Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 429
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Толкова много не съм плакала, колкото тези 10  дена! Огромен стрес Sad  Толкова ми се иска всичко да приключи бързо и безболезнено а то  едва сега предстои. Претръпнах свикнах с мисълта за операция. Sad
След като родих винаги съм била 2 ра група.

# 586
  • Бургас
Аз нали изпих една кофа АБ, мазах Силаут. Последната ми намазка е втора група, без отклонения след две поредни 3А и чист колпоскоп. Да ама тая намазка не е течно базирана, взета при профилактични прегледи....
Моята МБ след 3а група бъкаше от какви ли не  бацили. Даже мрънкотих тук, че се чувствам като торба с "буби". Бях събрала всички неполово предавани чудеса на техниката - БВ - Гарднерела, е.коли, липса на лактобацили....
Сега колко съм оправена е друг въпрос. Хич не ми е спокойно. Изобщо даже. Обадих се да питам дали тази инцидентна намазка е достатъчна. Дали не трябва нова течно базирана? Не трябвало. Поне един колпоскоп измрънках. И то не защото трябва, ами защото искам. Запазих час, ще си платя и това е. Другия месец отивам.  Не ми е спокойно. Не направя ли колпоскоп ще се побъркам от "ами ако". Даже смятам преди колпоскопията да искам типизация на ЧПВ, че скорошна нямам. По принцип съм ДНК негативна за високорискови ЧПВ, но пък съм с висок естрадиол, а това стига за да стане беля.  Общо взето уж трябва да се радвам, ама не се. 

# 587
  • Бургас
Не се тревожи, макар че те разбирам и аз голям рев му оревах, но мина и замина. Мен ми го откриха точно преди да почна ин витро, 1 седмица преди това-шок и ужас, но ето ме сега тук.....март месец конизация, да се надяваме че цитото този месец ще е добре и юли ни чака опит. Всичко ще се нареди, да минава и заминава и след това следене, щом и колпоскопа е бил добър, не се тревожи. Неприятна е процедурата, но не е толкова страшна и се възстановяваш бързо.

# 588
Пуснаха ми за всички видове бацили  чиста съм като сълза, той и на колпоскопа като ме гледа каза, че съм чиста. Докторът ми е близък и ми обясни че колпоскопа гледа само външно, стените а навътре в канала там бил проблема ..
По- добре да има бацили лекуваш ги и крайййй...

# 589
  • Бургас
Пуснаха ми за всички видове бацили  чиста съм като сълза, той и на колпоскопа като ме гледа каза, че съм чиста.
По- добре да има бацили лекуваш ги и крайййй...
Не е край. Според мен едни бацили не дават 3А или дисплазия самостоятелно. А е твърде лесно да се приспиш с бубите бяха. Просто в един момент ще гръмнат нещата и то изтървани.
Първото 3А в живота ми видях през 2013 преди инвитро /на течно базирана излезе 2Б/. Толкоз рев, рев,рев. Пак негативна за ЧПВ. Но тогава изолираха уреаплазма. Имах и колпоскопски атипизъм. Оставиха ме да се оправям, без рязане и след супер тежка АБ схема за уреаплазмите. 1 година след лечението бях 2 група и чиста за уреаплазми и така до края на 2017. Пак 3А, пак буби.
Единственото общо между тия намазки: завишен естрадиол нон стоп, негативна за високо рисков ЧПВ /което далеч не значи, че не мъкна някой среден или нискорисков щам/, хронична липса на лактобацили. Просто явно добра среда за въдене на дисплазия. Когато коригирам причинител и лактобацили успявам да се нормализирам. Но ако се изтърва един бог знае до къде ще иде.

# 590
Сега ще пусна за ЧПВ, уреаплазми и  микоплазми. Изчетох ви темите, по цяла вечер това правя сега чета ли чета.
И аз съм с  Редуцирани лактобацили

# 591
Момичета, каква е идеята на типизирането на ЧПВ? Според мен, е достатъчно да знаеш имаш ли високорискови и нискорискови, или не Simple Smile Моля, ако има нещо, което не знам за идеята на типизирането на ЧПВ, кажете ми го. Благодаря!

# 592
Ето една интересна статия за Човешки Папилома Вирус
https://drdancheva.com/choveshki-papiloma-virus/

# 593
  • Бургас
Момичета, каква е идеята на типизирането на ЧПВ? Според мен, е достатъчно да знаеш имаш ли високорискови и нискорискови, или не Simple Smile Моля, ако има нещо, което не знам за идеята на типизирането на ЧПВ, кажете ми го. Благодаря!
Аз държа да типизирам и това е. Ако имам високорисков, то искам да знам кой щам е. Щом ще живее в мен и т.н., то ще се представи подобаващо. Пък и ми беше доста по - спокойно когато срещу 18,16 пише отрицателен. Божа работа какво ще пише сега, но например 16 е отговорен за колоно/ректален рак. Та предпочитам да знам.

# 594
Аз бях с 16-18. Сега съм само с 16. Какво може да стане?

# 595
Не се задълбавайте излишно Simple Smile при всички лекари, които съм била - Д-р Димитров от Щерев, доц.Дянкова и други от техния ранг, останало ми е в съзнанието как всеки казва “не го мисли този вирус, а ходи на профилактика, защото така или иначе той си остава в теб”. Та... пак стигам до извод, че не ми е особено важно да знам кои типове имам Simple Smile то понякога човек колкото повече знае, толкова по-заплетено става. Желая на всички вас във форума здраве и да се похвалим с хубави резултати! За мен истината се събира в думата “профилактика, скрининг, следене”. ✌☺🤝

# 596
Какви медикаменти ви предписват при наличие на Човешки папилома вирус ?
Пиело се Изопринозин, биозин - за повишаване на имунитета.
Китайска гъба -Китайската гъба Каваратаке (Кориолус)
Мазане с  крем - СИЛАУТ вагинален крем

Ще бъда благодарна ако споделите, кое най -  много ви е помогнало?

# 597
  • Бургас
Не се задълбавайте излишно Simple Smile при всички лекари, които съм била - Д-р Димитров от Щерев, доц.Дянкова и други от техния ранг, останало ми е в съзнанието как всеки казва “не го мисли този вирус, а ходи на профилактика, защото така или иначе той си остава в теб”. Та... пак стигам до извод, че не ми е особено важно да знам кои типове имам Simple Smile то понякога човек колкото повече знае, толкова по-заплетено става. Желая на всички вас във форума здраве и да се похвалим с хубави резултати! За мен истината се събира в думата “профилактика, скрининг, следене”. ✌☺🤝
Нямам против тези мнения, но е доказано, че при наличие на 16,18 има по - големи шансове за по - бързо развитие на HSIL. Което не значи, че става при всички. Просто ходиш по - често на профилактика и да речем правиш цито+колпоскопия. Резон ми се види. 
На изброените доктори няма как да им е толкова важно. Ако лъсне изменена зона - третират. Тях не ги касае пряко дали е заради 16,18,35...щам. Лечението е все едно и също.

Bria, грам опит нямам с 3б група. Но 100% не бих мазала Силаут, преди да решат проблема оперативно.

# 598
Аз си предписах Изопринозин. Даже досега да го бях изпила. Общо взето всеки организъм различно понася лекарствата. Според мен няма значение какъв ще е имуностимуланта, важното е да се чувствам добре и да си върши работата.

И аз съм се навила за типизация. На мен защо никъде в никоя цито или биопсия не ми го пишат този ЧПВ.

# 599
Аз преди конизацията си правих типизиране за вируса  и всичко е отрицателно.. И какво от това като не съм носител на ЧПВ дисплазия 1-2 пак имах... Как се получава да не си носител и да нямаш нито един от щамовете, а дисплазията да е налице, значи не се получава явно само от ЧПВ...!??

Общи условия

Активация на акаунт