Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 055
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, всеки организъм е различен и съответно реагира различно на приложеното лечение или при взимане на материал за изследвания. Взимането на биопсия от шийката на матката е една лека процедура и не би трябвало да е е проблем да бъде извършена в повечето гинекологични кабинети. Също така няма лошо това да бъде извършено и в болница, но посочената цена наистина е много висока. Може би наистина въпросната биопсия ще е придружена и от абразио, иначе си е чист пладнешки обир. При мен късмет ли беше не знам, но не съм платила нищо, освен  установените потребителски такси, т.е. всичко мина по каса - прегледи, цитонамазки, биопсия и конизация. Това преди две години и половина.
Относно въпросът за HPV и нашите мъже....и аз минах през този период на безмълвни обвинения, но в крайна сметка здравия разум надделя Simple Smile  Ползваме презерватив, естествено измиване преди и след...и поддържане на добър имунитет. Не знам до колко всичко това ще ме предпази в бъдеще от нови проблеми, но искрено се надявам да е стане така.

# 661
Стигнеш ли  3 Б  това означава че има дисплазия  и трябва конизация, да има  изменение  на клетките и трябва да бъдат отстранени. 2017 съм ходила 4 пъти на гинеколог . 2018 сега отидох . Няма застраховани! Изследванията са ми перфектни, няма никакви  външни изменения или по нещо да разбереш, че има проблем, раничка или  течение. На колпоскопа нищо не се вижда, в моя случай проблема е на вътре в канала или в матката, отвън няма нищо. Но и всички цитонамазки  бяха 2 група.
За 6 месеца няма градация -  2б, 2 ц, 3 а и тогава да дойде 3 б  Sad

# 662
Аз бих повторила цитонамазката и бих поискала второ мнение.

# 663
Аз бих повторила цитонамазката и бих поискала второ мнение.

Повторихме  двама лекари  ме прегледаха. Две цитонамазки пуснах два пъти ме гледаха на колпоскоп. Няма никакви ранички чиста съм няма течения нищо няма. Но цитонамазката е 3Б.  Края на декември пусках пак  2 група беше. и да се вайкам смисъл няма, спрях да плача претръпнах.

# 664
Проф. Чакалова, която ме конизира каза, че жена, която ходи на профилактика два пъти годишно, няма как да бъде пропусната.

# 665
Стигне ли се до  операция / конизация/, считам че нещата са били изпуснати Sad

# 666
През 2011, когато ми беше конизацията, не съм платила и стотинка, нито за биопсия/ беше ми взета в кабинета/, нито за конизация. Правена е в Стара Загора в онкологията. Сега като излезе пак резултат 3Б на цитономазката в Сливен, моята лекарка ми каза че много ми препоръчва д-р Динева в София и въпреки че ми е далеч реших да я послушам, макар че ми се искаше да си отида пак в онкологията в Стара Загора. Е днес сутринта от 4 часа съм по пътищата за да отида до София, и още без да ме прегледа, само въз основа старата епикриза и цитото започна да ми говори, че най вероятно ще трябва да ми се махне матката,  едва ли щяло да стане с реконизация, ама ме вика вторник с направление и 330 лв. Може да е споменала и абразио, но аз вече не я чувах. Тя ми наговори ужасни неща, че сигурно е стигнало до пикочните пътища и не знам си какво, само защото прочете грешно старата епикриза. Може и да е права и всичко това да е вярно, но мисля да си отида пак в Стара Загора, да повторя цитото и всичко от начало. Извинявам се за дългия и объркан пост

# 667
  • София
Определено потърсете още едно мнение, щом тази лекарка не ви е вдъхнала доверие и спокойствие. Само да е при лекар онкогинеколог.
Дано нищо от прогнозите ѝ не е вярно! Simple Smile

# 668

не мисля...
за онколозите конизацията е: цитирам  „ малка операция„.

# 669

не мисля...
за онколозите конизацията е: цитирам  „ малка операция„.

И мен с това ме успокоиха, че не е страшно.

# 670
През 2011, когато ми беше конизацията, не съм платила и стотинка, нито за биопсия/ беше ми взета в кабинета/, нито за конизация. Правена е в Стара Загора в онкологията. Сега като излезе пак резултат 3Б на цитономазката в Сливен, моята лекарка ми каза че много ми препоръчва д-р Динева в София и въпреки че ми е далеч реших да я послушам, макар че ми се искаше да си отида пак в онкологията в Стара Загора. Е днес сутринта от 4 часа съм по пътищата за да отида до София, и още без да ме прегледа, само въз основа старата епикриза и цитото започна да ми говори, че най вероятно ще трябва да ми се махне матката,  едва ли щяло да стане с реконизация, ама ме вика вторник с направление и 330 лв. Може да е споменала и абразио, но аз вече не я чувах. Тя ми наговори ужасни неща, че сигурно е стигнало до пикочните пътища и не знам си какво, само защото прочете грешно старата епикриза. Може и да е права и всичко това да е вярно, но мисля да си отида пак в Стара Загора, да повторя цитото и всичко от начало. Извинявам се за дългия и объркан пост
Така и така ще се срещнете с тази докторка. Изслушайте я какво ще каже и поискайте да се обоснове, след което преценете как да постъпите. Знаете си предишната епикриза, сега имате 3Б. Според мен тя иска освен биопсия да направи и сепарирано абразио, за да е сигурна за какво става въпрос. Чак след хистологията от биопсията може да мислите за хистеректомия и то, ако резултатът я налага, а не защото докторката Ви е наговорила тези страшни неща. А може би най-добре ще е да се върнете за трето мнение в онкологията в Ст.Загора, ако им имате доверие.
Стискам палци нещата да се развият по най-добрия начин!

# 671
Аз се присъединявам към мнението, че всеки организъм е различен, затова препоръчвам преглед с цитонамазка +колпоскоп. Знам, че едно време е било друго. Знам, че има жени, които над 10 години не са посещавали гинеколог и са здрави - факт. Знам обаче, че времената са други, има нови болести и нови начини за лечение. Медицината е променена и то към добро. Знам също, че моята конизация беше юли 2017, септември 2017 бях 2-ра група, декември също 2-ра /по случайност си направих две близки цито/, но през май 2018 съм 3а група, с малка част колпоскопски атипизъм. Чакам си резултатите от втората биопсия и си живея доста по-спокойно от предния път. И все така неистово подържам тезата, че човек не е застрахован от нищо, но пък има хиляди възможности да се пребори с всичко. Затова са всички рекламни кампании на какви ли не скрининги, защото профилактиката е важна. От всичко като дръпна чертата пак ми става лошо като попадна на лекар без колпоскоп в кабинета си и като започне да ме убеждава как това е вторичен преглед направо ми идва да припадна Simple Smile съжалявам за сарказма, но побоя над други хора е забранен.

# 672
Така и така ще се срещнете с тази докторка. Изслушайте я какво ще каже и поискайте да се обоснове, след което преценете как да постъпите. Знаете си предишната епикриза, сега имате 3Б. Според мен тя иска освен биопсия да направи и сепарирано абразио, за да е сигурна за какво става въпрос. Чак след хистологията от биопсията може да мислите за хистеректомия и то, ако резултатът я налага, а не защото докторката Ви е наговорила тези страшни неща. А може би най-добре ще е да се върнете за трето мнение в онкологията в Ст.Загора, ако им имате доверие.
Стискам палци нещата да се развият по най-добрия начин!

Благодаря. В старата епикриза пиши, че измененията НЕ достигат до резекционната линия, а тя го прочете ЧЕ достигат иказа че щом са ме оставили така със сигурност е станало рак и т.н. През тези 7 години имам направени сигурно около 20 цитонамазки, през 2014 забременях, родих нормално и след това си продължих цитото на около 9- 10 мес., никога не чаках година. Сега отидох пак на контрола, нямам оплаквания като предния път. Дали е възможно наистина това нещо толкова време да се крие и да не излезе на цитото.

# 673
Да, защото цитонамазката в много случаи не е точна поради ред прочини. Затова пак казвам - цито+ колпоскоп. Това за мен е истината. Успех и късмет!!!

# 674
Blush

Последна редакция: нд, 01 юли 2018, 13:09 от dolca.callejo

Общи условия

Активация на акаунт