижда, че нямам гърда! Много са удобни специализираните немските сутиени. Те са по 50-90 лева, но са много качествени! Имам сутиен на Iris, който го нося 4 години и не е мръднал. Много съм щастлива, че Бог ми е запазил живота!

# 568
Благодаря за подкрепата момичета! Аз исках да започнем с операция, но ми казаха, че това било "глупаво и безсмислено" и аз млъкнах. Можело и да има клетки, които уредите не са хванали, те ще загинат, ок, съгласих се. Казаха ми, че това се прави заради засегнатите лимфни възли най-вече и клетките на гадината се топели като снежни топки. Сега ще се съветват и ще решат за следващия път кскво ще правим, но мислят да изкараме и другите 3 химии и накрая пет скенер префи операцията. Знам, че има протези и какво ли не, ама криво ми е да ходя така - от едната страна чашка Е, а от другата нищо... Ще питам хирурга дали може едновременно да се направи нещо, с една упойка, реконструкция. Ама едва ли, имам засегната кожа. Както и да е, сега е важно да докарам ремисия накак си, другото са бели кахъри, всякак може да се живее.
Уф от къде ми дойде до главата...
Отстраняването на гърдата и реконструкцията й се правят с една операция! Има даже здравна пътека за това /с малко доплащане../! Но на моята позната това й е коствало живота! Рецидива се появил точно между силикона и ребрата..., нямаше как да се опипа и да се види доста по-рано...Ох, като че ли всичко е до късмет! Не сме здрави да слагаме силикон....Но аз не се сещам, че съм без гърда! Слаба съм и се обличам модерно, нося прозрачни блузки...не се вижда, че нямам гърда! Много са удобни специализираните немските сутиени. Те са по 50-90 лева, но са много качествени! Имам сутиен на Iris, който го нося 4 години и не е мръднал. Много съм щастлива, че Бог ми е запазил живота!

# 569
  • Варна
Лейди, на моя позната също направиха предоперативна химия, когато после я отвориха, не намериха нищо, при тумор 3 см всичко беше изчезнало. Пожелавам и при теб така да се случи, ако не - лекарите най-добре ще преценят как действат.
Спирит, аз имам по-къса коса от твоята в нормалното си състояние. Simple Smile

Лейди, виж това на мен лично ми звучи сякаш химията наистина го яде в момента, та дори и без операция да ти е правена е възможно от химията и нейното действие да изпитваш тези болки. Може да са лоши клетки, но и тях ги боли като умират, да не говорим, че и от хубавите някоя друга също дава фира. Обнадеждавай се от такива примери, не изпадай в дупки. Simple Smile Стискам ти палци всичко да мине бързо.

Много сте мили за косицата. Наистина много приятно ми стана да ви чета как ми се радвате на новата реколта кератин. Досега само мъжът ми ми се радваше ама наистина се радва, ръцете му постоянно на главата ми, неговата е естествено къдрава, не от химия или друга причина начупена. Напомням му за времето, когато се е чудил с какви кърпи, шапки и гелове да укроти след казармата аха, че да стане поне за прибиране на опашка, абсолютния анимационен герой както аз в момента е бил в ония период. Grinning

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 08:25 от Spirit Crusher

Общи условия

Активация на акаунт