Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 484
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
От пет години насам въобще не пропускам това изследване. Действително то е много важно за общото интимно здраве на жената.

# 466
  • Бургас
От пет години насам въобще не пропускам това изследване. Действително то е много важно за общото интимно здраве на жената.
Без спор е важно. Ама този доктор ми прецака програмата на лечение. На 21ви трябваше при моят АГ да вземем течно базирана, за да проследи до къде съм с лечението.

# 467
  • София
Без спор е важно. Ама този доктор ми прецака програмата на лечение. На 21ви трябваше при моят АГ да вземем течно базирана, за да проследи до къде съм с лечението.

А какво пречи на 21-ви да си отидеш при твоя лекар за течно базирана цитонамазка?

# 468
  • Бургас

А какво пречи на 21-ви да си отидеш при твоя лекар за течно базирана цитонамазка?
Според повечето Аг цито няма смисъл да се взима през дни. Още повече при взимането на първата може да са "събрани" подозрителни клетки, които да ги няма след два дни. Т.е. да е събран материала и да се пропусне нещо важно. Шийката трябва да се възстанови и т.н. Вече имам случай на хипоцеуларна проба /т.е. събрани клетки на границата със задоволителното/. Но все тая. Ще изчакам резултата от тази и ще се обадя на моя лекар да видим какво правим. Мисълта ми беше, че ако покаже, че имаме прогрес към по - добро няма да му вярвам. Ако нямаме, аз и без друго съм си решила през Юли да искам нов колпоскоп. Идеята беше да следим в една и съща лаборатория, при оптимални условия.
Обаче тази игра на нерви и чакане ме побърква. Това е една от причините да търся вече решение. Разбирам, че колпоскопа ми е бил чист и не са видяли нищо притеснително, но съм хипохондрик и изживявам това чакане много трудно.

# 469
  • София
Аз бих говорила с лекаря си сега, а не след излизането на резултат от съмнително изследване.
Нека той прецени дали да вземе материал за течно базирана цитонамазка.

# 470
  • Бургас
Аз бих говорила с лекаря си сега, а не след излизането на резултат от съмнително изследване.
Нека той прецени дали да вземе материал за течно базирана цитонамазка.
Ще изчакам резултата и ще му се обадя. То ще е разлика с една седмица. Ако пак е 3А ще го измоля за колпоскоп /дори и да не е резултат от течно базирана/. Ако е добра, пак ще му се обадя, за да я види и да прецени дали да пробължавам със Силаут и да каже какво да правим. Т.е. дали е достоверна. Но си мисля и в двата случая да го измрънкам за колпоскопия. Така и аз ще се чувствам спокойна.
Но ме е яд, как ми взеха намазка без да разреша. Това си е грозна работа. Пък със спекулум трудно се бяга от магаре. Sad  

# 471
  • София
Трябвало е да откажете прегледа като цяло, те друго освен цитонамазка на този тип прегледи не правят. Най-много ехографски преглед, но можеше и при вашия лекар да си го направите.
Според мен не е такъв проблем, пак си е цитонамазка, изчакайте резултата и тогава го мислете. Масово жените си правят такива цитонамазки, а не течно-базирани, в комбинация с преглед с колпоскоп не мисля че има място за притеснение. По-важно е според мен кой патолог я гледа, та може в този ред на мисли да си поискате стъкълца и да я занесете при вашия лекар.

# 472
  • Бургас
Другия път ще знами няма да припаря до АГ кабинета при профилактични. Голяма гадост е това.

# 473
  • Бургас
Момичета, след обяд е моята конизация и всичко ми е свито. То дори не от самата нея, а от резултатите след това се страхувам повече.
Плаж, басейни и т.н. ще пропускам това лято, но важното е да сме здрави! Успех на всички!
Рони, ти кога чакаш резултатите?

# 474
Пратиха ни на профилактични от работа вчера. Имах и АГ. Настояваха да мина всички прегледи, та реших да кажа на АГто да не ми прави цитонамазка. Нали чакам контрола с течно базирана при моя доктор този или другия месец. Докато успея да му кажа да не пипа и всичко приключи. Ходи обясни, че не съм спазила правилата за цито. И контакти с мъжа съм имала, и след цикъл още ми цапаше. Нямало значение. Иде ми да го убия тоз човек. И е пусната обикновена цитонамазка. Не знам какъв ще е резултата, но какъвто и да е не е контрола. Искахме да пуснем контролата в същата лаборатория, като първата.
Сега си отмених часа за 21ви. Чакам резултат и  умирам от страх. В същото време ме е яд. Ми пффф.

Само припомням: течно базирана през Февруари хвана 3А група. Колпоскоп - чист. МБ - БВ, е.коли, липса на лактобацили. АБ+глобули+лактобацили като лечение един месец. После започнах Силаут. Трябваше да контролираме лечението през 2-3 месеца в една лаборатория и само с течно базирани за сравнение. Басна съм. Не съм вярвала, че без разрешение могат да ти вземат цито.
Мисля, че цитонамазката е задължителна, за да си отчетат гинекологичния преглед при профилактичните. Иначе не могат да си вземат парите. Дано поне гинекологът да е бил свестен и да е направил хубава намазка. На нашите профилактични страшно ни претупват. Преди години ми направиха доплер на съдове за 30 секунди и ехо на щитовидна за 10. Аз повече време си бърсах гела от врата, отколкото лежах за изследване.

# 475
Момичета, след обяд е моята конизация и всичко ми е свито. То дори не от самата нея, а от резултатите след това се страхувам повече.
Плаж, басейни и т.н. ще пропускам това лято, но важното е да сме здрави! Успех на всички!
Рони, ти кога чакаш резултатите?

Айде, успех, то май е минало вече. Пиши, моля те. Аз чакам идния понеделник хистологията. Оф, дано при всички ни са добри резултатите. А ако не са, какво правим, не знам.

# 476
  • Бургас
Благодаря! Мина и моята конизация, чувствам се чудесно  - нямам болки или каквито и да било неразположения. Вече даже се прибрах у дома.Нищо страшо, само дето толкова много го мислих. Не съм сигурна, но мисля, че докато ме подготвяха ми сложиха някакво успокоително, защото ми олекна малко ( може и от страх да е, не знам) . Следващият вторник ще се чуя с доктора за резултатите - Дай Боже да са положителни и всичко да е изчистено с конзацията.
Рони, от миналата седмица се опитвам да ти пиша, но не ми позволява.

# 477
Какво се случва наистина, ако резултати след конизацията са лоши?

Иначе аз си продължавам с терапията на Кориолус, ще е така до ноември, когато е контролата. Трябваше преди секс да слагам фарматекс, ужасна болка,парене, щипане и общо взето спрях.
Надявам се всичко да е наред 👌
Успех момичета и хубави резултати!

# 478
Благодаря! Мина и моята конизация, чувствам се чудесно  - нямам болки или каквито и да било неразположения. Вече даже се прибрах у дома.Нищо страшо, само дето толкова много го мислих. Не съм сигурна, но мисля, че докато ме подготвяха ми сложиха някакво успокоително, защото ми олекна малко ( може и от страх да е, не знам) . Следващият вторник ще се чуя с доктора за резултатите - Дай Боже да са положителни и всичко да е изчистено с конзацията.
Рони, от миналата седмица се опитвам да ти пиша, но не ми позволява.

Супер, радвам се за теб. И аз нямах болки. На мен ми сложиха лидокаин и ми стана едно спокойно, даже завалвах в говора. На мен ми казаха 10 дни за резултата. Натъпках се и с лекарства, преди и след процедурата.

А, не знам защо не става, я пробвай пак, аз наново се актуализирах, че ме бяха деактивирали.

# 479
Какво се случва наистина, ако резултати след конизацията са лоши?

Зависи колко са лоши. Това рядко се случва май...но вариантите са реконизация, когато дисплазията не е изчистена до здраво. И ако находката е ин ситу или има инвазия се мисли за хистеректомия.

Общи условия

Активация на акаунт