Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 70 304
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
А, това е Гигинския манастир. Може в почивните дни да отида, близо е до София.
Той се води като манастир за онкоболни хора! Нощувките там са безплатни в самия манастир, не взимат за тях нищо! Но всеки човек има усет и прави дарения!

# 706
Хора , нали уш червената химия е по-агресивна. Аз си мислех , че бялата е песен после...
Плашите ме .
Както доктора иска да е всяка седмица -12 бройки.... да не стане 3 месеца пълен парцал Cry
Бялата химия е най-силна! Д-р Игнатова /химиотерапевтка/ ми е казала във Враца...

# 707
  • София /Абсурдистан
Не е ли най-тежката червената, аз така знам?
Бялата не е цвете за мирисане де. Изгарят лигавиците, удря в костите, заминават ноктите. Това с костите мен ме спасява само че ми слагат кортикостероиди заради алергиите и е поносимо. От приятелка, минала през това знам, че не е могла да става от леглото от болки в костите.
Неистово ми се ядат семки слънчоглед и само ги цъкам. В къщи ми се смеят, че все едно съм на футболен мач  Simple Smile

# 708
Ох, какво викате да си се радвам на червената и да не се оплаквам.
Още 2 червени имам и после 4 бели.
То зависи и каква ще е бялата ама....
Доцетаксел -4 вливки или
Паклитаксел -12 вливки
Мрън....

# 709
  • София /Абсурдистан
На мен ми вливат Доцетаксел, от него заминават косата и ноктите и бие по костите. Избива и на убийствена жажда също. Всеки ден почти правя домашна лимонада. Аз ще се пазаря да не ми слагат червена, не мога да понеса гадене нон стоп и екстрите на червената. Но при мен ще са хормони основно. Сега е Доцетаксел с Перджета и Херцептин и още 4 помощни препарата, тях не ги знам кои бяха, но това са основните.

# 710
Хайде да си направим една сбирка на Гигинския манастир. Аз съм ходила там преди 5-6 години, интересно беше.

На 35км от Перник е ако не се лъжа.

# 711
  • София /Абсурдистан
Хайде! От снимките виждам, че е хубаво там. Аз не съм ходила.

# 712
  • Варна
Страхотни снимки си ни подбрала, Фри! Иде ми да се метна на автобуса или влака и натам да тръгна. Аз също обичам такива места, а не съм съвсем от най-набожните, нещо друго ме привлича там...

DZ, не я мисли толкова бялата химия. По-странни и различни са при нея усещанията, иначе от гледна точка на тялото ти, не срива толкова, колкото червената. По време на бялата и хемоглобин започна да ми се качва, и останалите показатели да се стабилизират, просто както Лейди описа има един странен дискомфорт, тогава ми започна на мен пулсирането под нокътните плочки и на ръцете и на краката и бяха тръгнали аха-аха и да се отлепят, едни крампи, изтръпвания в крайниците, схващания, което не е много приятно, жаждата и сухотата също, постоянно ходех с шише вода с мен. Имах и стомашни дискомфортни състояния, не бих нарекла проблемни обаче, метаболизмът ли страшно много се забързва какво става не знам, но така да зачестих посещенията в тоалетната, че ми идеше леглото и компа там да си преместя и да не ми се налага толкова често да ставам. Не е страшно, не се бой. Доцетаксела е просто неприятен такъв някъв и понеже грам почивка не ти дават след червената химия и веднага започват да ти го вливат се понася просто с лека доза погнуса и психически шок заради съвсем новия вид странични ефекти и почваш да се психясваш "Това ся от него ли е, това ся що е, това ся от какво е". Ще устоите на бялата химия всички, вярвайте ми!

# 713
  • София /Абсурдистан
Е търпи се де. Аз се оплаквам трайно само от голяма умора. Сили нямам за нищо.

# 714
Много красиви снимките! И аз искам да видя този манастир!

# 715
  • Варна
Тая умора пуста толкова да си я влачим, че и на мен ми идеше на моменти да избухна от гняв, че не съм същото пълноценно човече, което съм била преди. Ама след време и тя отминава или човек просто се научава как да бори. Лейди, на теб премедикация правят ли ти преди същинската вливка? Нямам идея дали върви задължително с Доцетаксел, но разбрах, че много помагала била особено за вените... че това му е другото гадно на това бялото, гори ги кръвоносните съдове направо, винаги са ме предупреждавали парене някакво ако усетя и веднага бутона да натискам и да идват да ме разкачат.

# 716
Манастирът сега е по-добре, прясно ремонтиран е.
Червената химия е песен в сравнение с бялата.

# 717
  • София /Абсурдистан
Ама аз съм на бяла, общо взето нищо ми няма, като изключим умората, на парцал се мъкна от нея. Е и падането на косата. Кокалите си болят, ама аз съм с артрит все пак, свикнала съм им.
Премедикация не, освен ако не се брои противоалергичната подготовка седмица преди вливане и седмица след. Може би заради това съм ок. Ама от толкова кортикостероиди надебелях много, при това без да се тъпча.

# 718
Lady, Pejeta не се дава с червена химия, затова си с бяла. Режимът е  стандартен за HER позитивни видове .
Надявам се , имаш лечение против остеопороза .

# 719
На мен ми вливат Доцетаксел, от него заминават косата и ноктите и бие по костите. Избива и на убийствена жажда също. Всеки ден почти правя домашна лимонада. Аз ще се пазаря да не ми слагат червена, не мога да понеса гадене нон стоп и екстрите на червената. Но при мен ще са хормони основно. Сега е Доцетаксел с Перджета и Херцептин и още 4 помощни препарата, тях не ги знам кои бяха, но това са основните.
Щом ти се пие, прави вкъщи сокове! Аз пия много сок от сурова тиква /чети за него в нета/, пия и ябълчен сок, морковен! Но тиквен сок толкова много тонизира, много добре се чувствам като го пия!

Общи условия

Активация на акаунт