Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 427
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
ЧПВ няма как да се види на цитонамазка или биопсия. Виждат се промените, които причинява на клетките. Затова само се предполага, че може да има наличен такъв.
 ЧПВ се изследва отделно от всичко друго, като има няколко варианта за това.

ПП: аз пък съм носител на два високорискови щама, но нямах дисплазия, а ектропион и дежурния ендоцервицит.

# 601
  • Miami
Здравейте, момичета!
Направих си пофилактичен преглед и цитонамазка и днес се обадих на гинеколожката ми за резултата от цитонамазката. Тя каза, че  е добре, 2-ра група, но патолога е препоръчал отново цитонамазка след 3 месеца. За пръв път ми се случва да имам такава препоръка и малко се притесних. Сега ще го мисля това 3 месеца Sad Вие имали ли сте такива препоръки и какъв е бил резултата след следващата цитонамазка? Може и да ми е малко глупав въпроса, но напоследък се панароясвам нещо за разни болести...

# 602
Здравейте, момичета!
Направих си пофилактичен преглед и цитонамазка и днес се обадих на гинеколожката ми за резултата от цитонамазката. Тя каза, че  е добре, 2-ра група, но патолога е препоръчал отново цитонамазка след 3 месеца. За пръв път ми се случва да имам такава препоръка и малко се притесних. Сега ще го мисля това 3 месеца Sad Вие имали ли сте такива препоръки и какъв е бил резултата след следващата цитонамазка? Може и да ми е малко глупав въпроса, но напоследък се панароясвам нещо за разни болести...

След 3 месеца пусни втора цитонамазка, щом си втора група всичко е наред! Спокойно!

# 603
  • Бургас
Аз преди конизацията си правих типизиране за вируса  и всичко е отрицателно.. И какво от това като не съм носител на ЧПВ дисплазия 1-2 пак имах... Как се получава да не си носител и да нямаш нито един от щамовете, а дисплазията да е налице, значи не се получава явно само от ЧПВ...!??
Аз съм така. Но конизация нямам. Висок естрадиол + най - вероятно средни или н искорискови ЧПВ.
Те са над 200 щама.

# 604
  • Бургас
Аз спрях всичко млечно, да видим ще падне ли скапаният естрадиол. Нагъвам броколи в несвяст, други идеи .....нямам. Но да естрадиол+чпв плюс малко разклатена имунна система, почти гарантирана дисплазия.

# 605
Като прочетох, какво причиняват високите нива на естрадиол- 100% и моят е висок Rolling Eyes

# 606
  • Бургас
Аз спрях всичко млечно, да видим ще падне ли скапаният естрадиол. Нагъвам броколи в несвяст, други идеи .....нямам. Но да естрадиол+чпв плюс малко разклатена имунна система, почти гарантирана дисплазия.
Чери, аз ти бях писала, че млечни не консумирам от 3 години. Броколи нагъваме с малкото през ден...и го качвам. Миналата година базалния беше към 64-66 единици, тази е над 70. Писна ми. Прилича на перименопауза,  ама съм на 35 години.

# 607
  • Бургас
той не трябва ли да пада преди менопаузата? Защо се качва да му се не знае. Аз не би трябвало да съм АМХ е 4......не знам от какво е висок, най-вероятно стрес.....сега като спрях млечните, пое спрях да се подувам и сякаш умората отпадна, да видим дали ще им а ефект върху хормона. ще се чуе.

# 608
Добре момичета, тъй като споменавате този естрадиол, аз декември месец пусках изследване на хормони, заради зацапването което имах след конизацията(слава богу вече го нямам)...
Еее кажете ми моля ви този естрадиол в норма ли ми е и изобщо там всички хормони...??

# 609
  • Бургас
Напиши стойността и на кой ден от цикъла е правен и референтните, снимката не е ясна. Ако е на 3ти ден си е височък......221 ли е?

# 610
  • Бургас
Напиши стойността и на кой ден от цикъла е правен и референтните, снимката не е ясна. Ако е на 3ти ден си е височък......221 ли е?

# 611
Пускам пак снимка, дано се вижда по- добре!
Значи на 6-ти ден от цикъла 221.90  при референтни стойности:
Фол. 46-607 ;Овул. 315-1828; Лут. 161-774

# 612
  • Бургас
той не трябва ли да пада преди менопаузата? Защо се качва да му се не знае. Аз не би трябвало да съм АМХ е 4......не знам от какво е висок, най-вероятно стрес.....сега като спрях млечните, пое спрях да се подувам и сякаш умората отпадна, да видим дали ще им а ефект върху хормона. ще се чуе.
Чери, виж lh/fsh. Такава стойност на АМХ говори за поликистоза,а от там може да идва проблема с естрадиола.

Гвендолин, пусни на 3ти ден на цикъла. Пуснати на 6 ден E2, FSH,LH нямат почти никакъв смисъл.

# 613
  • Бургас
Лекарят ми казаха, че стойността ми отговаря на запаса, който е видял и поликистоза не вижда на този етап.....въпреки че се съмнявахме за такава зимата се проконтролира и с добавки отпадна съмнението.

ЛХ -6 ФСХ и то там някъде този месец.

# 614
Здравейте!Можете ли да ми помогнете в разчитането на резултата от биопсия на шийката на матката? Това е  резултатът : „Два фрагмента от трансформационна зона с изразена възпалителна инфилтрация и плоскоклетъчна метаплазия.Наличие на акантоза и папиломатоза на метапластичния епител.Изразен хроничен ендоцервицит.” Имам положителен тест от изследване за папилома вирус и уреаплазми.Цитонамазката ми е PAP2,клетки в норма.Според вас сериозен ли е проблема? Sad Sad

Общи условия

Активация на акаунт