Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 502
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Не знам, то до 9 ден все ми запапва, макар и минимално.

# 436
  • София
Момичета, след вземане на биопсия имахте ли течение? колко дни и какво на цвят? Благодаря! ✌
Да, няколко дни. Първо кафяво, после розово.

# 437
Момичета, предстои ми първа контрола и цитонамазка след ДТК. Часът ми за преглед се пада на 8ми ден от цикъла. Месеци след това док. няма часове, а и не е за отлагане вече, че и без това закъснях с един месец. Та, мисълта ми е, на мен цикълът ми птодължава 5-6-7 дни, като до 5-6ти си има кървене, леко и вече кафеникаво, но има и оттам, нататък започва едно чистене, което е продължавало седмица и повече. Вече си става като нормално течение, но бежово, с кафеникави примеси, остатъци.. На 8ми ден от цикъла със сигурност ще съм с такова зацапване и се чудя дали е подходящо за цитонамазка 🤔 аз, разбира се ще питам док.,но предполагам, че ще каже, че няма значение.. Дали резултатът би се повлиял, как мислите? Все пак първа контролна ще е, тоест важна..
Мнения?
Благодаря!

# 438
Моята Летц ще е на 11 ден от началото на цикъла, нали не е проблем. Просто дълго ми продължава на мен цапането след менструацията.

Аз съм със същото зацапване винаги и преди ДТК питах дали ще е проблем, казаха ми, че няма няма проблем, важното е да няма кървене. А 11 ден ми се струва идеален, ако ди като мен, кървенето отдавна е спряло, вече и зацапването ще е много слабо, предполагам.. Тези процедури нали се правят в първите чисти дни, та на мен 11ти ден ми се струва идеален.. Да има достатъчно време да позарасне до следващия цикъл.
Успех!

# 439
Здравейте, мина и моя Летц вчера. Беше на 11 ден от цикъла, док каза, че е ок. Малко се притеснявам, защото предния цикъл подрани със седмица и се моля да не стане и този месец, баш след Летца. Имам 2 въпроса. Нормално ли е да нямам засега почти никакво кървене.? И.. По моя молба ми изписа Изопринозин. Кога да го почна, в момента пив АБ. Тоест след антибиотикс или може едновременно.

# 440
  • Бургас
Ще ти зацапа най вероятно след 7-8 дни, при мен беше така, като тръгна да заздравява и ще се слее с цикъла.

Изопринозина много момичета казват, че освен че много гадно действа, не им е повлиял, по добре виж Виузид прахчета и Кориолус.

# 441
Момичета, профилактика след конизация при онколози ли правите?
Да, аз ходя в онкологията при Маргарита Кюркчиева... Чакалова може да е професор и специалист, но ми идва доста груба... Нито може да я попиташ нещо нито да ти отговори като хората.
Хидя при Кюркчиева, защото е онко-гинеколог и ми е по-спокойно, много добър лекар е.
За профилактика в случаи на конизация някак си нямам доверие на обикновен гинеколог, който се занимава с раждания, аборти и само вземане на цитонамазка.
Всеки прави личен избор и моят е такъв, да се доверя на онко-гинеколог! 🤗
Уникален лекар и човек,аз имам направена конизация преди 11 години и се следя само при нея. Дори и при съмнителни резултати винаги те успокоява,след което се оказва,че моите притеснения и параноя са били напразни.

# 442
Момичета, дойде ми на 04.06- до 06.06. Имам кратък цикъл. Днес ми се появи безцветно течение... може ли да е ОВУ, много е рано, при положение, че цикъла ми е на 30-32 дни..

# 443
Момичета, дойде ми на 04.06- до 06.06. Имам кратък цикъл. Днес ми се появи безцветно течение... може ли да е ОВУ, много е рано, при положение, че цикъла ми е на 30-32 дни..

Напълно възможно е според мен да е ОВУ, просто този цикъл може и да е по -  къс. Но цервикалната слуз не е индикация, че задължително ще има овулация. А и тя, ако я има, настъпва не в първия ден на течението, така да се каже. Теб какво те притеснява?

# 444
Да не се е появило някое изменение отново..

# 445
Да не се е появило някое изменение отново..

Едва ли, просто ти се е разбутал цикъла. Защо не отидеш на преглед за твое успокоение.

# 446
Защото бях, миналия месец, след като лекувах изменение. Казаха, че всичко било окей, ама сега от всичко ме е страх..

# 447
[quote аз author=melaniek link=topic=1030248.msg36901989#msg36901989 date=1529181588]
Защото бях, миналия месец, след като лекувах изменение. Казаха, че всичко било окей, ама сега от всичко ме е страх..
[/quote]
Няма страшно, най- вероятно е овулация

# 448
Момичета здравейте!
Искам ако може да си дадете мнението.
От 15 юли отивам на море за 10 дена, от конизацията ще са ми изминали точно 10 месеца. Та въпроса ми е дали може и дали ще е добре да се къпя в морето???
Питам ви, защото много ме е страх от морската вода да не лепна нещо и евентуално какво може да е то??
Вие какво мислите по този въпрос???

# 449
Момичета здравейте!
Искам ако може да си дадете мнението.
От 15 юли отивам на море за 10 дена, от конизацията ще са ми изминали точно 10 месеца. Та въпроса ми е дали може и дали ще е добре да се къпя в морето???
Питам ви, защото много ме е страх от морската вода да не лепна нещо и евентуално какво може да е то??
Вие какво мислите по този въпрос???
Не би трябвало да има проблем, минало е доста време,
Приятно море, таничко ще ти завиждам, докато се пържа в градската жега 🔥

Общи условия

Активация на акаунт