Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 529
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
*Sesil* минах през същото преди 2,5 години. Сега съм здрава. Знам, че е трудно да се успокоиш и да спреш да мислиш и плачеш, но трябва! Нещата са хванати навреме. Процедурата ще отстрани всичко, което не му е мястото там. Ще видим какво ще покаже и хистологията, тя е важна. Къде ще се прави ?

# 421
  • Бургас
Много ви благодаря, момичета! Нямате престава колко добре ми действат думите ви! Много съм притеснена, че имах едно образувание (екзофитно)  на предна устна на матката. Много, много ме е страх да не окаже най-лошото накрая. Иначе биопсиите ми са от 3 места - образуванието и на две места от матката, тъй като на доста голяма площ се обазуваше фина мозайка, на места и по-груба. За момента съм се доверила на д-р Светлозар Славов, а процедурата ще ми я правят в МЦ "д-р Славчев". Много мисля и плача и не знам дали не е по-добре да се изреже цялата шийка...

# 422
  • Бургас
Sesil и аз съм от Бургас, като ми взеха цитонамазка ми бяха изписали същото, после докторът ми насмете лаборантите и ми обясни, че такъв резултат е недопустим да се пише на цитонамазка, това е резултат, който се поставя с биопсия, в последвия ми дадоха само HSIL , т.е промениха заключението на цитонамазката.

Направих Лийп и от биопсията, резултата ми е CIN1-2 И 2 микроучастъка на CIN3. .......

Прави си процедурата и да минава и заминава, после ударно 3-4месеца задължително имунология, вярвам , че няма да е нищо повече от това!

Ти при кой лекар си?

# 423
  • Бургас
Sesil и аз съм от Бургас, като ми взеха цитонамазка ми бяха изписали същото, после докторът ми насмете лаборантите и ми обясни, че такъв резултат е недопустим да се пише на цитонамазка, това е резултат, който се поставя с биопсия, в последвия ми дадоха само HSIL , т.е промениха заключението на цитонамазката.

Направих Лийп и от биопсията, резултата ми е CIN1-2 И 2 микроучастъка на CIN3. .......

Прави си процедурата и да минава и заминава, после ударно 3-4месеца задължително имунология, вярвам , че няма да е нищо повече от това!

Ти при кой лекар си?

Чери, в София ходя на преглед при д-р Славов. При мен има вече направена биопсия от три места и едва ли има някаква грешка.
Всъщност от много четене се обърках. След като се изрежат лошите участъци и се даде за изследване има ли вероятност да падне CIN на по-малък? И такива случаи срещнах и ми е много странно. Иначе знам, че за съжаление има вероятност и след хистологията, нещата да излязат и по-лоши. Гледам да не мисля много за това, но наистина е адски трудно. Имам и още едно няколко въпрочета - възможно ли е, да не чакам 1-2 седмици за резултата, а веднага да го предам някъде да го изследват?  И боли ли много Летц , след като е само с локална упойка? По принцип нямам никакъв проблем с болка(два пъти съм раждала секцио), даване на кръв и т.н. , но точно на този преглед , всяка частица от тялото ми е там и направо треперя.

# 424
https://
Здравей, Sesil и на мен ми предстои Летц с лидокаин. Док каза, че не боли, само бодването на иглата. Като че ли и мен секциото не ме притесняваше, колкото сега това, а си беше сериозна операция. Всичко ще мине добре, само да сме спокойни. Страхът е по - голям и по - опасен за нас. Трябва да го преодолеем. Или ние него, или той нас Simple Smile на теб какво ти каза док за Летц - а. Може би, ако се договориш с някой да ти работи хистологията приоритетно, ще стане и за няколко дни. А относно резултата, той нали ще изреже всичко проблемно, значи не се притеснявай.

# 425
*Sesil*, стиснати палци от мен. Нека всичко мине безпроблемно и бързо да се оправиш.
 Хистологията отнема време и затова трябва да почакаш за резултата, но ще бъде по-точен и категоричен . 
 Има възможност за разлика в резултата от биопсията и от хистологията, която ще ти направят на отстраненото парче. При мен бяха  коренно различни един от друг.

За летз писахме няколко страници назад и ако имаш време и желание, се върни да ги изчетеш. Все пак ще се повторя- на мен ми го правиха с пълна упойка. Имах дискомфорт и тежест за ден два, като при цикъл и след това се почувствах добре. Не съм пила обезболяващи, но е добре да се пазиш известно време от физическо натоварване.

# 426
*Sesil*, стиснати палци от мен. Нека всичко мине безпроблемно и бързо да се оправиш.
 Хистологията отнема време и затова трябва да почакаш за резултата, но ще бъде по-точен и категоричен . 
 Има възможност за разлика в резултата от биопсията и от хистологията, която ще ти направят на отстраненото парче. При мен бяха  коренно различни един от друг.

За летз писахме няколко страници назад и ако имаш време и желание, се върни да ги изчетеш. Все пак ще се повторя- на мен ми го правиха с пълна упойка. Имах дискомфорт и тежест за ден два, като при цикъл и след това се почувствах добре. Не съм пила обезболяващи, но е добре да се пазиш известно време от физическо натоварване.

Извинявай, би ли споделила в каква насока беше разликата по -  добра, надявам се.

# 427
Биопсията ми показа жлезист полип, а хистологията след летз- ектропион, хроничен цервицит. За мен е просто различна, че дори нищо общо едната с другата. Но като тежест- май са на едно равнище.

# 428
Здравейте, момичета! Имам час за доктор Карагьозов на 11 юни от 17:40, който няма да използвам. Пишете, ако някоя от вас го иска. Поздрави

# 429
Здравейте, момичета! Имам час за доктор Карагьозов на 11 юни от 17:40, който няма да използвам. Пишете, ако някоя от вас го иска. Поздрави
За др Карагьозов от Вита ли? Аз ще го взема ако може...

# 430
Да, за доктор Карагьозов от Вита става дума. Ще може да го вземете, аз в понеделник ще се обадя да го отменя и мога да дам вашите данни. Ако искате ми пишете на лично.

# 431
Момичета, след вземане на биопсия имахте ли течение? колко дни и какво на цвят? Благодаря! ✌

# 432
Аз имах 1 ден към розово на цвят

# 433
Моята Летц ще е на 11 ден от началото на цикъла, нали не е проблем. Просто дълго ми продължава на мен цапането след менструацията.

# 434
Моята Летц ще е на 11 ден от началото на цикъла, нали не е проблем. Просто дълго ми продължава на мен цапането след менструацията.
Не е ли твърде близо до следващия цикъл?

Общи условия

Активация на акаунт