Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 490
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря ти!
Пожелавам на всички много здраве и весело лято да изкарате всички... И никакви болници! 🤗🍀🐳⛵🏖

# 451
Момичета, имам няколко въпроса.

Днес ми е 8-ми ден след Летц-а. Досега всичко беше добре, но снощи ме понаболя корема, високо с едно парене и после към сгъвката на крака като болезнена овулация. Та, овулацията след процедурата предполагам си е редовна, тоест има я. Единственото по- тежко, което вдигнах е тиган с капак. И другото:
В момента имам едно течение - примесена цервикална слуз леко розова. Може би скоро ще се появи и кървенето, но то задължително ли е? След процедурата доктора ми сложи някакво лекарство, но не запомних за какво. Някой знае ли какво се слага. Благодаря, извинявам се за дългия пост.

# 452
Антибиотик ти е сложил най-вероятно. Нямаш ли някаква документация за процедурата? Там трябва да пише.

Аз си имам нов лекар по стечение на обстоятелствата, който ми каза, че шийката в момента е в чудесно състояние. Та до контролната цитонамазка ще дишам спокойно. Питах я за морето- препоръча ми повече стоене под слънцето и чадъра и по-малко време във водата.  И ако на някой ще му е полезно още нещо, което ми каза е по възможност да си подменям долнището на банския след къпане в морето със сухо такова.

# 453
Момичета, а според Вас защо не препоръчват къпане?

# 454
Момичета, а според Вас защо не препоръчват къпане?
Аз да ти кажа се обадих на Кюркчиева за да я попитам дали мога да се къпя... Тя ми каза, че абсолютно е разрешено и може, раната отдавна ми е зарастнала и шийката изглежда чудесно... По-скоро ми обясни, че евентуално от морската вода може да се получи замърсяване на влагалището и да се появи гъбично течение, и в никакъв случай да не използвам тампони пък камоли да влизам в морето с него.... Та това е общо взето... Къпането е разрешено особено както при мен са минали 10 месеца, но аз нали съм си боже опази такава бъзла, май ще си се топя до коленцата... 🤗

# 455
Мисля, че избягване на къпане е твърде крайна мярка.
Проф. Чакалова също бе категорична, че няма как да навреди морето.

# 456
Това е препоръчението към мен. Само споделям с вас опит.

# 457
Разбира се! Лекари разни, както и пациенти разни.
Приятно лято на всички и следващите цитонамазки да са хубави!

# 458
  • Бургас
Аз съм на морето, питах докторът, каза след 1-2 цикъла може всичко......да видим сега, че май прокървих след един секс, ама не съм сигурна кървенето от шийката ли беше или от овулацията. На цито съм на 4ти и ми настръхва мозъка.

Не съм се къпала още в морето, ама ако е ок намазката, смятам да се топна, само още малко да се постопли

# 459
И аз ще се къпя, разбира се. Обожавам морето и няма как да стоя само на пясъка Blush Миналото лято го прекарах по болници, та тази година ще си наваксам, каквото ще да става.  Месец след почивката съм на цито и нали не ми вярвате, че съм спокойна наистина след думите на лекаря Joy Винаги ще я мисля тази шийка Tired Face

# 460
Антибиотик ти е сложил най-вероятно. Нямаш ли някаква документация за процедурата? Там трябва да пише.

Аз си имам нов лекар по стечение на обстоятелствата, който ми каза, че шийката в момента е в чудесно състояние. Та до контролната цитонамазка ще дишам спокойно. Питах я за морето- препоръча ми повече стоене под слънцето и чадъра и по-малко време във водата.  И ако на някой ще му е полезно още нещо, което ми каза е по възможност да си подменям долнището на банския след къпане в морето със сухо такова.

Не пише нищо, само процедурата, нали не беше в болница. Той ми каза, но аз се загубих в моите около 100 въпроса и отговора:)
А винаги ли трябва да има кървене, още само някакво течение имам.
А за морето: много гадно да не се влиза. Цяло лято ще бъда на 2 крачки от него и да не се топна:(
Важното е да сме здрави.
Сега се сетих още нещо. Моят док каза, че няма нужда да пускам за hpv, но забравих какво ми обясни. Аз обаче мисля да пусна, най -  вероятно го имам. Колко щамове е добре да се проверят.

# 461
За течението и кървенето след процедурата- колкото толкова Wink Явно изрязаното  парче е малко, заздравяло е бързо и затова и  няма кървене. И при мен кървенето и теченията след процедурата бяха по-леки от това, което очаквах. Притеснително е ако е в повече, тъй че не го мисли.
 За ЧПВ-то по-добре слушай лекаря си и щом препоръчва да не го правиш,явно не е необходимо на този етап. Логично е ако е имало активен щам на вируса да е отстранен заедно с поразената тъкан.

# 462
По въпроса за морето  - 7 месеца след скалпелна конизация бях на море. Беше още студено -  края на м. май, но се потопих веднъж. Два месеца по-късно отидох пак и се къпах колкото си искам. Не съм имала никакви проблеми. Не се самоизмъчвайте като не си позволявате да се къпете в морето при положение, че са минали толкова много месеци след процедурата. Имам особено мнение за басейните и всъщност там не смея да влизам.
И да се похваля - контролната ми цитонамазка е 2-ра група.
Радвайте се на лятото момичета, а на тези, които ви предстои лечение ви пожелавам бързо и леко възстановяване.

# 463
  • София
Здравейте момичета, идвам при вас да търся съвет. Преди време ми казаха, че имам нужда от конизация/лийдз само във основа на колпоскопски преглед. Тогава цитонамазката ми беше 2ра група. Сега, след една бременност време ми е IIIА. Явно ще следва и операция. Бих искала са ме насочите към кого да се обърна. Имам отново направление за АГ и бих искала да направя още една цитонамазка, или с резултатите от предишната (преди месец), да ме насочат към други изследвания. Бих се радвала, ако може да се направят някакви изследвания по ЗК. Колпоскопия, биопсия могат ли да минат по ЗК? А конизация? В крайна сметка и да не могат, пак ще направя каквото е нужно. Искам да отида при добър лекар. Благодаря ви

# 464
  • Бургас
Пратиха ни на профилактични от работа вчера. Имах и АГ. Настояваха да мина всички прегледи, та реших да кажа на АГто да не ми прави цитонамазка. Нали чакам контрола с течно базирана при моя доктор този или другия месец. Докато успея да му кажа да не пипа и всичко приключи. Ходи обясни, че не съм спазила правилата за цито. И контакти с мъжа съм имала, и след цикъл още ми цапаше. Нямало значение. Иде ми да го убия тоз човек. И е пусната обикновена цитонамазка. Не знам какъв ще е резултата, но какъвто и да е не е контрола. Искахме да пуснем контролата в същата лаборатория, като първата.
Сега си отмених часа за 21ви. Чакам резултат и  умирам от страх. В същото време ме е яд. Ми пффф.

Само припомням: течно базирана през Февруари хвана 3А група. Колпоскоп - чист. МБ - БВ, е.коли, липса на лактобацили. АБ+глобули+лактобацили като лечение един месец. После започнах Силаут. Трябваше да контролираме лечението през 2-3 месеца в една лаборатория и само с течно базирани за сравнение. Басна съм. Не съм вярвала, че без разрешение могат да ти вземат цито.

Общи условия

Активация на акаунт