Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 апр. 2018, 09:56 ч.

Мъфини, малки кексчета и още нещо...... 10

  • 30 327
  • 137
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 3 691
Надявам се някой да ми помогне. Опитвала съм много рецепти за домашни кексчета/мъфини , но никога не успявам да ги докарам на текстура като тези които продават - ронливи , не много сухи , няма да давам пример с марки , те и без това са почти еднакви всички. Уж рецептите които съм пробвала са именно за такива кексчета. Ако някой е изпробвал някаква рецепта и се получават поне близко до това нека да сподели , ше съм много благодарна.

Кексчета с течен шоколад и лешници

# 76
  • Мнения: 1 009
 Скоро не бях правила мъфини, но децата явно са на тази вълна и за това вече няколко пъти опитвам, но отгоре и отдолу се изпичат, а вътре са сурови и клисави. Също така залепват за хартийката и няма отлепяне. Много моля за някакви съвети къде греша. Спазвам стриктно рецептите, пека в предварително загрята на 180 градуса фурна...

# 77
  • София
  • Мнения: 9 192
Скоро не бях правила мъфини, но децата явно са на тази вълна и за това вече няколко пъти опитвам, но отгоре и отдолу се изпичат, а вътре са сурови и клисави. Също така залепват за хартийката и няма отлепяне. Много моля за някакви съвети къде греша. Спазвам стриктно рецептите, пека в предварително загрята на 180 градуса фурна...
Залепването - хартийките ти не стават. Хубавите са скъпи и стоят като леко мазни. Със силиконови формички без х-я е по-лесно и евтино. Изпичането - или течността ти е много или фурната ти е прекалено гореща, или и двете.

# 78
  • Мнения: 1 009
  Благодаря! Ще пробвам с други хартийки... Течността е 2 супени лъжици в хартийка. Правих ги по рецептата трябваше да е предварително загрята фурна на 180 градуса.
 Рецептата е: 1 кофичка кисело мляко се разбива с 2 яйца. Отделно се смесват 2 чаши брашно, 1 бакпулвер, чубрица на вкус. Натрошава се сирене на око - моето беше 1 чаша и малко настърган кашкавал. Объркват се млякото с яйцата,брашното и сиренето и се пълнят във формичките.
 Пекох около 30 мин, извадих ги защото отгоре и отдолу се изпекоха... Къде греша?

# 79
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 3 945
Олио не си писала😉без мазнина залепват.  Избери си друга рецепта и успех. 😊

# 80
  • София
  • Мнения: 9 192
Да, нямаш олио, а кашкавала не е достатъчен за да омазни. Сложи си към тази рецепта олио към половин чаша.

# 81
  • под тепетата
  • Мнения: 3 746
Според мен  млякото е много. Обикновено сместта за мъфините ми е една идея по-гъста от тази за кекс.
Виж на 1 страница на темата основна рецепта с пояснения. В нея продуктите са почти като твоите, но млякото е наполовина,  брашното 250г е приблизително 1 и 2/3 чаена чаша.

Последна редакция: сб, 20 окт 2018, 16:46 от bilqna_69

# 82
  • Мнения: 3 837
И според мен е много киселото мляко.
Аз правя солените мъфини  с по-гъста смес. Когато използвам кисело мляко предпочитам сода вместо бакпулвер.

# 83
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 3 945
Да , трябва да си нацелиш консистенцията. Слагай в кис. мляко по една малка лъжичка сода да шупне и отделно и бакпулвер. Клисаво е защото е много течно .

# 84
  • Мнения: 2 295
Пробвай рецептата на снежко от първа страница, от години я правя, много са сполучливи. Добавям малко настърган кашкавал в сместа( може би 2-3с.л), намалявам содата наполовина.
П.п солените  мъфини често залепват за хартията, у дома никога не слагам кошнички на тях, предпочитаме ги с хрупкави страни

# 85
  • Плевен
  • Мнения: 79
Благодарности за най-хубавата тема
харесва ми да правя мъфини, но после докато ги чакам да се опекат, големи нерви/ днес пекох към 43 мин, че и не стават за снимка. Може ли някой да ми каже, какво да правя, да не ми пада сладкото- от вишни- на дъното?

# 86
  • София
  • Мнения: 3 691
Благодарности за най-хубавата тема
харесва ми да правя мъфини, но после докато ги чакам да се опекат, големи нерви/ днес пекох към 43 мин, че и не стават за снимка. Може ли някой да ми каже, какво да правя, да не ми пада сладкото- от вишни- на дъното?

Дай да видим рецептата.

# 87
  • Плевен
  • Мнения: 79
Рецептата си е обикновена, но всеки път ми се иска да й променям нещо, уж усещам, как трябва да стане, но голямо печене и сладкото, и парченцата шоколад ми падат на дъното.
Мъфини:
3 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша вода- аз слагам кисело мляко
1/2 чаена чаша олио- правих с масло
1 чаена лъжица сода- аз правих с 1 пакетче бакпулвер, но не се надигат много
2 чаени чаши брашно
1 ванилия/ от мен и 1 канелена захар, 1 пакетче нескафе 3 в 1/
3 супени лъжици конфитюр
Добавях и парченца шоколад, парчета бадеми, сушени кайсии, или сладко отгоре.
Вкусно е, но съм яла по-вкусни, с много по-малко усилия. А, да - в силиконови формички от Лидл, вътре с хартиени формички, намазани с олио.

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 23:13 от tea j

# 88
  • София
  • Мнения: 3 691
Ако искаш опитай тези: Боровинкови мъфини. На снимката се вижда, че не падат до дъното. Пробвай с конфитюр, но според ме той е по-тежък. За да не ти потъват трябва да използваш по-гъсто тесто като това: Хрупкави кексчета със захаросани плодове.

# 89
  • Плевен
  • Мнения: 79
Vanja77, мерси, ще обмисля предложенията. Първите са голяма красота, но нямам домакински кантар, ще обмисля тези грамове колко са като супени лъжици примерно.

Общи условия

Активация на акаунт