Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 69 918
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Психологът е специалист, който може да бъде много полезен. Аз лично и без да знам какво лечение предстои, една терапийка бих си уредила при психолог, да ме подготви психически, да ми разясни заблудите, в които мога да се оплета, ей така дори да ме предупреди по време на останалите процедури къде и с кого бих се чувствала най-спокойна. Ако усетя душевен мир така да го кажем и втора ще си осигуря. Аз просто не виждам с какво би навредила дори една дългосрочна терапия при психолог, без значение кога ще почнеш.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 21:27 от bubanka

# 661
  • София /Абсурдистан
Давам адреса на магазина за перуките, май DZ ми го искаше.
Вървиш по Графа, стигаш Евлоги Георгиев и тръгваш в дясно по него. На 5-10 метра е спирката на автобусите, подминаваш я и след около 10 метра ще видиш  магазин за дрехи, в дясно, в блока, влиза се по 3-4 стъпала нагоре. На витрината има манекени с перуки на главите. Продават и много хубави дрехи също вътре. Перуките са китайски, но са много добри. Това са най-евтините перуки в града, но качеството им е много добро. Аз мисля за по-натам да си купувам ако се налага, само от там. Да ме прощават лицензираните, ама са надули цените до дупка. Още съжалявам, че си купих с протокол от Магама истински боклук, който ще ми свари главата, за 120 лв, като същите там се продават за по 45-60лв. Просто няма смисъл от протокола.

По въпроса с психолога - аз съм психолог и лецензиран психотерапевт. Търсете си не просто психолог, той няма да ви помогне, а психотерапевт. Поискайте да видите сертификата му за правоспоспособност, това е много важно и имате право да го поискате да видите. Моят е сложен на сайта ми и всеки може да го види. Целта на психотерапията е да ви помогне да видите причините и особеностите на поведението, както и характерните черти на личността, които водят до разболяване и до появата на повтарящи се проблеми в живота. Това нещо психолог не може да го направи, защото не е минал обучението, в което се учи как се прави, а в университета това не се учи. Това е 5-годишна специализация след магистърската програма и обучението е в конкретен психотерапевтичен метод. Това е като при лекарите обучението за специалност. И да, знам какво пиша. В някои от болниците и фондациите има психолог, услугите са безплатни, но и качеството на услугата е като за безплатно. Не се търсят причините, предлага се само утеха, което е нищо, но от сърце. Това не лекува, а само замазва симптомите. Все едно е да те боли глава и да пиеш аналгинче, ама след час пак ще те заболи и никой не търси причината за главоболието, образно казано. Аз самата ходих на няколко места, за да видя от любопитство как работят и за главата се хванах. Ами не става така. Сега и аз ходя при бившата ми супервизорка, от която съм се учила на времето. Съвсем различно е.

# 662
  • Варна
Лейди, ти защо така си мълчиш и скромничиш!? Всъщност разбирам те ако си беше признала по-рано за компетенцията как една през друга щяхме да ти се изредим на лични съобщения да ни лекуваш глупавиците.

Признавам трудно ми е да разграничавам психолог, спихотерапевт, психиатър. Не се и чувствам длъжна да я правя разликата, аз така от малка само по препоръки действам, конкретно име ми трябва, а не титла. Много добре между другото обясни разликите, за което ти благодаря! Без да знам и винаги грешно да съм го титуловала като най-обикновен психолог, моят любим адаш се оказа баш това, което ти описа ехеееее... и с една камара специализации, грамоти и членуване в почти всички възможни асоциации. Скоро не сме се виждали обаче... и съвсем скоро трябва да се видим. Много странно е, но ме налегнаха пак едни безсъници, едни шантави състояния като абсолютна непоносимост към определени шумове, гласове, сянки, цветове, блицове... та някак си повличат след себе си и липсата на тонус и умора, то като не можеш да се наспиш хубаво какво да очакваш? Лейди, точно както викаш ако успее причината да изтръгне по някакъв начин от главичката ми и от сърчицето ми, там да бием, а не със сънотворни и блага утешаваща дума.

Мдааа... и точно такъв трябва да е подходът. Търсенето на същинската причина, а не замазването на симптоми. С по-горе споменатия адаш не се виждаме често по причина, че си имам кумица негова колежка, на която винаги мога да звънна и която с проблемни деца работи и доста добре се справя. Едното не искало да говори, второто агресия проявява, трето гърчове от едното нищо... с нейни си някви методи, които и върху мен приложи може би без грам да съм я усетила установява причината и последствие вече други оръжия вкарва, според конкретния случай.

Последна редакция: ср, 23 май 2018, 12:25 от Spirit Crusher

# 663
  • София /Абсурдистан
Готова съм да помагам на всички тук напълно безплатно  Simple Smile Който има нужда, да пише. Психиатър не ни трябва, да пази Господ  Simple Smile Още нямаме нужда от тежки лекарства. Само поясних.
Аз самата си правя прочвания и имам методика, помагам и на други жени, но сама на себе си не мога да прилагам, затова и ходя при супервизорката ми от времето, когато и аз се обучавах.
За всяка една терапия важи правилото - търсим причината. Открием ли я - всичко се подрежда. За рака много често причината е скито, вътрешно недоволство от нещо или някого, което е скрито на дълбоко, понякога и от себе си.
Spirit Crusher който няма сън, има много мисли. Записвай си на листче кои се повтарят, кои са доминантните. После подчертай повтарящите се и помисли защо се повтарят? Защо това нещо или този някой се появява толкова често в мислите ти? Какво ти дава и какво ти отнема?
Аз отивам днес на контролен ехограф преди скенер. Да видим кое как се е променило.

# 664
  • София /Абсурдистан
Да докладвам за резултатите от ехо-то. Няма, не се вижда никакъв тумор и в двете гърди. Дано да е така. Портокаловата кожа е гледана специално, имам лимфадем и е от това. Като стане време за операция, ще ми вземат материал за биопсия от кожата. Ако не е ок, ще режат всичко, ако ли не, ще пазят кожата за реконструкция. Сега остава да видим скенера какво ще  покаже. Дано да няма на други места, моля се поне веднъж и аз да имам някакъв късмет в този живот Praynig

# 665
  • София
Lady, страхотна новина! Hug
Време е да поемеш глътка въздух.

# 666
Lady, страхотна новина, време беше за положителна такава. Много интересно си обяснила за психотерапевта. Ние имаме приятел такъв и веднъж отидох като клиент (за мен е важно да си платиш, нищо че е приятел) и ми помогна много. Накара ме да пигледна ситуацията от ъгъл за които даже не подозирах, че съществува.
DZ, как си?
Ние вчера бяхме при лекаря, добре се развиват нещата, единствено трябва да пие повече течности, ама това е всеки път. И колкото и да му говоря да си брои милилитрите които пие, не. Ама още малко остана, края на юни ще приключи химията.

# 667
Lady, страхотна новина, браво Simple Smile значи химията е унищожила тумор 3ти стадий, такъв ли беше твоя ? кой каза, че химиотерапията не работи...

# 668
  • София
Чудех се, защото и на приятелката ми беше такъв случая- защо тогава се маха гърдата? Щом вече няма тумор? Счита се, че така е по-сигурно, или друга причина има?

# 669
  • София /Абсурдистан
Тумора при мен е изваден, но имаше метастази в лимфите под гръдния мускул и под мишницата, както и по кожата на гърдата  петно. Сега не се виждат, големината е силно намаляла, а по кожата е изчезнало, но трябва допълнително биопсия за там след последната химия и след последен пет скенер. Скенера ще покаже повече. Химията си работи, трява да се ходи на който му е предписано, при мен май проработи, ох даже не смея да си мисля.
А част от гърдата или цялата гърда се маха, когато има разсейки по кожата и защото се смята, че мястото е
 "заразено" и след време там може да се появи нов тумор. Казаха ми още да си направя туморен маркер и да изследвам чернодробни показатели, защото последния път не бяха ок, а в кръвните изследвания от болницата не са вкючени, тряваше да подсетя доктора да ги включи, ама и аз забравих.

# 670
  • Варна
Подсещай ги, Лейди! Не ги знам какви са им причините, но понякога забравят или просто знаят предварително дали са нужни или не допълнителни кръвни показатели. Напомняй им на теб да ти пускат редовно и за калций, че и тези изследвания не са май в стандартния пакет и само ако се сети или му е любопитно на доктора, тогава ти ги назначава.

Да ви помрънкам малко с незначителни оплаквания с надеждата някоя от вас да успее да успокои, че излишно се филмирам:
Скрит текст:
Нещо гаденето ми се върна, каквото имах по време на химията. Не е постоянно и провокирано обаче от храна или напитка, просто като при бременна булка всяка сутрин като по часовник след отваряне на очите драйфане и давене... будилник вече ми не трябва Grinning Дали е от хормоните ще видим, скоро ми предстои първия обстоен преглед след терапиите. С адското потене май вече свикнах и пак е основно рано сутрин, хем хладно, хем едни води избиват основно по цялата глава и врата, в чисто мокра възглавница се събуждам, ей... Не е гадна миризлива, лепкава пот, усещането не е като на препотен от маратон човек, а е по-скоро... все едно някой с лейка с чешмяна вода ме е поливал докато спя. Това да съм в блажен покой на оптимална стайна температура и да се потя като прасе и да се будя от гъдела на вадичките пот от челото по слепоочието, където започват да се стичат, не ми се беше случвало. Освен това грам не съм тръгнала килата да си възстановявам, а всички много ми го обещаваха, сама на себе си вече обивам и ръбя. Като се обърна нощно време настрани в любимата поза ембрион и едното коляно върху другото като сложа и ми е неудобно, възглавничка или по-дебела завивка защипвам между коленцата, че да е една идейка по-мекичко. Най-много ме притесняват обаче това гадене и пустата му кожа капризна каквато се оказа при мен. Почти никое от бижутата си вече не мога да нося, уж съм носила, та носила, някои са ми дори наследство от сестра ми, която е с цели 5 години по-голяма от мен. Веднага обрив, сърбеж, по глезените ми наизлезнаха или започнаха просто да прозират едни тънки кръвоносни съдчета почти като косъмчета. Пак добре, че краката не отичат, още са ми като на лебед в юношеска възраст шийката... Да видим кое какво ще се окаже като си го кажа и като ме прегледат...

Последна редакция: ср, 23 май 2018, 19:03 от Spirit Crusher

# 671
  • София /Абсурдистан
Аз едно време като бременна, за гаденето ми бяха дали едни огромни ампули глюкоза и вит. С. Защо не опиташ, може да помогне и за това.
Иначе има Зофран на таблетки, 8мг, вземай, недей да се мъчиш.

# 672
Още съжалявам, че си купих с протокол от Магама истински боклук, който ще ми свари главата, за 120 лв, като същите там се продават за по 45-60лв. Просто няма смисъл от протокола.
За естествените перуки , който правят за онкоболни ли говориш.
По Месинджъра обясняват , че с протокол са 150лв. С дарена коса
Общо 250лв.
Такава смятам да си вземам.
Ако не са им хубави тези  изобщо да не си губя времето?!
Чудесна новина за прегледа Kissing HeartHug Само такива от тук нататък Kissing Heart

Няма смисъл, смени си ника Stuck Out Tongue Winking Eye Чудесна новина и при вас.
То не останало браво.
За водата сложи му едно малко шише до него и да пие начесто.
Инъче аз съм добре -благодаря Kissing Heart Нали се бях хумнала по вежди и мигли ! Та служебно ми разбиха психиката вчера.
За цяла вечер имам 2 часа сън... и познай.
Не мислих ни са вежди , ни за мигли.
Толкова им бях бясна . Та и това има добра страна -вече си забравих притеснението за вежди и мигли Joy

Spirit ,
Вземай нещо , не се мъчи.
Много е гадно така Cry

# 673
Да докладвам за резултатите от ехо-то. Няма, не се вижда никакъв тумор и в двете гърди. Дано да е така. Портокаловата кожа е гледана специално, имам лимфадем и е от това. Като стане време за операция, ще ми вземат материал за биопсия от кожата. Ако не е ок, ще режат всичко, ако ли не, ще пазят кожата за реконструкция. Сега остава да видим скенера какво ще  покаже. Дано да няма на други места, моля се поне веднъж и аз да имам някакъв късмет в този живот Praynig
Но защо тогава ще режат гърдите щом няма тумори в тях? Чернодробните показатели се влияят от химия..

# 674
  • София /Абсурдистан
Заради кожата евентуално ще режат. От множество увеличени лимфни възли е останал само един увеличен. По средата на химията съм. Надявам се до края и този възел да се свие. Възлите ще ги махат със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт