Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 541
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Аз имам леко цапане след цито. Но най - вече след течно базирана.  То даже се видя на колпоскопа, докато завъртят четката и я извадят си кръвнах. Но докторката каза - нормално. Пък и не приличаше на цкъл, та да му се чудя. За два дни се изчисти напълно.

# 391
  • Бургас

Miss_V-Скецио. Аз бях с такъв проблем по време на бременността, няма смисъл да обричаш детето и то да е носител, особено пък ако е момиченце.....при секциото някак си намалява риска, не че е 100 сигурно, ама все пак......

# 392
  • Варна

Miss_V-Скецио. Аз бях с такъв проблем по време на бременността, няма смисъл да обричаш детето и то да е носител, особено пък ако е момиченце.....при секциото някак си намалява риска, не че е 100 сигурно, ама все пак......

Аз като се поразрових из чужди сайотве и навсякъде пише, че не е проблем за нормално раждане и вероятността да се предаде на бебето била малка ?!
Чери, на теб директно ли ти назначиха секцио или все пак пуснахте излседване по към края на Б ?
Мен това бъркане ме притеснява за вземане на секрета в 34 гс...
За течно базирана цитология се бъркаше с онази дерящата четка, а за генотипирането как се взима материла.. със същата четка или с памучен тампон ?

# 393
 Аз също съм ЗА секциото в твоя случай.

# 394
  • Бургас
За течно базирана цитология се бъркаше с онази дерящата четка, а за генотипирането как се взима материла.. със същата четка или с памучен тампон ?
И при двете са ми ги взимали с голяма, бяла четка. Но аз винаги ги пускам заедно. Цито + типизация на високорискови.
За раждането и ЧПВ. Бих си пуснала типизация първо и тогава решение. Но не и в 34 г.с., а може би в 35+4 или 36 г.с. Дори и да тръгнат контракции все ще се взиме решение. Но мисля, че с хап могат да ги удържат.

# 395
  • Бургас
При мен се вдигна групата при бременност и се виждаха леки изменения на шийката, препоръките бяха за секцио директно, аз се тръшках за нормално.
След раждането, групата без нищо падна на 2....и така си останах до скоро, когато пък скочи на 3б и се метнах на конизация.

От сегашната ми позиция, добре че не ме послушаха да раждам нормално/аз бях със спешно секцио заради кръвно/. Носителка съм на HPV16, от това оттърване няма, мое мнение, най-важното е да държиш имунитета на ниво, за да не прави поразии.....това е, излекуване пълно- няма. Предаването е чрез заразена тъкан или кръв.....нали се сещаш, като мине бебето през шийката, че обира всичко, то за това има толкова "спонтанни" ремисии на цин , след нормално раждане.....ама кой го обира, се сещай.

# 396
Наистина ли смятате, че ХПВ 16 е невъзможен за лекуване. И аз съм с него, пия Кориолус. За преди секс ми изписаха Фарматекс, веднъж пробвах, обаче голяма кошмар. Вие как се пазите с мъжа ви?
И между другото има хора които напълно изчистват всички фактори от организма.

# 397
  • Бургас
Пих Корилиос 3 месеца и сега от време на време и мъжът ми пи 1 месец.....не съм се тествала, ама главата си залагам, че е там и чака....не се пазим, пазим си нервите и имунитета и това е истината.

# 398
На мен ми го изписаха за 6месеца. Приятеля ми пие други витамини, магнезии и такива неща. Също не се пазим.
На предната контрола изменението беше изчезнало, сега ноември пак + тестване.

# 399
  • несебър
Здравейте следя ви най-редовно темата.На мен ми беше направена конизация на 10.05.18г. тук в Бургас от др.Хубчев на 25.05.18г.излезе хистологията-материял от МШс овули и тежък възпалителен процес ерозио с фокуси с умерена дисплазия в сквамозния епител. cin2 конизацията беше с електрокоагулация.Не ми е изписано лечение контролата щее август месец включващ ЦМ и изследване на ЧПВ.МНОГО СЪМ ПРИТЕСНЕНА .НА 43г съм.

# 400
  • София
А защо не говориш с лекаря най-добре той да ти обясни резултатите черно на бяло. А ние не сме лекари, нищо притеснително не виждам. Аз също съмс овули , но хистологията ти показва тежко възпаление .

# 401
  • Варна
И при двете са ми ги взимали с голяма, бяла четка. Но аз винаги ги пускам заедно. Цито + типизация на високорискови.
За раждането и ЧПВ. Бих си пуснала типизация първо и тогава решение. Но не и в 34 г.с., а може би в 35+4 или 36 г.с. Дори и да тръгнат контракции все ще се взиме решение. Но мисля, че с хап могат да ги удържат.

Е то за това съм притеснена адски за това вземане, щото ще ми докарат я контракции я направо раждане.
А моето АГ ме вика в 34 гс да направи това ?!!? И на мен ми се струва раничко, но тя иска ако излезе чист, което според мен няма шанса, да ми махат серклажния конец в 36гс и да си чакам естественото раждане да тръгне.

# 402
  • несебър
Ами той каза че съм здрава но мен ме притеснява това тежко възпаление какво е.

# 403
  • Бургас

Е то за това съм притеснена адски за това вземане, щото ще ми докарат я контракции я направо раждане.
А моето АГ ме вика в 34 гс да направи това ?!!? И на мен ми се струва раничко, но тя иска ако излезе чист, което според мен няма шанса, да ми махат серклажния конец в 36гс и да си чакам естественото раждане да тръгне.

Аз бих пробвала за нормално. Но аз съм аз, а ти взем решение, което ще те кара да си спокойна. Simple Smile
След едно нормално раждане и едно секцио - и за мен и за бебето първото е за предпочитане.

# 404
  • София
Мис В,

Аз не бих подлагала бебето на какъвто и да е риск, колкото и минимален да е. Като се знам какъв съм карък... Това в кръга на шегата. Намери си лекар, на който да се довериш относно раждането и действай. След 2 раждания със секцио, минали повече от леко, това не бива да те притеснява - важното е ти и бебето да сте здрави.

Общи условия

Активация на акаунт