Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 415
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Според мен трябва да се третира.
А защо се наложи биопсия?
Вероятно колпоскопски атипизъм?

# 616
Тъй като имах външни кондиломи,лекарката поиска да направи колпоскопия за да види какво е положението вътре.Каза ми,че имам и отвътре,както и раничка на шийката,която най-вероятно е причинена от папилома вируса.Също каза и,че в зависимост от това какъв е резултата може да се наложи третиране с лазер или конизация,или в по-добрия случай само с медикаменти.Силно се надявам да се размина само с лекарства. Sad

# 617
Здравейте, дами!
Почти година резултатите ми от цитонамазка не бяха добри . Последните три ПАП 3Д .. ХПВ 16 ! След дълго и стресиращо за мен време реших да направя конизация + абразио . Бих искала да споделите мнение .. правилно ли е решението ми.. Искрено се надявам чрез тази процедура , да се отстрани проблема и смело и спокойно да планувам първото си бебче ! Simple Smile Желая ви здраве ! Благодаря на всички , които ще ми пишат! Simple Smile  Поздави : Яна

# 618
Според мен решението е правилно. Всичко ще бъде наред и ще имате бебе!

# 619
  • Burgas
Здравейте! От известно време следя темата със свито сърце и имам нужда от съвет!
След конизацията,резултата от хистологията ми беше по-лош от биопсията преди това -оказа се микроинвазивен  карцином,а върха на конуса е б.о.Доктора е на мнение,че при такъв резултат,след като зарастне шийката, трябва да се направи пълна хистероктомия-профилактично,за да сме спокойни,че няма да стане най-лошото.
Искам да се консултирам и с друг лекар,както и да занеса материала за изследване в друга лаборатория,но не знам кога да го направя,тъй като още не ми е дошъл цикълът след конизацията.Кога според вас мога да отида на лекар при това положение?

# 620
Някой може ли да изкаже мнение за др. Светла Динева. Работи в МЦ Санус 2000

# 621
Здравейте! От известно време следя темата със свито сърце и имам нужда от съвет!
След конизацията,резултата от хистологията ми беше по-лош от биопсията преди това -оказа се микроинвазивен  карцином,а върха на конуса е б.о.Доктора е на мнение,че при такъв резултат,след като зарастне шийката, трябва да се направи пълна хистероктомия-профилактично,за да сме спокойни,че няма да стане най-лошото.
Искам да се консултирам и с друг лекар,както и да занеса материала за изследване в друга лаборатория,но не знам кога да го направя,тъй като още не ми е дошъл цикълът след конизацията.Кога според вас мога да отида на лекар при това положение?
Хмм... Някак си не разбирам, защо след като върха на конуса е без изменения и каквото е имало е било отстранено този доктор ще иска хистероктомия..!??
Профилактично... Еми според него дай профилактично всички конизирани да махаме шийки матки и там каквото имаме..
Потърси друг лекар... Мисля, че месец след конизацията ще могат да те погледнат...
Успех от мен!

# 622
borka01,
Задължително се консултирай с добър онколог.....може и само с документи...

# 623
  • Burgas
Благодаря ви,момичета!

# 624
Изискай материала и го занеси за повторна хистология. За сега нов преглед при друг лекар не ти е наложителен, достатъчна е консултация. Ако резултатът от повторната хистология потвърди първата, пълната хистеректомия не е профилактична, а превантивна и лечебна мярка срещу рак. Съжалявам за това, което преживяваш, много тежко решение ще трябва да вземеш.
Моля те, ако искаш сподели по кой метод беше конизацията и какво пише точно в хистологията. Има ли стадиране, пише ли на каква дълбочина се инфилтрира ? Ако е до 1 мм. хистеректоията е профилактична да и не е наложителна, особено ако конизацията е скалпелна, но ако е между 1 и 3 мм се налага тотална хистеректомия.

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 23:29 от Didi smile

# 625
  • Burgas
Didi smile,конизацията беше Lletz.Резултатите разчитам доста трудно-знам само,че не е нищо добро Sad Ще трябва да действам.Хистологията е правена в Майчин дом,може ли да ми препоръчате друга лаборатория,където да направя повторно изследване?
Скрит текст:

# 626
borka01...  Моите препоръки са за Доцент Милев в Онкологията на Дървеница!
Изключително много хора има при него, но когато разговаряш лично с него и му обясниш, няма да те върне... Ако трябва ще почакаш 3 часа, но ще ти обърне внимание!
Видях от резултата ти, че инфилтрацията при теб е 2мм.... За това твоят доктор стига до заключението за хистероктомия... Ето какво намерих:

Iа стадий – прави се конизация и ако хистологичните срезове не покажат ангажиране на лимфни и кръвоносни съдове и инфилтрацията е по-малко от 1мм, тя се превръща от диагностична в лечебна процедура. През следващите 5 години се провеждат контролни цитонамазки и колпоскопии. При инфилтрация на стромата между 1 и 3мм се прави тотална хистеректомия без лимфна дисекция поради ниския риск от близки метастази.

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 09:24 от Gvendolin72

# 627
Това за върха на конуса не го ли пишат само на скалпелните конизации.

# 628
Момичета на 4 -ти ще ми е конизацията  с абразио на матката до колкото разбрах. Моля се всичко да мине нормално и да се поуспокоя.

# 629
Здравейте,
Вярно ли е това,което пише в тази статия?

“В последните 20 години в нашата страна се използва т. нар. Рар III-Д група. Тя се свързва с изменения в клетките (д-искератоцити) появили се под влияние на папиломните вируси. На практика, тази група е по-лека група от Рар III-А, обратно на общоприетото мнение на пациентките, подвеждани от азбучния ред.”

https://-spam127-/zdravi-i-krasivi/izsledvaniya/terapevtichno-po … rupi-tsitonamazka

Общи условия

Активация на акаунт