Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 086
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Да,вярно е.

# 631
Момичета, на море съм в чужбина и не мога да му се зарадвам, нито да ида на лекар. Този месец цикълът ми дойде с тридневни предварителни болки. Свърши, минаха два дни и отново почна едно ръждиво кафяво кървене. Какво пък е това? Имам и тежест в яйчници/матка... и аз не знам вече къде...
Преди 2 месеца имах подобно след цикъл, бях на лекар и каза, че е от задържан фоликул. На следващият преглед кистата я нямаше.
Това пък кафеникаво след цикъл сега пак какво е? Уффф. На 44 съм. Не е бременност.

# 632
Здравейте, имам питане относно биопсията. Как ви я вземат на вас. В кабинет или в болница под пълна упойка

# 633
Здравейте, имам питане относно биопсията. Как ви я вземат на вас. В кабинет или в болница под пълна упойка
С местна упойка, много бързо става

# 634
На мен биопсия ми взеха в кабинета в болницата без упойка. Не болеше просто едно опипване и 2 часа леко течение после

# 635
Първия път и на мен така, в кабинета, но сега 7 год. по късно пак ми се налага. Аз съм от провинцията и моята лексрка ме надочи към София.  4 часа пътувах до там за биопсия и като отидох докторката каза че било несериозно да ми взема биопсия в кабинета. Каза вторник да отида в болницата с упойка да ми я вземе и да нося 330 лв.

# 636
Да Бе, коя е тази кожодерка?  Да
не става въпрос за абразио?
На мен миналата година ми искаха толкова за лийп, аброзио и кюретаж!!!

# 637
Здравейте! Бихте ли споделили как мина при вас тази процедура ? Абразио + Конизация? И какво по-точно се случва в шийката на матката след +ХПВ 16 ? Значи ли , че имам Карцином или ? Много съм объркана.. но знам със сигурност , че трябва да премина през това и , че всичко ще бъде наред ,ако предприемем действия на време! Simple Smile Бъдете здрави...

# 638
Здравейте момичета, чела съм тема много пъти, но никога не съм предполагала, че и аз ще се разпише тук. На 45 години съм, омъжена и съм имала сексуални контакти само със съпруга ми. Вчера  ме конизираха-Цин 1-2 след абразио. Много ме е страх от резултата от  хистологията и колкото и грозно да звучи, в момента мразя съпруга си, защото знам, че ХПВ вируса се пренася от мъжете на жените.

# 639
Misi, той не е виновен!!!!!!

# 640
Надежда, знам, че не е виновен, но някак си не е честно. На мъжете нищо им няма, а ние сме застрашени. Разбирам, че това беше необходимо, но се чувствам по някакъв начин осакатена. Съжалявам, че не съм позитивна. Наистина искам да помогна на другите момичета. Ако някой има нужда, мога да споделя опит.

# 641
Миси,
Не казвам, че е честно, но всъщност не е ясно, точно от къде е дошло... Ако обвиняваш мъжа си, как ще продължите живота си, заедно занапред?!?  това е нещо, което просто се случва и дори той да ти го е натресал, не вярвам да го е направил умишлено.... А и може да си си го носела много преди това..... Съжалявам , за това, което си пеижевяла и за това, което преживяване всички, аз самата в момента съм с HPV.... Но животът продължава....

# 642
Ох, момичета! Чета и не вярвам на очите си! Защо така се подавате на емоциите???         ПЪРВО,  много, много и много важно - четете, четете, четете!
   Има толкова много информация в гугъл, че е срамота да твърдите, че ЧПВ се предава само и единствено по полов път и да мразите мъжете си! С извинение към госпожата, ама вие колко често ходите на гинеколог? Имате ли представа освен ЧПВ, какви други бактерии имате или съответно нямате? ВТОРО, моля Ви, инфоримрайте се преди посещение на лекар как вървят ценоразписите в гугъл.... какво е това безобразие не могло биопсия да се вземе в кабинет, защото било несериозно и направо в болница срещу 330 лв.? Подкосиха ми се краката! Коя е тази лекарка да я линчуваме? Как нямат срам и съвест тези хора, дали хипократовата клетва? Ами вие, уважаеми дами, които за CIN 1-2, се тръшкате с месеци? Моля Ви! Срамота е жени над 20 год.възраст, да не се информират, при положение, че всяко второ семейство разполага с най-малко настолен компютър, таблет или лап топ, също така и смарт телефон?????
    Поднасям огромните си извинения към всички във форума, ако някой се е засегнал! Аз просто се възмутих!!!

# 643
  • София
Ами аз също съм твърдо против допълнителното заплащане, но минах през ада след биопсия взета в кабинет, с куп усложнения, които нямаше да ги има ако бях в болница. Не всеки лекар, кабинет имат условията за такива манипулации. И не е за всеки организъм. Така че не бързайте да заклеймявате всичко.
И ЧПВ се предава само по полов път.

# 644
Evtixia, и чела съм всичко по темата в гугъл и в медицинска литература. ЧПВ вирусът се предава главно по полов път и предраковите изменения на шийката се причиняват главно от ЧПВ вируса. Честно, не знам как ще продължим с мъжа ми. Наистина нямам представа другите какво правят в този случай. Конизират те, изчистват засегнатите участъци и след това какво? Как да се предпазим по-нататък? Знам, че презервативът не е решение. Просто, не знам какво да правя. Cry А на гинеколог ходя един път в годината и до днес мислех, че е напълно достатъчно

Общи условия

Активация на акаунт